کاهش اشتها ی کاذب

کاهش اشتها ی کاذب

اشتهای کاذب زمانیست که برای خوردن غذا می نشینید وخیلی گرسنه باشید زیاد خواهید خورد. در این زمان شما غذاهای نامناسب خورده و یا چند بار بشقاب خود را پر خواهید کرد. اما باید این عادت را کنار بگذارید. وجلوی اشتهای کاذب خود را بگیرید.

مشاهده مطلب
طرز تهیه دمی لخلاخ بوشهری

طرز تهیه دمی لخلاخ بوشهری

فهرست مطالب

طرز تهیه دمی لخلاخ بوشهری

 

دمپخت ماهی بوشهری، دمی لَخلاخ یا در بیان محلی ماهی می‌یَدُم تمام از اسامی یکی از لذیذترین خوراک‌های پلویی بوشهری هست. اگر چه شاید این خوراک با نام‌های گوناگون در بعضی بعدی از شهرهای جنوبی و هرمزگان طبخ گردد لیکن زیادتر به نام دمی لخ لخ یا لخلاخ بوشهری شناخته می‌گردد. عموماً دو دستور پخت برای تهیه لخلاخ بوشهری ذکر شده که فرق اکثریت آن در استفاده از لیمو عمانی و یا تمبرهندی هست.

 

مواد کافی : (برای ۴ تا ۶ شخص)

 

فیله ماهی شیر ۳ تکه متوسط
گشنیز ریز خرد شده ۱۵۰ گرم
شوید یا شبت خرد شده ۱۰۰ گرم
شنبلیه ریز خرد شده ۱ قاشق غذاخوری
تمرهندی حل شده در آب ۱ لیوان‌پر
پیاز قوی  ۱ عدد خرد شده
سیر ریز خرد شده ۵ حبه
آب ۲ لیوان
نمک، زردچوبه و فلفل قرمز به مقدار کافی

 

دستور تهیه :

 

برنج را بشویید و خیس نمایید. فیله ماهی را (می‌توانید از نوع ها ماهی جنوبی همانند سنگسر، سرخو یا قباد بهره ببرید) کنار با نمک، فلفل و مقداری زردچوبه، مقداری زعفران آب‌نموده و کمی آبلیمو مخلوط نمایید یا در اصطلاح بخوابانید تا مزه‌دار گردد و بوی ضخم ماهی از بین برود (حدود نیم ساعت کافی هست).

 

زیادتر بخوانید :  طرز تهیه پنیر خانگی

پیاز ریز خرد شده را داخل قابلمه‌ای بریزید و تفت دهید تا طلایی گردد. در ادامه سیر ریز خرد شده را هم افزوده نمایید و کمی تفت دهید. زردچوبه را به پیاز و سیر افزوده نمایید، سبزی‌های ریز خرد شده را نیز افزوده نمایید و تفت دهید و در پایان آب تمبر هندی، نمک و فلفل را افزوده نمایید و نیکو نیز بزنید تا مواد با نیز مخلوط گردد. ماهی‌ها را روی مواد داخل قابلمه بچینید و ۲ لیوان آب افزوده نمایید و درب قابلمه را ببندید تا به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه ماهی‌ها نیم‌پز شوند.

 

در ادامه ماهی‌ها را از داخل آب در آورده و کنار بگذارید. آب برنج را دور بریزید و برنج را داخل قابلمه به دیگر مواد افزوده نمایید و کمی نیز بزنید. برای اینکه برنج‌تان نرم و شل نشود، میزان آب قابلمه می بایست به اندازه‌ایی باشد که تنها روی برنج را بپوشاند. در صورتی که آب داخل قابلمه بسیاری افزون بود مقداری از آن را بردارید و در صورتی که نیز آب کم بود کمی آب جوش به قابلمه افزوده نمایید.

 

درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید تا برنج کمی پخته گردد و آب آن کشیده گردد. در این مدت هر ۵ دقیقه یک بار برنج‌ها را از دیواره قابلمه به جهت بالا جمع نمایید تا گنبدی شمایل گردد. وقتی که آب برنج تبخیر شد و به خورد برنج رفت ماهی‌ها را روی برنج بچینید و دمکنی را روی درب قابلمه‌ی برنج بگذارید و اجازه دهید تا برنج دم بکشد و جا بیافتد.

 

زیادتر بخوانید :  گمنه بوشهری

موارد :

 

در تهیه این خوراک از رب گوجه فرنگی و لوبیا چیتی نیز بنا به ذائقه اشخاص می‌توان استفاده کرد.

در صورتی که تمبرهندی نداشتید می‌توانید بجای آن از پودر لیمو عمانی بهره ببرید.

دمی لخلاخ بوشهری تعدادی دستور گوناگون دارد؛ در ضمن می‌توان آن را بصورت برنج آبکشی هم تهیه کرد.

 
(Visited 15,089 times, 2 visits today)

به این مقاله امتیاز دهید:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (۸ رای، میانگین : ۴٫۸۸ از ۵)

طرز تهیه دمی لخلاخ بوشهریLoading…
منبع : foodculture.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *