طرز تهیه کیک مرمری
کیک مرمری (Marble cake) یک نوع از کیک می باشد که دارای رگههای شکلاتی در بافت سفید می باشد و به همین علت به سنگ مرمر که دارای رگههای تیره می باشد تشبیه میگردد. کیک مرمری زیادتر به دست کیک وانیلی که لایهای از مایه شکلات به آرامی درون آن مخلوط میگردد درست میکنند.
مواد کافی :
تخممرغ ۵ عدد
کره ۲۰۰ گرم
شکر ۱/۵ پیمانه
وانیل ۱ قاشق چایخوری
آرد ۳ پیمانه
شیر ۱/۴ پیمانه
بکینگپودر ۲ قاشق چایخوری
نمک کمی
برای مایه شکلاتی :
پودر کاکائو ۳ قاشق غذاخوری
شکر ۲ قاشق غذاخوری
شیر ۳ قاشق غذاخوری
دستور تهیه :
نخست فر را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن نمایید و بگذارید گرم گردد. همه ی مواد نخستین می بایست نیز دمای خارج باشد. آرد، بکینگ پودر و کمی نمک را با نیز سراسر مخلوط نمایید و تعدادی بار الک نمایید. کره و شکر را با همزن مناسب بزنید تا سراسر مخلوط و در اصطلاح سبک گردد (خوب تر می باشد شکر را از گذشته سراسر پودر نمایید). تخممرغها را یکی یکی به آرامی به کره افزوده نمایید و نیز بزنید تا با کره و شکر سراسر مخلوط گردد. وانیل را هم بیافزائید. آرد را به آرامی و کم کم به مخلوط کره بیافزائید و در حدی نیز بزنید که تنها آرد با بقیه مواد مخلوط و یکدست گردد. شیر را هم بیافزائید و کمی به جز آن نیز بزنید.
۲/۳ از مایه کیک را درون قالبی که از گذشته چرب نمودهاید یا با کاغذ روغنی پوشاندهاید بریزید. ۱/۳ به جز آن از مایه کیک را با شکر، شیر و کاکائو مناسب مخلوط نمایید، تا سراسر یکدست گردد. مایه شکلاتی را روی مایه وانیلی یا سفید کیک بریزید و با یک چنگال یا چاقو کمی دَورانی نیز بزنید تا درون مایه وانیلی مخلوط گردد و وضعیت مرمری به خویش بگیرد. کیک مرمری را به مدت ۴۵ الی ۵۰ دقیقه درون فر از گذشته گرم شده قرار دهید. بعد از ۴۵ دقیقه کیک را امتحان نمایید در صورتی که پخته بود بردارید و در صورتی که احتیاج داشت کمی به جز آن بگذارید بپزد.
موارد :
در زمان پخت کیک از بی عیب و نقص بودن شعله فر یقین نتیجه نمایید. شاید در بعضی فرها کیک زودتر حاضر گردد.
پیشنهاد میکنیم این مطالب را نیز بخوانید :
- کیک مرمری – Marble cake
- طرز تهیه کاپ کیک موز
- طرز تهیه شی کیک ژاپنی
به این مقاله امتیاز دهید: