طرز تهیه خشیل آذری

طرز تهیه خشیل آذری

فهرست مطالب

طرز تهیه خشیل آذری

 

خشیل یکی از غذاهای سنتی و محلی آذربایجان هست که زیادتر در فصول سرد سال و مناسبت‌های اعلا همانند شب یلدا رواج دارد.  خشیل از نتیجه طبخ آرد گندم و شکر و آب تهیه می‌گردد، ولی عموماً بطور سنتی از بلغور پخته گندم به همقدم آرد گندم و روغن حیوانی و کمی شکر و نمک استفاده می‌کنند. برای سرو این خوراک عموماً از شیر و عسل یا بطور سنتی دوشاب و کره آب‌نموده محلی استفاده می‌نمایند.

 

مواد کافی : (برای ۴ شخص)

 

بلغور گندم یک پیمانه
آرد گندم ۴ الی ۶ قاشق سوپ‌خوری
آب سرد ۴ پیمانه (یک لیتر)
شیر به مقدار کافی
عسل مقدار کافی
کره مقدار کافی

 

دستور پخت :

 

بلغور گندم را خیس نموده و بعد از تعدادی ساعت با آب بپزید تا وقتی که آب بلغور کشیده گردد. بعد از آن بگذارید تا کمی سرد گردد. حداقل ۴ قاشق آرد را در ۴ پیمانه آب سرد حل نموده، بلغور پخته شده را به آن افزوده و روی حرارت قرار دهید و نیز بزنید تا غلیظ‌تر از هلیم (حلیم) گردد و بوی خامی آرد از بین برود. در شکل لزوم می‌توان یک الی دو قاشق سوپ‌خوری غیر از این آرد افزوده کرد تا به غلظت آن اضافه گردد.

 

زیادتر بخوانید :  طرز تهیه دمی لخلاخ بوشهری

برای سرو کردن خشیل، آن را در ظرف گودی ریخته، وسط آن را گود نموده و شیر و عسل بریزید. اطراف آن را هم کره‌ی آب شده محلی افزوده نمایید، که میزان کره به میل و سلیقه شما بستگی دارد. خوب تر هست خشیل را می بایست شیره یا دوشاب مصرف کرد زیرا بدون شیره مزه نیکی نخواهد داشت.

 

برای اینکه خشیل مقوی‌تری تهیه کنید خوب تر هست از آرد گندم همه ی بهره ببرید. در کنار این در صورتی که می خواهید خشیل سراسر یکدست گردد بعد از پخته شدن بلغور و سرد شدن، آن را در میکسر بریزید تا سراسر یکدست گردد. خشیل برای صبحانه خصوصاً در روزهای سرد زمستانی و در کنار این برای تقویت بنیه و خون‌سازی خیلی مطلوب هست.

 
(Visited 15,197 times, 1 visits today)

به این مقاله امتیاز دهید:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (۵ رای، میانگین : ۴٫۰۰ از ۵)

طرز تهیه خشیل آذریLoading…
منبع : foodculture.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *