طرز تهیه خورش کدو سبز با گوشت، گوشت چرخکرده،مرغ و رژیمی

طرز تهیه خورش کدو سبز با گوشت، گوشت چرخکرده،مرغ و رژیمی

فهرست مطالب

طرز تهیه خورش کدو سبز با گوشت، گوشت چرخکرده،مرغ و رژیمی

طرز تهیه خورش کدو سبز با گوشت

خورش کدو با گوشت یکی از غذاهای لذیذ و محبوب ایرانی است که طعمی خوشمزه و دستور تهیه آسانی دارد. در اینجا طرز تهیه خورش کدو با گوشت را با هم بررسی می‌کنیم.

مواد لازم:

  • کدو سبز: ۴ عدد
  • گوشت گوسفند یا گوساله: ۳۰۰ گرم
  • پیاز بزرگ: ۱ عدد
  • گوجه‌فرنگی: ۲ عدد
  • رب گوجه‌فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
  • سیر: ۲ حبه (اختیاری)
  • روغن: به مقدار لازم
  • زردچوبه: ۱ قاشق چای‌خوری
  • نمک و فلفل سیاه: به میزان دلخواه
  • آب: به میزان لازم
  • دارچین: به مقدار دلخواه
  • آب‌لیمو یا آبغوره: ۱ قاشق چای‌خوری

طرز تهیه خورش کدوسبز

دستور تهیه خورش کدو سبز با گوشت

  • برای پخت خورش کدوسبز با گوشت ابتدا باید پیاز را به‌صورت نگینی ریز خرد. در یک قابلمه مناسب، مقداری روغن گرم کرده و پیاز خرد شده را داخل آن تفت دهید تا طلایی و نرم شود. پس از اینکه پیازها سبک شدند، کمی زردچوبه به آن اضافه کنید تا عطر آن آزاد شود.
  • حالا نوبت به اضافه کردن گوشت به قابلمه است تا جایی مواد را با هم تفت دهید که گوشت تغییر دهند. در این مرحله باید سیر و گوجه‌فرنگی‌ها را خرد یا پوره کرده تا بتوانیم یک سس غلیظ و خوش‌عطر به همراه گوشت و پیاز داشته باشیم.
  • تمامی ادویه‌ها را در همین مرحله همراه باقی مواد تفت می‌دهیم تا عطرشان بلند شود. پس از ۵ دقیقه به مقدار نیاز آب جوش به خورش اضافه می‌کنیم تا گوشت به‌اندازه کافی فرصت پخته شدن داشته باشد. بسته به نوع گوشت، ممکن است که گوشت‌ها از ۱.۵ تا ۲ کاملاً بپزند.
  • زمانی که گوشت‌ها نیم‌پز و نرم شدند به سراغ آماده‌سازی کدوها بروید. کدو سبزها را پوست بگیرید و به دو نیم تقسیم کنید. یک تابه را روی حرارت ملایم بگذارید و مقداری روغن داخل آن بریزید تا بتوانید کدوها را سرخ کنید. زمانی که کدوها سرخ شد در روغن باقی‌مانده رب گوجه‌فرنگی و آب‌لیمو بریزید و به تفت دادن ادامه دهید تا رنگ آن کاملاً آزاد شود.
  • رب را به خورش اضافه کرده و حرارت را روی ملایم تنظیم کنید تا خوراک‌مان به روغن بیفتد. پس از ۱۰ دقیقه کدوهای سرخ شده را داخل خورش انداخته و نمک آن را تنظیم کنید. زمانی که کدوها نرم شوند کاملاً آماده سرو خواهد بود. تبریک می‌گوییم شما از پس طرز تهیه خورش کدو با گوشت به‌خوبی برآمدید.

طرز تهیه خورش کدوسبز

طرز تهیه خورش کدو سبز با مرغ

اگر به طعم خورش کدوسبز علاقه دارید؛ اما زمان زیادی برای تهیه آن ندارید می‌توانید از این دستور تهیه برای لذت بردن از خورش استفاده کنید.

مواد لازم:

  • مرغ (ران یا سینه): ۴ تکه
  • کدوسبز: ۴ عدد
  • پیاز بزرگ: ۱ عدد
  • گوجه‌فرنگی: ۲ عدد
  • رب گوجه‌فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
  • سیر: ۲ حبه
  • آبغوره: ۱ قاشق چای‌خوری
  • لیموعمانی: ۱ عدد
  • زردچوبه، نمک و فلفل سیاه: به میزان دلخواه
  • روغن: به مقدار لازم
  • آب: به مقدار لازم

دستور تهیه خورش کدو سبز با مرغ

  • مانند طرز تهیه خورش کدو با گوشت، پیاز را در یک قابلمه مناسب تفت داده تا طلایی‌رنگ شوند. پوره گوجه‌فرنگی، سیر رنده شده و رب گوجه‌فرنگی را هم در همین مرحله به پیازها اضافه می‌کنیم تا رنگ و عطرشان به‌خوبی آزاد شود.
  • پس از ۲ تا ۳ دقیقه ادویه‌ها و لیموعمانی را هم به باقی مواد اضافه می‌کنیم. به‌محض بلند شدن عطر ادویه‌ها ۲ تا ۳ لیوان آب داخل قابلمه ریخته و اجازه می‌دهیم تا سس خورش شکل بگیرد. در این فرصت یک تابه را با روغن روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم تا بتوانیم مرغ‌ها را سرخ کنیم.
  • به‌محض گرم شدن تابه تکه‌های مرغ را داخل آن انداخته و هر طرف مرغ‌ها را برای ۵ تا ۷ دقیقه با حرارت ملایم سرخ کنید. پس از آماده شدن مرغ‌ها آن‌ها را داخل سس خورش انداخته و درپوش قابلمه را بگذارید تا همه مواد با یکدیگر هم مزه شده و بپزند.
  • کدوهای خرد شده را در روغن مرغ‌ها سرخ کرده و پس از ۱۵ دقیقه داخل خورش بیندازید. حدود ۲۰ دقیقه زمان می‌برد تا خوراک ما طبق دستور تهیه خورش کدوسبز با مرغ آماده سرو شود. در ۵ دقیقه آخر نمک و آبلیمو را به خورش اضافه کرده و منتظر بمانید تا خورش به روغن بیفتد.

طرز تهیه خورش کدوسبز

طرز تهیه خورش کدو سبز با گوشت چرخ‌کرده

خورش کدو با گوشت چرخ‌کرده یکی از غذاهای ساده و خوشمزه است که می‌توانید به‌راحتی آن را در کمتر از ۳۰ دقیقه تهیه کنید.

مواد لازم:

  • گوشت چرخ‌کرده: ۳۰۰ گرم
  • کدوسبز: ۴ عدد
  • پیاز بزرگ: ۲ عدد
  • گوجه‌فرنگی: ۲ عدد
  • رب گوجه‌فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
  • آب‌لیمو: قاشق چای‌خوری
  • زعفران دم‌کرده: قاشق چای‌خوری
  • دارچین: به مقدار لازم
  • زردچوبه، نمک و فلفل سیاه: به میزان دلخواه
  • روغن: به مقدار لازم
  • آب: ۲ تا ۳ لیوان

دستور تهیه خورش کدو با گوشت قلقلی

  • طرز تهیه خورش کدو با گوشت یا دستور تهیه خورش کدوسبز با گوشت قلقلی کاملاً یک دستور تهیه یکسان هستند. برای شروع با یکی از پیازها، پیازداغ تهیه کنید و پیاز دیگر را رنده بزنید و آب آن را بگیرید.
  • گوشت، زردچوبه، فلفل، نمک، دارچین و پیاز را با هم ترکیب کرده و خوب ورز دهید تا گوشت به‌صورت یک گلوله نرم جمع شود. به‌اندازه یک گردو از مایه گوشت جدا کرده و آن را در پیازداغ انداخته و تفت دهید.
  • پوره گوجه‌فرنگی و آب را هم داخل قابلمه بریزید تا با گوشت و پیاز مخلوط شود. در یک تابه کمی روغن ریخته و رب گوجه‌فرنگی بریزید تا عطر و رنگ رب آزاد شود. حالا باید آب‌لیمو و زعفران را هم به تابه افزود و پس از ۱ دقیقه آن را به محتویات قابلمه اضافه کنید.
  • مانند طرز تهیه خورش کدوسبز با مرغ، کدوها را آماده کرده و داخل خورش بیندازید تا همراه با باقی مواد کاملاً بپزد. خورش شما پس از ۱۵ دقیقه آماده مصرف است. نوش جان.

طرز تهیه خورش کدوسبز

طرز تهیه خورش کدو سبز رژیمی

اگر به دنبال تهیه یک نسخه تمام رژیمی از خورش کدوسبز هستید، تنها به نکات زیر توجه داشته باشید.

  • در گام نخست برای سرخ کردن پیاز و مواد اولیه از روغن‌های گیاهی مانند روغن زیتون استفاده کنید.
  • به‌جای سرخ کردن کدوسبز آن را آب پز یا گریل کنید.
  • برای شروع یک پیازداغ تهیه کنید، کدو سبزها را به‌صورت دایره‌ای برش زده و در تابه با اندکی روغن زیتون سرخ کنید. این بار به‌جای پوره کردن گوجه‌فرنگی، آن‌ها را به‌صورت حلقه‌حلقه خرد کنید.
  • رب گوجه‌فرنگی را با زردچوبه، نمک، فلفل، دارچین و باقی مواد تفت داده و حدود ۱ لیوان عصاره مرغ یا گوشت داخل خورش ریخته و حرارت اجاق را کم کرده تا مواد به‌خوبی بپزند و خورش جا بیفتد.
  • این دستور تهیه همان طرز تهیه خورش کدوسبز ساده یا دستور تهیه خورش کدو سبز بدون گوشت است.

طرز تهیه خورش کدوسبز

راز خوشمزگی خورش کدوسبز

راز خوشمزگی خورش کدو در چند نکته مهم است که می‌تواند طعم و مزه آن را به طور قابل‌توجهی بهبود ببخشد:

  • پیاز را باید با زردچوبه به‌خوبی تفت دهید تا رنگ طلایی و کاراملی پیدا کند. این کار باعث می‌شود طعم خورش عمق بیشتری پیدا کند.
  • استفاده از گوجه‌فرنگی تازه یا پوره آن باعث می‌شود که خورش خوش‌رنگ‌تر و لذیذتر شود و سس آن به‌خوبی غلیظ شود.
  • برای به دست آوردن طعمی بی‌نظیر، بهتر است خورش کدو سبز را با حرارت ملایم بپزید. این کار باعث می‌شود مواد خورش به‌خوبی با هم ترکیب شوند و طعم‌ها به خورد هم بروند.
  • اگر خورش خیلی سریع بپزد، طعم مواد به طور کامل به خورش منتقل نمی‌شود و ممکن است کدو سبزها له شوند.
  • کدو سبز را در اواخر پخت به خورش اضافه کنید. در این صورت کدوها در حین نرم شدن شکل و طعم خود را حفظ می‌کنند.
  • کدو ذاتاً طعمی شیرین به خورش می‌دهد برای داشتن طعمی ملایم تا ترش پیشنهاد می‌کنیم که اندکی آبغوره یا لیموترش به خورش بیفزایید.
  • افزودن سیر به‌خصوص در طرز تهیه خورش کدو سبز با گوشت یا مرغ طعم بسیار غنی به خوراک شما خواهد داد.
  • اگر از طرز تهیه خورش کدو سبز رژیمی، ساده یا بدون گوشت برای چشیدن طعم این خورش استفاده می‌کنید، پیشنهاد می‌کنیم که از عصاره گوشت یا مرغ برای افزایش طعم خورش استفاده کنید.

رژیم مخصوص دیابت لیمومی

بدون استپ وزنی

بدون گرسنگی

هماهنگ با داروهای مصرفی

متناسب با مزاج

مناسب محل کار

هماهنگ با ژنتیک

کلام آخر

خورش کدو علاوه بر طعم خوشمزه، منبع خوبی از مواد مغذی است که به سلامت قلب، گوارش و سیستم ایمنی بدن و تناسب‌اندام کمک می‌کند. این خوراک دلچسب به دلیل ارزش غذایی بالا، بهبود هضم، سرکوب اشتها کاذب و ایجاد سیری طولانی‌مدت می‌تواند یک انتخاب ایده‌آل برای رژیم‌های لاغری باشد.

شما با کمک ۴ طرز تهیه خورش کدو سبز می‌توانید این خورش دلپذیر را بسته به ذائقه خود تهیه کرده و از فواید سلامتی و تناسب‌اندام آن بهره بگیرید.

اگر به دنبال بهترین و اصولی‌ترین رژیم‌های لاغری مناسب به خود هستید، رژیم مزوبولیک لیمومی را از دست ندهید.

منابع

youtube

Youtube

codarts.nl

منبع : limoome.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *