طرز تهیه سس مورنی
سس مورنی یا به اصطلاح سس پنیر یکی از سسهای فرانسوی و از مشتقات سس بشامل هست که عموماً از افزوده کردن پنیر گریور یا پارمژان یا پنیر چدار سفید تهیه میگردد. دستور تهیه این سس تماماً مشابه سس بشامل هست که پنیر به آن افزوده میگردد.
مواد مورد نیاز :
کره ۴ قاشق غذاخوری
آرد سفید ۳ قاشق غذاخوری
شیر نصف لیوان
نمک و فلفل سیاه به مقدار مورد نیاز
پنیر پارمژان رنده شده نصف پیمانه
زرده تخم مرغ ۱ عدد
دستور تهیه :
در تابهای مطلوب با حرارت کم کره را ذوب نموده و در نتیجه آرد الک شده را آهسته آهسته به آن افزوده نمایید و مداوم نیز بزنید تا تماماً مخلوط و یکدست گردد. بعد از کمی تفت خوردنِ آرد و کره، شیر گرم را آهسته به مواد افزوده نمایید و مداوم نیز بزنید. در این قسمت مواد را تماماً می بایست نیز بزنید تا آرد گوله نشود. بعد از حدود ۲ الی ۵ دقیقه می بایست سس غلیظ و یکدست گردد. در نتیجه ادویهها را به اندازه دلخواه و پنیر را هم به سس افزوده نمایید و نیز بزنید تا پنیر تماماً باز گردد و سسی کشدار به دست آید. در قسمت انتها زرده تخممرغ را به سس افزوده نمایید و آن را با دیگر مواد نیز بزنید. در صورتی که بعد از کمی سرد شدن سس بسیاری غلیظ بود میتوانید کمی شیر گرم افزوده نموده و برای مدت کمی روی حرارت بگذارید تا سس نرمتری به دست آید.
موارد :
در اصل برای تهیه این سس از پنیر گریور یا چدار سفید استفاده میگردد، لکن در صورتی که آنان در دسترس نبود از پارمژان یا نهایتا پنیر پیتزا کم چرب بهره ببرید.
برای اینکه در وقت افزوده کردن شیر آرد گوله نشود میبایست شیر گرم شده باشد و به آرامی افزوده گردد. میتوانید تابه را از روی شعله بردارید و بعد شیر را افزوده نمایید و دوباره روی شعله قرار دهید.
این سس بطور معمول با نمک و فلفل تهیه میگردد لکن شما میتوانید با دقت به کاربرد آن از ادویههای متفاوتی همانند میخک، جوز هندی، کاری یا پودر سیر بهره ببرید.
بعضی برای طعم دهی خوب تر به این سس بعد از نهایت مراحل پخت کمی خامه سبک به آن افزوده میکنند.
پیشنهاد میکنیم این مطالب را نیز بخوانید :
سس مورنی – Mornay sauce
طرز تهیه دسر بلان مانژ
طرز تهیه حلوا انگشتپیچ
به این مقاله امتیاز دهید:





