طرز تهیه هریسه

طرز تهیه هریسه

فهرست مطالب

طرز تهیه هریسه

 

هریسه خوراکی زیاد قدیمی و محبوب در شهرهای جنوبی کشور ما هست که به اعتقاد بعضی هلیم از مشتقات هریسه می‌باشد. هریسه در لغت به معنای خوراکی هست که از پختن غلات یا حبوبات به کنار آب یا شیر به دست می‌آید و گاهی به آن گوشت یا شکر افزوده می‌شده هست. مراحل پخت این خوراک لذیذ کم هست، لیکن برای دست یابی به ثمر عالی احتیاج به کمی صبر و حوصله دارد.

 

مواد مورد نیاز :

 

گندم پوست کنده یا بلغور ۵۰۰ گرم
گوشت گوساله ۵۰۰ گرم
نمک به مقدار مورد نیاز
دارچین به مقدار مورد نیاز
زردچوبه اختیاری

 

مواد مورد نیاز برای تهیه سس هریسه:

 

آب ۲ لیوان
آرد گندم ۲ قاشق غذاخوری
شکر ۱ لیوان
آبمیو نصف لیوان
زرد چوبه و دارچین به مقدار مورد نیاز

 

هریسه

 

دستور پخت :

 

بلغور گندم را از شب گذشته خیس نمایید. گندم خیس خورده را به کنار گوشت گوساله (نیازی به خرد کردن گوشت نیست) و آب به مقدار کافی (حداقل سه لیتر) روی حرارت بگذارید تا سراسر بپزد و آب آن کم گردد. در اواخر طبخ نمک و دارچین به آن بیافزایید و در صورتی که سراسر پخته شده بود (گوشت سراسر نرم شده باشد) و آب زیاد کم شده، هریسه را از روی شعله بردارید.

 

اکثر بخوانید :  طرز تهیه کوکو شیرین اعلا

بعد تمام مواد را بوسیله میکسر قلمی یا مخلوط کن مناسب میکس نمایید تا یکدست گردد و دانه درشتی نداشته باشد. (در صورتی که از مرغ با استخوان استفاده می‌نمایید گذشته از مخلوط کردن استخوان مرغ را جدا نمایید). اگر چه بطور سنتی با گوشت کوبی که از چوب درخت نخل تهیه شده این شغل را تمام می‌دهند. در صورتی که بعد از مخلوط شدن کمی شل بود می‌توانید دوباره روی حرارت بگذارید تا مناسب سفت گردد.

 

برای تهیه سس هریسه می‌بایست همه ی مواد را با نیز مخلوط نموده، روی حرارت بگذارید تا سراسر غلیظ گردد. اگر چه می‌توانید نخست شکر را کاراملی تهیه نمایید و بعد دیگر مواد سس را بیافزایید. سس را در ظرفی جداگانه بریزید و در کنار هریسه بگذارید تا هر کس بنا به ذائقه خویش از سس استفاده کند.

 
(Visited 6,970 times, 1 visits today)

به این مقاله امتیاز دهید:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (۲ رای، میانگین : ۵٫۰۰ از ۵)

طرز تهیه هریسهLoading…
منبع : foodculture.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *