طرز تهیه روغن شحم گاو

طرز تهیه روغن شحم گاو

فهرست مطالب

طرز تهیه روغن شحم گاو

 

روغن شحم گاو یکی از خوب ترین و سالم‌ترین روغن‌های حیوانی برای سلامت بدن هست، که از چربی اطراف قلوه‌گاه گاو تهیه می‌گردد. دستور تهیه‌های متفاوتی حول تهیه این روغن وجود دارد لکن در این مقاله دو دستور متدوال تهیه روغن شحم گاو را حاضر نموده‌ایم.

 

دستور نخست :

 

سه کیلو قلوه پی گاو را تهیه نمایید (از آنجایی که چربی قلوه‌گاه گاو زیاد لطیف هست و زود می‌سوزد خوب تر به ازای هر یک کیلو چربی پیه گاو میزان ۲۰۰ گرم چربی احشاء گاو به آن افزوده نمایید). آنان را مناسب پاک نمایید و بشویید و کمی به آن نمک بزنید و اجازه دهید مدتی استراحت کند. ضمناً شحم گاو را چرخ نمایید و با سه عدد پیاز پوست‌کنده، سه عدد سیب درختی پوست‌شده (بدون مغز و دانه سیب)، تعدادی عدد سیر و یک لیوان سرکه انگوری یا آبلیمو طبیعی و ادویه (گل محمدی و میخک و زرد چوبه و هل) که هرکدام از مواد ادویه یک قاشق مرباخوری، به آن افزوده نمایید و در داخل قابلمه ریخته و روی شعله با حرارت کم بگذارید. در زمان آب شدن چربی‌ها آن را نیز بزنید تا ته نگیرد. بعد از آب شدن تمام چربی‌ها، با الک سیمی یا پارچه نازکی روغن را صاف نمایید و بعد از سرد شدن درون یخچال نگهداری نمایید.

 

زیادتر بخوانید :  طرز تهیه خوراک لوبیا

دستور دوم :

 

میزان شحم گاو در این دستور معادل دستور نخست می‌باشد. بعد از تمیز کردن شحم و خرد کردن آن مواد زائدی که درون آن است را جدا کرده و تعدادی ساعتی در آب و نمک و کمی سرکه طبیعی بخیسانید. ضمناً چربی‌ها را آبکش کرده و در قابلمه‌ای بریزید (خوب تر هست از قابلمه مسی بهره ببرید) و روی شعله بسیار کم (سوزنی) بگذارید. هر ده دقیقه یکبار روغنی که توسط می‌آید را می بایست در ظرف جداگانه‌ای بریزید تا هنگامی که تمام روغن گرفته گردد و تفاله‌ها برقرار بماند( یادآور می‌شویم که شعله بسیار می بایست کم باشد تا نسوزد). اگر چه می بایست توجه نمایید که نخستین ده دقیقه روغنی که توسط می‌آید با روغن‌های سایر مخلوط نشود، به علت همقدم با آب می‌باشد و در صورتی که با روغن مخلوط گردد نیز طعم آن برابر می‌گردد، نیز موجب فساد روغن می‌گردد. پس توجه نمایید که نخستین ده دقیقه هر روغنی که درآمد در ظرف کسی دیگر ریخته و استفاده نکنید. بعد از آب شدن همه ی چربی‌ها آن را از صافی رد نمایید و در ظرف شیشه‌ای درون یخچال نگهداری نمایید.

 
(Visited 159,848 times, 56 visits today)

به این مقاله امتیاز دهید:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (۱۹ رای، میانگین : ۴٫۰۵ از ۵)

طرز تهیه روغن شحم گاوLoading…
منبع : foodculture.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *