روش پخت تنورچه بلوچی

روش پخت تنورچه بلوچی

فهرست مطالب

چاره پخت تنورچه بلوچی

 

تنورچه یا ترونچه یکی از غذاهای محلی کشور پر رمز و راز خوراک به این معنا که بلوچستان می باشد. در مقاله آشپزی انسان ها سیستان و بلوچستان به خوراک‌های این خطه اشاراتی شد؛ فرهنگ غذایی جنوب استان سیستان و بلوچستان زیاد وابسته به نوع معیشت آن ها به این معنا که دامپروری می باشد. از این رو خیلی از غذاهای محلی آن ها از گوشت دام تهیه می‌گردد. تنورچه یقینا یکی از مشهور‌ترین خوراک‌های بلوچی می باشد که علاوه بر طعم شگفت انگیز می‌تواند هر کسی را که در زمینه غذاهای محلی بلوچستان اطلاعاتی ندارد، عاشق غذاهای آن ها کند. همان طور که از اسم آن پیداست، خوراکی می باشد که در تنور پخته می‌گردد. شیوه پخت آن به دو چاره می باشد که در باقی مطلب به آشناسازی چاره‌های پخت تنورچه می‌پردازیم.

 

چاره نخست :

 

در چاره نخست قطعات قوی گوشت گوسفند را به سیخ می‌کشند. پس از ذبح کردن گوسفند، گوشت آن را به قطعات قوی تقسیم می‌کنند و درون سیخ‌هایی از جنس چوب نخل می‌کشند. در ادامه سیخ‌ها را درون تنوری که زغال آن تماماً داغ می باشد می‌گذارند. در صورتی که بخواهند کبابی آبدار و اصطلاحاً بخارپز شده داشته باشند، ظرفی از آب را درون تنور روی زغال‌ها گذاشته و سیخ‌ها را بصورت ایستاده دور تا دور ظرف می‌چینند. درب تنور را بسته و روی آن با کاهگل می‌بندند. (این تنورها همانند خیلی از تنورها از پایین خروجی جریان هوا دارد) در این وضعیت تنورچه بین ۴۵ دقیقه تا یک ساعت لحظه مورد نیاز دارد تا پخته گردد.

 

زیادتر بخوانید :  کبه بوشهری

روش پخت تنورچه بلوچی

 

چاره دوم :

 

در این چاره یک گوسفند تمام را ذبح کرده، پاک نموده و درون شکم آن را خالی می‌کنند. (گوسفند می بایست به اندازه تنور باشد) در ادامه دست و پا و شکم آن را بسته و به شکل آویزان درون تنور قرار می‌دهند. در باقی مطلب درب تنور را تماماً بسته و به مدت یک ساعت اجازه می‌دهند تا تماماً پخته گردد. عموماً تنورچه را با نان یا چلو راحت میل می‌کنند.

 
(Visited 21,537 times, 15 visits today)

به این مقاله امتیاز دهید:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (۸ رای، میانگین : ۴٫۰۰ از ۵)

روش پخت تنورچه بلوچیLoading…
منبع : foodculture.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *