طرز تهیه سس ولوته
سس وِلَوته (Velouté sauce) یکی از سسهای فرانسوی و در کنار سس بشامل، سس گوجه فرنگی، سس اسپانیول و سس هالندیز، جزوه ۵ سس مادر یا کلاسیک در آشپزی فرانسوی هست. سس ولوته دستور تهیه خیلی آسانی دارد.
مواد واجب :
عصاره یا استاک مرغ ۶ پیمانه
کره ۳ قاشق غذاخوری
آرد سفید ۳ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به مقدار واجب
دستور تهیه :
در تابهای مطلوب کره را با حرارت ملایم آب نموده و آرد الک شده را آهسته آهسته به آن بیافزایید و نیز بزنید تا آرد گوله نشود. بعد از کمی تفت خوردن آرد و کره طوری که کمی تبدیل رنگ دادند و سراسر مخلوط شدند، ۳ پیمانه استاک مرغ گرم را به تابه افزوده نمایید و نیز بزنید تا درست غلیظ گردد. بعد از آن ۳ پیمانه بقیه استاک مرغ گرم را به سس بیافزایید و اجازه دهید تا با شعله زیاد کم بجوشد. در این زمان گاهی سس را نیز بزنید تا ته نگیرد. هنگامی حجم سس به ۱/۳ رسید آن را از روی شعله بردارید و ادویهها به آن افزوده نمایید. این سس عموماً گرم سرو میگردد.
موارد :
دستور تهیه اصیل این سس همان چهار مواد ابتدایی ذکر شده هست. لیکن برای اینکه سس خوش طعمتری داشته بمانید میتوانید کمی موسیر جدید رنده شده را با کره تفت دهید و در انتها هم کمی آب لیموترش جدید به آن افزوده نمایید.
سراسر معین هست که داشتن سس ولوته خوشمزه وابسته به استفاده از استاک مطلوب هست. در صورتی که تهیه استاک برای شما مقدور نیست از همان آب مرغ بهره ببرید.
پیشنهاد میکنیم این مطالب را نیز بخوانید :
سس ولوته – Velouté sauce
طرز تهیه دسر بلان مانژ
طرز تهیه حلوا انگشتپیچ
به این مقاله امتیاز دهید:





