طرز تهیه مرصع پلو
مرصع پلو یک غذای لذیذ و خوشمزه و اگر چه اصیل ایرانی هست. این پلو به دلیل زیبایی به نام مرصع یا جواهرنشان مشهور شده هست که عموماً گزینه مناسبی برای زینت بخشیدن به سفره مجالس و مراسم متفاوت میباشد.
مواد واجب : (برای ۴ شخص)
برنج ۴ پیمانه
سینه مرغ ۱ قعطه
کشمش پلویی ۳ قاشق سوپخوری
زرشک ۲ قاشق سوپخوری
خلال بادام ۲ قاشق سوپخوری
خلال پسته ۲ قاشق سوپخوری
خلال پوست پرتقال ۳ قاشق سوپخوری
پیاز ۲ عدد
زعفران نصف قاشق چایخوری
شکر ۲ قاشق سوپخوری
روغن یا کره به مقدار واجب
دستور پخت :
برنج را در آب خیس نمایید و کنار بگذارید. زعفران را هم در کمی آب جوش حل نمایید و نگهدارید. مرغ را با مقداری روغن و پیاز و کمی زردچوبه تفت بدهید و بعد از آن با کمی نمک و آب آبپز نموده و پس از خنک شدن ریش یش نمایید. در ظرفی مطلوب برنج را آبکش نموده و شعله را کم نمایید تا دم بکشد.
در ظرفی مقداری روغن یا کره را داغ نموده و کشمش و زرشک و خلال پسته و بادام را به ترتیب در آن تفت بدهید. اگر چه توانایی دارید در زمان تفت دادن کمی شکر هم به آنان بیافزایید. خلال پوست پرتقال را با مقداری آب بجوشانید و دوباره این کنش را تکرار نمایید و هر مقام آب آن را خالی نمایید تا تلخی آن گرفته گردد. بعد از آن آن را داخل آب سرد قرار دهید و حدود ۲ ساعت صبر نمایید و بعد آن را با شکر و زعفران در روغن داغ سرخ نمایید . هنگامی برنج دم کشید آن را در ظرف مطلوب ریخته و به سلیقه خویش، با مواد طبخ شده تزیین نمایید.
موارد :
از خلال هویچ هم میتوانید برای طبخ این غذا بهره ببرید. خلال هویچ را می بایست نیم پز نمایید و همانند بقیه مواد تفت دهید.
خلال ها را از شب گذشته در آب و شکر قرار دهید تا نرم و خوشمزه شوند اگر چه در صورتی که آنان را در گلاب خیس نمایید خوشمزه تر میشوند.
سعی نمایید کمی پلو زعفرانی درست نمایید و برای تزیین به کنش بگیرید.
موارد تغذیهای :
در این پلو، از مواد گیاهی نظیر هویج، بادام، کشمش استفاده شده هست. بادام و کشمش منابع درست کلسیم می باشند که برای تقویت استخوانها سودمند هستند. در کنار این بادام و پسته سرشاراز منیزیم بوده که موجب جلوگیری از بیمارهای قلبی – عروقی میشوند. هویج پخته شده نیز شامل آنتی اکسیدانهای بسیاری هست که می تواند از وقوع سرطان ها و بیماریهای قلبی- عروقی جلوگیری کند.
نگاره از صفحه اینستاگرام sabinehzand
پیشنهاد میکنیم این مطالب را نیز بخوانید :
- مرصع پلو
- طرز تهیه انار پلو
- طرز تهیه کرفس پلو
به این مقاله امتیاز دهید: