مصلح غذایی

مصلح غذایی

فهرست مطالب

مصلح غذایی

 

در اطلاع طب سنتی کشور ما، صحبت تغذیه و غذا از ضرورت بالایی برای حفظ سلامت بدن و جلوگیری از بیماری‌ها دارا می باشد. تعریف و برشمردن صفت‌های مصلح زیاد مفصل می باشد، ولی مصلح در لغت به معنای اصلاح کننده می باشد. مصلح به این معنا که اصلاح کننده هر ماده خوراکی از قبیل غذا یا دارو. اگر چه مورد نیاز به ذکر می باشد این اصلاح خواه ضرر رسانی خوراک را کم می‌کند و گاهی هم ردپا قسمتی خوراک را خوب تر می‌نماید.

 

دستور پخت‌های اصیل ایرانی زیاد حکیمانه و طبیبانه بوده و در هیچ مکتبی به اندازه طب سنتی ایرانی به نقش تغذیه و غذا و آشپزی در سلامت اشخاص دقت نشده می باشد. به موضوع نمونه شما هیچ گاه لیمو عمانی را هم راه فسنجان مصرف نمی‌نمایید و یا در قرمه سبزی از گردو استفاده نمی‌نمایید، خاطر این گزینش‌ها نه فقط اتفاقی نبوده بلکه پشت آن دانشی زیاد حکیمانه و آمیخته با فرهنگ و اقلیم مردمان این مرز و بوم بوده می باشد.

 

هر کس بسته به طبع و مزاج خویش، می بایست خوراکی‌های مطلوب اکنون خویش را برگزیند و اکثر آنان را مصرف می‌کند. به موضوع نمونه، فردی که طبع گرم دارد، می بایست غذاهای سردی‌افزا مصرف کند تا گرمی بسیاری او تعدیل گردد و در تندرستی و تعادل جسمی و گوارشی به سر ببرد. چنین فردی می بایست کمتر گرمی بخورد و موقع خوردن غذاهای گرم به اصلاح و تعدیل آنان دقت داشته باشد.

 

اکثر بخوانید :  خواص بی مانند گل کلم برای لاغری

اگر چه تذکر دوباره این مساله، پر اهمیت می باشد که «مصلح»ها لزوماً و صرفاً به اصلاح عوارض و کیفیات نامناسب خوراکی‌ها مربوط نیستند و غیر از این اینکه گاهی برای یک خوردنی یا نوشیدنی، مصلح‌های مختلفی بر مبنا شخص خورنده یا غیر از این شرایط بیرونی توصیه شده می باشد.

 

مصلحات غذایی

لیست مصلحات غذایی

 

 

اکثر بخوانید : آشنایی با اشکال مزاج‌ها و مصلح‌ها

 
(Visited 6,203 times, 1 visits today)

به این مقاله امتیاز دهید:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (۸ رای، میانگین : ۴٫۸۸ از ۵)

مصلح غذاییLoading…
منبع : foodculture.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *