طرز تهیه سس گوجه‌فرنگی کلاسیک

طرز تهیه سس گوجه‌فرنگی کلاسیک

فهرست مطالب

طرز تهیه سس گوجه‌فرنگی کلاسیک

 

سس گوجه‌فرنگی (Tomato sauce) یکی از مشهور‌ترین اقسام سس‌ها در جهان می باشد که ریشه ایتالیایی دارد. در قدیم سس گوجه‌فرنگی به منزله ی سس ناپلی یا در اصطلاح «ناپولتانا سس» شناخته میشده می باشد. گوجه‌فرنگی به خاطر طعم و عطر بی‌نظیرش و بافت گوشتی و سفت آن خیلی مطلوب برای تهیه سس می باشد. سس گوجه‌فرنگی دستور تهیه‌های فراوانی دارد لکن در این مقاله دستور تهیه سس گوجه‌فرنگی کلاسیک و خوش طعم ایتالیایی را مطالعه خواهید کرد.

 

مواد کافی :

 

گوجه فرنگی ۲۰ عدد سفت
روغن زیتون ۱/۴ فنجان
نمک ۱/۲ قاشق چایخوری
فلفل سیاه ۱/۲ قاشق چایخوری
پیاز داغ خلالی  ۱ عدد غول پیکر
سیر خرد شده ۲ قاشق چایخوری
سرکه سفید ۱ پیمانه
پودر آویشن ۱/۲ قاشق چایخوری
پودر پونه کوهی ۱/۲ قاشق چایخوری

 

دستور تهیه :

 

نخست پیاز را بصورت خلالی درشت خرد نمایید و با کمی کره تفت دهید تا طلایی و نرم گردد (پیاز نباید تماماً سرخ گردد). گوجه‌ها را مناسب بشوئید و رو یا پشت آنان به شکل بعلاوه + با چاقو علامت بزنید (برای اینکه آسان‌تر پوست آنان کنده گردد). بنابراین گوجه‌ها درون ظرف آب جوش بریزید و حدود ۵ الی ۱۰ دقیقه بجوشانید تا کمی نرم گردد و پوست آنان آسان کنده گردد. بعد از اینکه جوشید، آنان از درون آب جوش به آب سرد منتقل نمایید و پوست گوجه را بکنید. بعد از سرد شدن گوجه را مناسب بکوبید تا له گردد، بنابراین از صافی رد نمایید تا دانه و رگه‌های گوجه در صافی برقرار بماند. (در این بخش می‌توانید از میکسر هم بهره ببرید تا بافت گوجه‌ها تماماً یکدست گردد و بنابراین از صافی رد نمایید)

 

زیادتر بخوانید :  طرز تهیه آش شلغم بدون گوشت

در ظرفی مطلوب سیر خرده شده را به هم راه روغن زیتون کمی تفت بدهید. بعد از تفت خوردن سیر، آویشن و پونه را افزوده نمایید تا کمی حرارت ببینند. گوجه‌های له شده را به ظرف افزوده نمایید و اجازه دهید تا به شعله کم، کمی آب گوجه گرفته گردد. در این بخش پیاز داغ خلالی شده به هم راه سرکه سفید را افزوده نمایید و بگذارید تا آب اضافی سس گوجه‌فرنگی تماماً تبخیر گردد و سس غلیظ گردد. در موقع طبخ سس می بایست آن را کمی نیز بزنید تا نسوزد و ته نگیرد. در آخرین بخش پخت هنگامی سس به غلظت مناسبی رسید، نمک و فلفل را افزوده نمایید و سس را از روی حرارت بردارید. در انتها به یاری یک صافی درشت سس را غربال نمایید تا پیاز از آن جدا گردد.

 

طرز تهیه سس گوجه‌فرنگی کلاسیک

 

طرز تهیه سس گوجه‌فرنگی کلاسیک

 

طرز تهیه سس گوجه‌فرنگی کلاسیک

 

طرز تهیه سس گوجه‌فرنگی کلاسیک

 

موارد :

 

♦ بجای سرکه سفید از سرکه بالزامیک هم می‌توانید بهره ببرید.

♦ می‌توانید بجای استفاده از پیاز خلالی شده از پیاز سالم خام بهره ببرید و بعد از مراحل پخت آن را از سس خارج نمایید.

♦ در صورتی که بجای پودر آویشن یا پونه از برگ جدید و خرد شده این دو گیاه بهره ببرید، سس گوجه‌فرنگی شما طعم بی‌نظیری خواهد داشت.

♦ گاهی برای غلظت بخشیدن به سس گوجه از آرد ذرت یا «روو» استفاده می‌گردد.

 
(Visited 1,633 times, 1 visits today)

به این مقاله امتیاز دهید:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (۳ رای، میانگین : ۵٫۰۰ از ۵)

طرز تهیه سس گوجه‌فرنگی کلاسیکLoading…
منبع : foodculture.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *