بررسی 5 طرز تهیه آش جو ساده، سنتی و رستورانی

بررسی 5 طرز تهیه آش جو ساده، سنتی و رستورانی

فهرست مطالب

بررسی 5 طرز تهیه آش جو ساده، سنتی و رستورانی

1. طرز تهیه آش جو ساده

بی‌تردید یکی از دستورهای تهیه آش جو که طعم لذیذ و بافتی غلیظ دارد، طرز تهیه آش جو ساده و خوشمزه است که در کمترین زمان ممکن نسبت با سایر طرز تهیه‌ها آماده می‌شود.

مواد برای تهیه آش جو ساده

  • جو پوست‌کنده: ۱ فنجان
  • لوبیا چیتی یا لوبیا قرمز: ½ فنجان
  • نخود: ½ فنجان
  • جو پرک: ۱ قاشق غذاخوری
  • پیاز بزرگ: ۱ عدد
  • سیر: ۳ حبه
  • سبزی آش: ۶ فنجان
  • زردچوبه: ½ قاشق چای‌خوری
  • روغن: ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
  • آب: به میزان لازم
  • نمک و فلفل سیاه: به میزان دلخواه

رژیم‌های مخصوص کاهش و افزایش وزن لیمومی

بدون استپ وزنی

بدون گرسنگی

هماهنگ با داروهای مصرفی

متناسب با مزاج

مناسب محل کار

غذاهای ساده و در دسترس

دستور تهیه آش جو ساده

  • به طور معمول حبوباتی که در آش جو به کار می‌رود نخود و لوبیا است؛ اما در صورت تمایل می‌توانید کمی عدس را جایگزین نخود کرده یا در کنار سایر حبوبات قدری عدس هم به آن اضافه کنید. تمامی حبوبات را از شب قبل خیس کنید تا زمان پخت آن‌ها کوتاه‌تر شود.
  • پیاز را ریز خرد کرده و در یک قابلمه با کمی روغن تفت دهید تا طلایی شود. سپس سیر را خرد کرده و به پیاز اضافه کنید تا عطر آن بلند شود. در همین مرحله مقداری زردچوبه و فلفل بی افزایید تا علاوه بر بهبود عطروطعم آش عطر ادویه‌ها نیز به‌خوبی آزاد شود.
  • بعد از تفت دادن پیاز و سیر، جو و حبوبات خیس خورده را اضافه کرده و چند دقیقه با پیاز و سایر مواد تفت دهید تا بافت حبوبات به‌خوبی حفظ شود. جو پرک را هم پس از شست‌وشو به قابلمه بیفزایید. سپس به‌اندازه کافی آب در قابلمه بریزید و اجازه دهید که به جوش بیاید.
  • زمانی که آب به جوش آمد، حرارت را کم کنید و بگذارید آش به مدت ۱.۵ تا ۲ ساعت روی حرارت ملایم بپزد. در این مدت، گهگاهی آش را هم بزنید و در صورت نیاز، کمی آب اضافه کنید.
  • بعد از اینکه حبوبات کاملاً پخته شدند و آش به غلظت دلخواه رسید، سبزی‌های خرد شده را به آش اضافه کنید و بگذارید ۱۵ تا ۲۰ دقیقه دیگر بجوشد تا سبزی‌ها نرم شوند. آش را بچشید و نمک و فلفل آن را تنظیم کنید. در صورت تمایل ۱ قاشق غذاخوری آب‌لیمو داخل آش بریزید.
  • کار شما به اتمام رسید. آش جویی را که با کمک طرز تهیه آش جو ساده آماده کردید را با پیازداغ یا نعناع داغ تزیین کرده و نوش جان کنید.

طرز تهیه آش جو

2. طرز تهیه آش جو با کشک

یکی از دستورات تهیه آش جو که بسیار پرطرف‌دار است؛ طرز تهیه آش جو با کشک است که در اینجا آن را به طور کامل بررسی می‌کنیم.

مواد لازم برای تهیه آش جو با کشک

  • جو پوست‌کنده: ۱ لیوان
  • نخود: ½ لیوان
  • لوبیا چیتی یا لوبیا قرمز: ½ لیوان
  • جو پرک: ۱ قاشق غذاخوری
  • پیاز بزرگ: ۱ عدد
  • سیر: ۳ حبه
  • کشک: ۱ لیوان
  • زردچوبه: ½ قاشق چای‌خوری
  • روغن: ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
  • سبزی آش: ۲ لیوان
  • نمک و فلفل سیاه: به میزان دلخواه
  • آب: به میزان لازم

دستور تهیه‌ آش جو با کشک

  • درست مانند طرز تهیه آش جو ساده حبوبات را به مدت ۱۲ تا ۱۸ ساعت خیس دهید تا آماده پخت شود.
  • پیاز را نگینی خرد کرده و با روغن در تابه ریخته تا سرخ شود. به‌محض سبک شدن پیازها، سیر را خرد کرده و در همان روغن بریزید تا عطر آن آزاد شود. سپس نمک، فلفل و زردچوبه را به آن اضافه کنید.
  • جو پوست‌کنده، حبوبات و جو پرک را در قابلمه به همراه سیر و پیاز تفت دهید و در نهایت به‌اندازه کافی آب اضافه کنید. تا جایی که آب به جوش نیامده حرارت را زیاد نگه دارید و سپس کم کنید.
  • حدود ۱.۵ تا ۲ ساعت بعد حبوبات و جو به‌خوبی پخته شده است و می‌توانید سبزی آش را به آن اضافه کنید. پس از ۱۰ دقیقه کشک رقیق شده را داخل آش بریزید و خوب هم بزنید. تا به این جا این نکته تنها تفاوت طرز تهیه آش جو با کشک و دستور قبلی است.
  • کار شما تمام شد. نوش جان. دقت داشته باشید که اگر کشک ترش است، می‌توانید مقداری شکر یا آبلیموی تازه به آش اضافه کنید تا طعم ملایم‌تری پیدا کند.

طرز تهیه آش جو

3. طرز تهیه آش جو با عدس

آش جو با عدس یک غذای ساده، مغذی و مناسب برای فصول سرد سال است که می‌تواند به‌عنوان یک وعده‌غذایی کامل یا پیش‌غذا مصرف شود.

مواد لازم برای تهیه آش جو با عدس

  • عدس: ۱.۲ لیوان
  • جو پوست‌کنده: ۱ لیوان
  • پیاز: ۱ عدد بزرگ
  • سیر: ۳ حبه
  • سبزی آش: ۲ لیوان
  • زردچوبه: ½ قاشق چای‌خوری
  • نمک و فلفل سیاه: به میزان دلخواه
  • روغن: ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
  • کشک: به مقدار دلخواه
  • آب: به میزان لازم

دستور تهیه آش جو با عدس

طرز تهیه آش جو با عدس تفاوت چندانی با طرز تهیه آش جو ساده ندارد. شما می‌توانید تنها عدس و جو پوست‌کنده را برای تهیه این آش آماده کنید. در غیر این صورت تمامی مواد اولیه را طبق طرز تهیه آش جو ساده بپزید و در مرحله آخر پخت ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری کره گیاهی یا حیوانی به آن اضافه کنید.

آش جو با عدس را در ظرف سرو بریزید و با پیازداغ، نعناع داغ و کشک تزیین و نوش جان کنید.

طرز تهیه آش جو

4. طرز تهیه آش جو با گوشت

اگر به دنبال طرز تهیه آش جو خوشمزه هستید؛ دستور تهیه آش جو با گوشت را امتحان کنید.

مواد لازم برای تهیه آش جو با گوشت

  • جو پوست‌کنده: ۱ لیوان
  • عدس: ½ لیوان
  • گوشت گوسفند: ۳۰۰ گرم
  • پیاز بزرگ: ۲ عدد
  • سیر: ۴ حبه
  • سبزی آش: ۵۰۰ گرم
  • زردچوبه: ½ قاشق چای‌خوری
  • نمک و فلفل سیاه: به میزان دلخواه
  • روغن: ۴ قاشق غذاخوری
  • آب: به میزان لازم

دستور تهیه آش جو با گوشت

  • عدس و جو را از شب قبل خیس دهید تا زمان پخت آن کوتاه‌تر شود. گوشت را به‌صورت تکه‌های کوچک خرد کرده و با یک عدد پیاز و یک عدد سیر تفت داده و بپزید.
  • شما می‌توانید گوشت را به‌صورت جداگانه پخته و سپس آن را به ‌آش اضافه کنید یا آن را ریش‌ریش کرده با باقی مواد همراه سازید. در اینجا پس از نیم‌پز شدن گوشت آن را کنار بگذارید. سیر و پیاز را از آن خارج کرده و کنار بگذارید.
  • پیازداغ و سیرداغ را حاضر کنید و عدس و جو پوست‌کنده را در آن تفت دهید. حالا نوبت به افزودن گوشت‌های نیم‌پز شده، زردچوبه، نمک و فلفل است. این کار کمک می‌کند تا ادویه‌ها به خورد گوشت بروند.
  • آب گوشتی را که از قبل آماده کرده بودیم را روی مواد ریخته و صبر می‌کنیم تا آش جو برای ۱.۵ تا ۲ ساعت بپزد و جا بیفتد. در ۱۵ دقیقه آخر پخت، سبزی‌های خرد شده را به ‌آش افزوده و اجازه می‌دهیم تا نرم شود.
  • در صورت تمایل کمی کشک داخل آش ریخته یا تنها روی آش را با نعناع داغ و پیازداغ تزیین کنید.

طرز تهیه آش جو

5. طرز تهیه آش جو اصفهانی

آش جو اصفهانی یکی از انواع آش‌های خوشمزه و سنتی ایرانی است که با ترکیب جو، حبوبات، سبزیجات و کشک تهیه می‌شود. این آش در شهر اصفهان بسیار محبوب است و طعمی خاص و دلپذیر دارد.

مواد لازم برای تهیه جو اصفهانی

  • جو پوست‌کنده: ۱ لیوان
  • عدس: ½ فنجان
  • لوبیا چیتی: ۱.۲ فنجان
  • نخود: ۱.۲ فنجان
  • گوشت گوسفند: ۳۰۰ گرم
  • پیاز بزرگ: ۲ عدد
  • سیر: ۴ حبه
  • سبزی آش: ۵۰۰ گرم
  • زردچوبه: ½ قاشق چای‌خوری
  • نمک و فلفل سیاه: به میزان دلخواه
  • روغن: ۴ قاشق غذاخوری
  • آب: به میزان لازم

دستور تهیه آش جو اصفهانی

  • برای پخت آش جو اصفهانی کار سختی در پیش ندارید. کافی است که مطابق طرز تهیه آش جو ساده همه حبوبات و جو پوست‌کرده را خیس دهید. پیازداغ حاضر کرده و با حبوبات و جو تفت داده و اندکی نمک، فلفل و زردچوبه اضافه کنید.
  • مقداری آب روی حبوبات بریزید تا همه مواد نرم شوند. گوشت را با پیاز و یک حبه سیر بپزید و با صافی گوشت را از باقی مواد جدا کنید. گوشت را ریش‌ریش کرده و با همان عصاره گوشت داخل مواد آش بریزید.
  • پس از ۱.۵ تا ۲ ساعت مواد آش پخته شده‌اند. سبزی را اضافه کنید تا نرم شود. در آخر ۱ قاشق غذاخوری کشک رقیق شده به آن بیفزایید و آش را با پیازداغ، سیرداغ، نعناع داغ و کشک تزیین کنید.

طرز تهیه آش جو

راز خوشمزگی آش جو

برای خوشمزه شدن آش جو، چند راز و تکنیک وجود دارد که می‌تواند عطروطعم آش را به حداکثر برساند:

  1. انتخاب گوشت مناسب: استفاده از گوشت‌های با تازه و باکیفیت همچون: گوشت گوسفندی یا گوساله به آش طعم عمیق‌تری می‌دهد.
  2. پخت طولانی و آرام: پخت آش جو باید آرام و طولانی باشد تا جو، حبوبات و گوشت به‌خوبی پخته شوند و طعم‌ها به هم بپیوندند. بهتر است آش روی حرارت ملایم بپزد تا جو و حبوبات کاملاً نرم شوند و آش غلیظ و خوشمزه شود.
  3. استفاده از سبزی‌های تازه و باکیفیت: سبزی‌های تازه و باکیفیت همانند: تره، جعفری، گشنیز علاوه بر طعم‌دهی، عطر آش را نیز بهبود می‌دهند. سبزی‌ها را در مراحل پایانی پخت اضافه کنید تا طعم تازه‌ای به آش بدهند و از پخت زیاد سبزی‌ها جلوگیری شود.
  4. استفاده از زردچوبه و ادویه‌ها: زردچوبه نقش مهمی در خوشمزه‌تر شدن آش دارد و رنگ زیبا و طعمی خوشمزه به آش می‌دهد. اضافه کردن کمی فلفل سیاه، زیره یا دارچین به آش می‌تواند طعم آن را پیچیده‌تر و دلچسب‌تر کند.
  5. کشک و نعناع داغ: اگر کشک در اواخر پخت به آش اضافه شود، طعم خوشمزه و ملس‌تری به آش می‌دهد. همچنین افزودن نعناع داغ را در اواخر پخت باعث تقویت عطروطعم آش خواهد شد.
  6. تنظیم مقدار آب: مقدار آب باید به‌گونه‌ای باشد که آش نه خیلی رقیق و نه خیلی غلیظ باشد. به‌این‌ترتیب علاوه بر جاافتادن آش، مواد فرصت بیشتری برای هم مزه شدن دارند.
  7. استفاده از پیازداغ: یکی از بهترین چاشنی‌هایی که می‌توان به ‌آش جو اضافه کرد، پیازداغ و سیرداغ است.
  8. استراحت دادن به آش: بعد از پخت، بهتر است آش را کمی استراحت دهید تا طعم‌ها به‌خوبی با هم ترکیب شوند. حتی اگر آش را بلافاصله میل نکنید، طعم آن به‌مراتب بهتر می‌شود.

رژیم‌های مخصوص کاهش و افزایش وزن لیمومی

بدون استپ وزنی

بدون گرسنگی

هماهنگ با داروهای مصرفی

متناسب با مزاج

مناسب محل کار

غذاهای ساده و در دسترس

کلام آخر

آش جو باتوجه‌به ترکیبات اولیه یک غذای مغذی است که اگر به‌درستی تهیه شود می‌تواند یک غذای کاملاً سالم باشد. این آش به دلیل فیبر بالا، پروتئین گیاهی و کربوهیدرات‌های پیچیده، یک گزینه خوب برای وعده‌های غذایی در رژیم غذایی و کاهش وزن است.

اگر به دنبال یک رژیم منحصربه‌فرد هستید که باتوجه‌به ظاهر و شرایط فیزیکی شما طراحی شده باشد، رژیم مزوبولیک لیمومی را در طی یک مشاوره رایگان دنبال کنید.

منابع

mypersiankitchen

theiranianvegan

hecaspianchef

منبع : limoome.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *