طرز تهیه روغن زرد
روغن زرد یکی از محصولهای حیوانی می باشد، که از شیر گاو یا گوسفند تهیه میگردد به این ترتیب که پس از تهیه کره از ماستی که از شیر جدید به دست آمده , این کره را میجوشانند تا آب و دوغ در دسترس در کره به کلی از بین برود و تبخیر گردد که ماحصل شغل روغنی می باشد خوش عطر و به رنگ زرد. شاخصترین مساله در تهیه روغن زرد استفاده از کره محلی مرغوب و جدید می باشد.
مواد واجب :
کره محلی | ۱.۵ کیلوگرم |
آب | نصف استکان |
نمک | نصف قاشق چایخوری |
آرد سفید | یک قاشق غذاخوری |
دستور تهیه :
درون ظرفی سه الی چهار مقابل قویتر از میزان مواد ابتدایی، کره را بریزید و روی حرارت ملایم شعله گاز قرار دهید (گزینش ظرف قویتر موجب پیشگیری از سر رفتن کف کره در وقت ذوب شدن میکند). نصف قاشق چایخوری نمک و نصف استکان آب به کره افزوده نمایید و صبر نمایید تا کره به کلی از وضعیت انجماد به وضعیت مایع درآید. دقایقی بعد کره آب شده و به دمایی مطلوب به قصد تبخیر دوغ ناچیز برقرار مانده در کره و آب آن میرسد.
حالا کم کم میزان یک قاشق غذاخوری آرد را درون مایع ریخته و به آرامی نیز بزنید تا در آن حل گردد و سعی نمایید مداوم نیز بزنید تا آرد گلوله گلوله نشود. آرد موجب میگردد که دوغ در دسترس در کره جذب آن شده و تهنشین گردد. بعد از این شغل می بایست تا آخر شغل مرتب محتویات ظرف را نیز بزنید به دو علت : ابتدا اینکه آرد بعد از تعدادی ثانیه تهنشین میگردد و نظیر در ارتباط زیادتری با حرارت ظرف می باشد، در دستاورد ظرف ته میگیرد و میسوزد. دوم اینکه بعد از حدود ۱۰ الی ۱۵ دقیقه که روغن میجوشد، دمای آن به حدود ۹۰ الی ۱۰۰ درجه سانتیگراد میرسد که آب درون آن سریعاً آغاز به تبخیر شدن مینماید و اصطلاحاً ظرف سر میرود و روغن به شکل کف از ظرف خارج شده و میریزد که در این وضعیت می بایست تندتر ظرف را نیز زد و قوی بودن ظرف اینجا موجب پیشگیری از ریختن کف روغن به بیرون از ظرف میگردد.
برای نیکوتر شدن عملکرد و کمتر شدن کف نیکوتر از مقداری روغن را با ملاقه یا هر ابزار به جز آن که نیز میزنید از ارتفاع بالاتری در حدود ۱۰ الی ۲۰ سانت بالاتر از ارزش مایع درون ظرف بریزید تا کفها نیکوتر بخوابد. به محض اینکه کفها تماماً از بین رفت و ماده در دسترس به رنگ زرد شفاف درآمد، فوراً ظرف را از روی شعله بردارید و بگذارید به آرامی سرد گردد. در صورتیکه کمی در این قسمت تعلل نمایید احتمال سوختن روغن بیشتر می باشد. بعد از اینکه روغن سرد شد آن را از یه پارچه نازک رد نمایید تا مواد تهنشین شده آن درون ظرف نریزد و روغن آن را درون یک ظرف شیشهای بریزد و بگذارید تا تماماً سرد و جامد گردد و در یک محل خنک نه بسیاری سرد همانند یخچال، نگهداری نمایید.
موارد :
♦ روغن زرد را به اندازه مصرف کوتاه مدت خویش حاضر کنید، چرا که نگهداری دراز مدت آن موجب تبدیل در طعم و بوی آن میشود.
♦ کره مورد استفاده می بایست کره محلی گاوی باشد و در صورتی که کره دوغی باشد، نیکوتر می باشد.
♦ در وقت استفاده از این روغن به نیت تف دادن یا سرخ کردن میبایست شعله گاز کم و حرارت ملایم باشد.
♦ برای تهیه روغن زرد از کره گاوی محلی فقط بدون افزوده کردن آرد و آب نیز میتوان استفاده کرد. در این وضعیت تهیه روغن زرد احتیاج به هنگام و تبهر زیادتری دارد.
پیشنهاد میکنیم این مطالب را نیز بخوانید :
-
آشنایی با روغن زرد حیوانی
-
طرز تهیه مناسب روغن دنبه
-
طرز تهیه روغن شحم گاو
به این مقاله امتیاز دهید:





