غذاهای جنوبی از جملهغذاهای شرکتی ارزان هستند که با طعم لذیذ خود میتوانند لحظاتی خوشمزه از صرف ناهار یا شام برایتان خلق کنند. این غذاها از خطه شهرهای جنوبی کشور از جمله بوشهر، هرمزگان، خوزستان یا بندرعباس بوده و با طرز تهیه ساده به راحتی در خانه تهیه میشوند.
معرفی غذاهای جنوبی کشور
با معرفی غذاهای جنوبی میتوانید این غذاهای خوشمزه را در خانه تهیه کنید و از خواص فوقالعاده آنها بهرهمند شوید. در ادامه با ما همراه باشید:
سمبوسه
سمبوسه یکی از غذاهای جنوبی دارای سیب زمینی است که میتوانید آن را با سیبزمینی و پیاز یا گوشت و پیاز تهیه کنید. مردمان خطه جنوب برای اینکه این غذا طعم لذیذتری پیدا کند، به آن ادویههای تند مثل فلفل قرمز، دانه گشنیز، زیره سبز، فلفل سیاه، زردچوبه، میخک و جوز هندی اضافه میکنند.
برای پخت سمبوسه ابتدا سیبزمینیها را آبپز کنید. در قابلمهای دیگر پیازها را سرخ کرده و حالا سیبزمینیهای آبپز را بکوبید و داخل قابلمه پیازها بریزید. ادویهها را اضافه کرده و در آخر مواد را داخل نانهای ورقهای نازک بپیچید.
فلافل
از غذاهای جنوبی با نخود میتوان به فلافل اشاره کرد که در تمام شهرهای ایران طرفدار دارد. برای تهیه این غذای خوشمزه از پیاز، سیبزمینی، سیر، سبزیجات معطر و نخود استفاده میشود. برای تهیه این غذا مقداری نخود را خیس کرده و آبپز کنید. سیبزمینیها را هم آبپز کرده و کنار بگذارید.
پیاز و سیر را رنده و سیبزمینیها و نخودها را با غذاساز میکس کنید. این مواد را با هم مخلوط کرده و در ظرف روغن بگذارید.
قیمه بوشهری
قیمه بوشهری با تمام قیمهها فرق دارد، اما در پخت آن از همان مواد اولیه یعنی گوشت، لپه، سیبزمینی، پیاز، گوجهفرنگی یا رب گوجهفرنگی استفاده میکنند.
برای تهیه قیمه بوشهری کافیست پیازها را داخل ظرفی سرخ کرده و گوشتها را اضافه کنید. بعد از تغییر رنگ گوشتها نوبت به اضافهکردن لپهها میرسد. بعد از اینکه لپهها را یک دقیقه تفت دادید، داخل قابلمه آب و سیبزمینی بریزید و 45 دقیقه منتظر بمانید. در ظرفی جداگانه بکوبید تا له شوند. حالا یک لیوان آب گوشت به مخلوط گوشت و لپه اضافه کرده و ظرف را روی حرارت بگذارید و هم بزنید. و در ادامه نمک و چاشنیهایی مثل زعفران را به غذا بیفزایید.
آب پیازی
یکی از غذاهای جنوبی خوزستان آب پیازی است که برای تهیه آن ابتدا باید پیاز را بشویید و بهشکل خلالی برش بزنید. روغن را داخل قابلمه بریزید و قابلمه را روی حرارت بگذارید و پیاز را داخل آن تفت دهید. با نرمشدن پیازها داخل قابلمه زردچوبه ریخته و بعد از تفت یک و نیم پیمانه آب به ظرف بیفزایید.
حالا نوبت اضافهکردن نمک و فلفل میرسد. در آخر رب انار را اضافه کرده و مخلوط را خوب هم بزنید.
دو پیازه میگو
یکی از غذاهای جنوبی با میگو دو پیازه میگو است که برای تهیه آن باید داخل تابه روغن ریخته و 2 طرف میگوها را سرخ کنید. میگوها را بعد از تفت جدا کرده و دوباره روغن بریزید و این بار پیازها را بهصورت خلالی تفت دهید. بعد از نرمشدن پیازها سیر رندهشده بیفزایید و در آخر نوبت اضافهکردن ادویهها میرسد.
پوره گوجهفرنگی را هم به غذا اضافه کنید و تفت دهید. در این مرحله نوبت اضافهکردن ماست میرسد. در آخر دوباره میگوها را داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید با سایر مواد پخته شوند.
پودینی کوسه
پودینی کوسه یکی از غذاهای جنوبی با ماهی یا گوشت کوسه است. برای تهیه این غذا ابتدا باید گوشت ماهی را تکهتکه کرده و با پوست در آب نمک و زردچوبه بجوشانید. مراقب باشید در صورت استفاده از گوشت کوسه خوب آن را بکوبید و بفشارید تا آب نداشته باشد، در غیر این صورت غذا بوی بد میگیرد.
داخل تابهای روغن بریزید و پیاز و سیر را در آن تفت داده تا طلایی شوند. داخل تابهای دیگر سبزیهای شنبلیله و گشنیز را تفت دهید. حالا سبزیها را به پیازها اضافه کنید. در این مرحله ادویهها را به غیر از نمک داخل مواد ریخته و تفت دهید.
گوشتها را به مواد اضافه کرده و هم بزنید. نمک باید در این مرحله اضافه شود. داخل تابهای دیگر رب گوجه را با کمی روغن تفت داده و داخل گوشتها بریزید. درب را دوباره بگذارید و بگذارید مواد برای 10 دقیقه پخته شوند.
خرما پلو
یکی از غذاهای جنوبی با مرغ خرما پلو است. برای تهیه این غذا ابتدا برنج خیسکرده را با شیر، زعفران، نمک و کره بپزید و در زمان دمگذاشتن برنج کشمش اضافه کرده و بگذارید که دم بکشد.
هستههای خرما را بگیرید و داخل تابهای کره ریخته و خرماها را در آن سرخ کنید. وسط خرماها گردو بگذارید و آنها را روی برنج قرار دهید. گردوهای استفادهشده باید از شب قبل خیس شوند تا بافت نرمی پیدا کنند. خرماهای سفت و بزرگ هم برای این غذای جنوبی بهترین گزینه هستند. حالا داخل تابه آب بریزید و منتظر بمانید تا مرغ هم پخته شود. خرماپلو در اصل با شیر تهیه میشود، اما شما امکان پخت آن با آب را هم دارید.
غذاهای جنوبی، انتخابی خوشمزه
با معرفی غذاهای جنوبی شاید مجاب شدهاید که آنها را در خانه بپزید و با طعم فوقالعادهشان یک ناهار یا شام عالی داشته باشید. این غذاها با دردسترسترین مواد اولیه تهیه میشوند و خواص زیادی برای بدن دارند. برخی از این غذاهای خوشمزه در منوی غذای سازمانی ناریجه وجود دارند که شما میتوانید آنها را برای کارمندان خود سفارش دهید.
[wpcc-script type=”application/ld+json”]
معرفی غذاهای جنوبی، سفر به سرزمین غذاهای تند و خوشمزه
51