طرز تهیه چاتنی گوجهفرنگی
چاتنی یا چَتنی (Chutney) به طیفی از سسها یا چاشنیهایی اطلاق میگردد که در کشورهای جنوب آسیا و مخصوصا آشپزی هندی تهیه میگردد. چاتنی میتواند یک چاشنی همانند ترشی با پایه میوه و سرکه یا سسهایی با پایه ماست یا روغن خردل باشد. گاهی اوقات هم امکان دارد چاتنیها زیادتر مانند اشکال دیپ درست گردد. چاتنی گوجهفرنگی و پیاز یکی از لذیذترین اشکال چاتنی میباشد.
مواد واجب :
روغن مایع ۱ قاشق غذاخوری
پیاز قرمز ۲ عدد متوسط
گوجهفرنگی ۳ عدد
فلفل قرمز ۳ عدد
سیر ۳ حبه
زنجبیل جدید نصف قاشق چایخوری خرد شده
نمک به مقدار واجب
زردچوبه ۱ قاشق چایخوری
دانه زیره سبز به مقدار واجب
دانه خردل به مقدار واجب
برگ کاری تعدادی عدد به مقدار واجب
بادام هندی ۲ قاشق غذاخوری
دستور تهیه :
نخست در یک تابه بدون روغن کمی بادام هندی و مقداری دانه زیره سبز را تفت دهید. بعد آن را کنار بگذارید تا سرد گردد. در نتیجه روغن را درون تابه بریزید و ظرف را روی شعله قرار دهید. بعد از داغ شدن روغن فلفلهای قرمز را به روغن افزوده نمایید تا تفت بخورد. در نتیجه پیاز و گوجهفرنگیهای خرد شده را افزوده نمایید. در کنار این سیر و زنجبیل را به همقدم مقداری نمک و زردچوبه به تابه بیافزائید. اجازه دهید تا با شعله ملایم همه ی مواد تماماً تفت بخورد و تبدیل رنگ دهد.
در نتیجه بادام هندی تفت داده را به همقدم دانه زیره سبز آسیاب نمایید. همه ی مواد گوجهفرنگی و پیاز را درون میکسر بریزید تا یکدست گردد. در نتیجه بادام زمینی آسیاب شده را به آن بیافزائید. چاتنی گوجهفرنگی شما حاضر هست. برای تزئین روی این چاتنی کمی دانه خردل و دانه زیره سبز را به همقدم برگ کاری تفت دهید و روی چاتنی خویش بریزد.
موارد :
در دستور تهیه اساسی برای تهیه این چاتنی می بایست از چِنادال استفاده کرد که عموماً به دلیل نبود آن از بادام هندی استفاده میگردد.
طعم این چاتنی تند هست. در صورتی که میخواهید تند نباشد مقدار فلفل و زنجبیل را کم نمایید.
در صورتی که برگ کاری پیدا نکردید از برگ بو هم میتوانید برای تزئین بهره ببرید.
پیشنهاد میکنیم این مطالب را نیز بخوانید :
طرز تهیه سس گوجهفرنگی کلاسیک
طرز تهیه فریتاتا قارچ و گوجهفرنگی
گوجه فرنگی – Tomato
به این مقاله امتیاز دهید:





