طرز تهیه سس گوجهفرنگی کلاسیک
سس گوجهفرنگی (Tomato sauce) یکی از مشهورترین اقسام سسها در جهان می باشد که ریشه ایتالیایی دارد. در قدیم سس گوجهفرنگی به منزله ی سس ناپلی یا در اصطلاح «ناپولتانا سس» شناخته میشده می باشد. گوجهفرنگی به خاطر طعم و عطر بینظیرش و بافت گوشتی و سفت آن خیلی مطلوب برای تهیه سس می باشد. سس گوجهفرنگی دستور تهیههای فراوانی دارد لکن در این مقاله دستور تهیه سس گوجهفرنگی کلاسیک و خوش طعم ایتالیایی را مطالعه خواهید کرد.
مواد کافی :
گوجه فرنگی | ۲۰ عدد سفت |
روغن زیتون | ۱/۴ فنجان |
نمک | ۱/۲ قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | ۱/۲ قاشق چایخوری |
پیاز داغ خلالی | ۱ عدد غول پیکر |
سیر خرد شده | ۲ قاشق چایخوری |
سرکه سفید | ۱ پیمانه |
پودر آویشن | ۱/۲ قاشق چایخوری |
پودر پونه کوهی | ۱/۲ قاشق چایخوری |
دستور تهیه :
نخست پیاز را بصورت خلالی درشت خرد نمایید و با کمی کره تفت دهید تا طلایی و نرم گردد (پیاز نباید تماماً سرخ گردد). گوجهها را مناسب بشوئید و رو یا پشت آنان به شکل بعلاوه + با چاقو علامت بزنید (برای اینکه آسانتر پوست آنان کنده گردد). بنابراین گوجهها درون ظرف آب جوش بریزید و حدود ۵ الی ۱۰ دقیقه بجوشانید تا کمی نرم گردد و پوست آنان آسان کنده گردد. بعد از اینکه جوشید، آنان از درون آب جوش به آب سرد منتقل نمایید و پوست گوجه را بکنید. بعد از سرد شدن گوجه را مناسب بکوبید تا له گردد، بنابراین از صافی رد نمایید تا دانه و رگههای گوجه در صافی برقرار بماند. (در این بخش میتوانید از میکسر هم بهره ببرید تا بافت گوجهها تماماً یکدست گردد و بنابراین از صافی رد نمایید)
در ظرفی مطلوب سیر خرده شده را به هم راه روغن زیتون کمی تفت بدهید. بعد از تفت خوردن سیر، آویشن و پونه را افزوده نمایید تا کمی حرارت ببینند. گوجههای له شده را به ظرف افزوده نمایید و اجازه دهید تا به شعله کم، کمی آب گوجه گرفته گردد. در این بخش پیاز داغ خلالی شده به هم راه سرکه سفید را افزوده نمایید و بگذارید تا آب اضافی سس گوجهفرنگی تماماً تبخیر گردد و سس غلیظ گردد. در موقع طبخ سس می بایست آن را کمی نیز بزنید تا نسوزد و ته نگیرد. در آخرین بخش پخت هنگامی سس به غلظت مناسبی رسید، نمک و فلفل را افزوده نمایید و سس را از روی حرارت بردارید. در انتها به یاری یک صافی درشت سس را غربال نمایید تا پیاز از آن جدا گردد.
موارد :
♦ بجای سرکه سفید از سرکه بالزامیک هم میتوانید بهره ببرید.
♦ میتوانید بجای استفاده از پیاز خلالی شده از پیاز سالم خام بهره ببرید و بعد از مراحل پخت آن را از سس خارج نمایید.
♦ در صورتی که بجای پودر آویشن یا پونه از برگ جدید و خرد شده این دو گیاه بهره ببرید، سس گوجهفرنگی شما طعم بینظیری خواهد داشت.
♦ گاهی برای غلظت بخشیدن به سس گوجه از آرد ذرت یا «روو» استفاده میگردد.
پیشنهاد میکنیم این مطالب را نیز بخوانید :
- طرز تهیه فریتاتا قارچ و گوجهفرنگی
- طرز تهیه چاتنی گوجهفرنگی
- گوجه فرنگی – Tomato
به این مقاله امتیاز دهید: