طرز تهیه یخنی گوشت درگزی
خورش یخنی، یخنی پلو، یخنی گوشت و مرغ یا بطور کلی یخنی یکی از غذاهای محلی شمال خراسان و منتسب به شهر درگز هست. در خطه خراسان نوع ها و اقسامی خوراکهایی با گوشت تهیه میگردد که چلوگوشت مشهد و یخنی درگزی از مشهورترین آنان هستند. یخنی درگزی خوراکی زیاد لذیذ با دستور تهیه با تقریب راحت هست، ولی مواردی در پخت این غذا وجود دارد که رعایت نکردن آن موجب مناسب نشدن یخنی شما میگردد.
مواد کافی :
گوشت سردست یا ران گوسفند | ۸۰۰ گرم |
کره یا روغن حیوانی | به میزان کافی |
پیاز غول پیکر | ۲ عدد |
نمک | به مقدار کافی |
دستور پخت :
خوب تر هست برای تهیه این خوراک لذیذ از گوشت سردست یا ماهیچه بره بهره ببرید، ولی از گوشت ران گوسفند هم میتوان استفاده کرد. گوشتها به اندازه کمی غول پیکرتر از گوشت قیمه خرد نمایید و مناسب بشوئید به آن کمی نمک بزنید. در ادامه پیازها را خلالی نموده و درون ظرف مناسبی در روغن تفت دهید تا طلایی گردد (خوب تر هست کمی زیادتر پیازها طلایی شوند ولی نسوزد). در ادامه ۱/۴ پیمانه آب درون پیاز داغ بریزید و بگذارید تا با حرارت کم آب خشک گردد و جذب پیاز گردد (این عمل موجب طعم دهی خوب تر پیاز میگردد).
میزان کمی فلفل سیاه به پیازها بزنید و ۳ لیوان آب گرم درون ظرف بریزید و اجازه بدهید تا آب بجوش بیاید. بعد از جوش آمدن آب گوشت را افزوده نمایید و درب ظرف را ببندید تا آب کم گردد و گوشت بپزد. هنگامی که آب گوشت کم شد در صورتی که تماماً گوشت نپخته بود میزان ۲ لیوان سایر افزوده نمایید تا تماماً بپزد. در پایان هنگامی گوشت تماماً پخته بود (در انتهای پخت می بایست مقداری آب داشته باشد)، نمک بزنید و مقداری کره یا روغن حیوانی آبنموده بروی یخنی خویش بریزید و سرو نمائید. نوش جان
موارد :
♦ یکی از شاخص ترین موارد پخت یخنی مناسب کاراملی شدن پیاز هست.
♦ ادویه این غذا بطور سنتی تنها نمک هست، ولی بنا به سلیقه میتوانید از فلفل یا زردچوبه هم بهره ببرید.
♦ پیاز های این خوراک می بایست نه بسیار ریز و نه بسیار درشت خرد گردد.
♦ یکی از دلایل خوشمزه شدن این خوراک لذیذ استفاده از پیاز محلی در درگز هست.
♦ خوب تر هست گوشتی که برای تهیه این خوراک استفاده مینمایید کمی چربی داشته باشد. از گوشت ران با استخوان نیز میتوان استفاده کرد.
♦ در صورتی که گوشت شما چربی نداشت میتوانید میزان ۵۰ گرم دنبه گوسفند را با پیازها تفت دهید و بگذارید با یخنی بپزد و بعد آن را خارج نمایید.
پیشنهاد میکنیم این مطالب را نیز بخوانید :
- آشنایی با غذای محلی یخنی
- طرز تهیه آش شلغم بدون گوشت
- طرز تهیه توگی گوشت یا توگی بهبو
به این مقاله امتیاز دهید: