انواع غذای رژیمی با بادمجان ، خوشمزه و مقوی!
برای افراد زیادی که به خوردن بادمجان علاقه دارند، گاهی دشوار است غذایی پیدا کنند که بدون سرخ کردن و استفاده از روغن زیاد، بادمجان خوشمزه شود. اما در این مطلب از وبسایت سنجابه، چند غذای رژیمی با بادمجان برای شما آوردهایم که نه تنها پخت آنها آسان است؛ بلکه بسیار خوشمزه هستند. پس در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا با چگونگی پخت بادمجان رژیمی بدون روغن آشنا شوید.
غذای رژیمی با بادمجون و گوجه فرنگی
- ۲ عدد بادمجان قلمی
- ۱ عدد گوجه فرنگی
- ۱ عدد پیاز
- ۱ حبه سیر
- ۲ قاشق مرباخوری روغن زیتون
- نمک و فلفل
برای تهیه این غذای رژیمی با بادمجون و گوجه فرنگی، دو عدد بادمجان قلمی را پوست کنده و بهصورت نگینی خرد کنید. برای گرفتن تلخی بادمجان، آنها را در آبکش ریخته و روی آنها کمی نمک بپاشید؛ پس از مدتی آن را شسته و زمان دهید تا خشک شوند. (میتوانید ۴۰ دقیقه آنها را در آب نمک قرار دهید.)
در ادامه پیاز را به صورت خلالی خرد کرده و همراه با سیر رنده شده و روغن زیتون تفت دهید. سپس ادویهها و بادمجان را به ترتیب اضافه کنید باید پوست گوجه فرنگی به طور کامل پوست گرفته شود و به صورت نگینی خرد شده و به ترکیب اضافه گردد. پس از آن که تمام مواد تفت خوردند؛ یک چهارم لیوان آب اضافه کرده و زمان بدهید تا بادمجانها بپزند و آب تبخیر شود. چنانچه در انتها بادمجانها نپخته بودند، اجازه دهید با مقداری آب جوش، بیشتر بپزند. یک غذای رژیمی با بادمجون و گوجه فرنگی به همین سادگی!
غذای رژیمی با بادمجان و مرغ
- بادمجان ۲ عدد
- کدو ۲ عدد
- مرغ ۶۰ گرم
- گوجه فرنگی ۲ عدد
- پیاز ۱ عدد
- رب گوجه فرنگی نصف قاشق غذاخوری
- فلفل دلمه ۱ عدد
- ادویه به میزان دلخواه
- یک قاشق روغن زیتون
برای آمادهسازی مواد اولیه غذای رژیمی با مرغ و بادمجان، پس از پوست کندن بادمجانها، آنها را به صورت مکعبی خرد کرده و به کمک آبنمک تلخی آنها را میگیریم. سپس کدو را نیز به همین ترتیب خرد کرده و در کنار بادمجانها قرار میدهیم.
پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و روی حرارت ملایم تفت میدهیم؛ سپس با روغن زیتون سرخ میکنیم. زردچوبه را اضافه کرده و اجازه میدهیم تفت بخورد. گوجه فرنگیها را رنده میکنیم، به پیازها اضافه کرده و اجازه میدهیم روی حرارت، با در باز، بپزد تا آب اضافه آن تبخیر شود. سپس رب را به آن اضافه کرده و تفت میدهیم. مرغها را به صورت مکعبی خرد کرده و به قابلمه اضافه میکنیم و اجازه میدهیم به همراه یک لیوان آب بپزد.
پس از پختن مرغ، بادمجان و کدو و فلفل دلمه نگینی را اضافه میکنیم. پس از اضافه کردن نمک، اجازه میدهیم سبزیجات بپزند. پیش از سرو غذای رژیمی با بادمجان و مرغ، به آن اندکی آبلیمو اضافه میکنیم.
غذای رژیمی با بادمجان و قارچ
- قارچ ۳۵۰ گرم
- بادمجان و فلفل دلمه هر کدام ۲ عدد
- پیاز و سیب زمینی هر کدام ۱ عدد
- رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
- آبلیمو ۱ یا ۲ قاشق غذاخوری
- سیر ۲ حبه
- ادویه به میزان لازم
برای آماده سازی مواد غذای رژیمی با بادمجان و قارچ، بادمجانها را پس از پوستکندن، به هر شکل دلخواه خرد کرده و به کمک آب و نمک تلخی آنها را بگیرید. همچنین قارچها را شسته و پس از خشک شدن، خرد کنید. پیازها را باید به صورت نگینی و فلفل دلمه و سیبزمینیها را نیز به صورت مکعبی خرد نمایید. همچنین سیر را با رنده به حالت پوره درآورید.
ابتدا بادمجانها را درون ماهیتابه کمی سرخ کنید؛ سپس اجازه دهید در ظرف یک دیگر یا روی دستمال روغنگیر، روغن اضافی آن خارج شود. سپس پیازها را در روغن تفت دهید و کمی زردچوبه به آن اضافه کنید. پس از اینکه خوب تفت خوردند، به نوبت سیر و فلفل دلمه را به آنها اضافه کنید و اجازه دهید هر کدام تفت خورده و نرم شود. سیبزمینی خرد شده را نیز به این ترکیب اضافه کرده و تفت دهید تا سرخ شود. سپس قارچ ها را به همراه کمی آبلیمو اضافه کنید.
زمانی که آب قارچ کشیده شد؛ در مرحله آخر، بادمجانها و رب به آن اضافه کرده و در آخر ادویههایی چون نمک، فلفل و آویشن را به غذای خود اضافه کنید. غذای رژیمی با بادمجان و قارچ شما آماده است. شما میتوانید از این غذای رژیمی برای شام نیز استفاده کنید.
بادمجان رژیمی در فر
- بادمجان نصف شده ۳ عدد
- کمی روغن زیتون
- عدد پیاز ا عدد
- ۲ حبه سیر
- ۲.۵ کیلو گوجه فرنگی
- برگ ریحان خرد شد
- نان سوخاری خرد شده
- نمک و فلفل
برای تهیه بادمجان رژیمی در فر، ابتدا فر را روی دمای ۲۳۰ درجه سانتیگراد روشن کنید. بادمجان های نصف شده را در جهت طول، با ضخامت یک سانتی متر، برش بزنید. آنها را روی ورقههای روغنی، بر روی توری قرار دهید؛ فاصله ارتفاع توریها از یکدیگر باید ۱۰ سانتیمتر باشد. روی بادمجانها کمی روغن زیتون بمالید و روی آها نمک و فلفل بپاشید و به مدت ۱۵ دقیقه بگذارید تا طلایی شوند؛ سپس اجازه دهید سمت دیگر آنها نیز طلایی شود. پس از آن، دمای فر را تا ۲۰۰ درجه سانتیگراد کاهش دهید.
برای تهیه سس بادمجان رژیمی در فر، ابتدا گوجه فرنگیها را خرد کرده و بپزید. سپس در داخل ماهیتابه کمی روغن را داغ کرده، پیازها را به صورت نگینی خرد نموده و به آنها اضافه کنید. کمی نمک به پیازها زده، اجازه دهید تفت بخورند و طلایی شوند. سپس سیر را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید. در این مرحله گوجه فرنگیها را به این ترکیب اضافه کنید و اجازه دهید روی حرارت ملایم، سس شما غلیظ شود.
حالا در یک ظرف مستطیلی به صورت لایهای، به ترتیب یک سانتیمتر از سس، یک لایه بادمجان و کمی ریحان بریزید و تا جایی که عمق ظرف شما اجازه میدهد، این کار را ادامه دهید. در نهایت روی ظرف خود را با خردههای نان سوخاری پوشانید و پیش از آنکه داخل فر قرار دهید، روی آنها نمک، فلفل و کمی روغن بریزید. ظرف خود را حدود ۱۵ دقیقه در فر قرار دهید و اجازه دهید نانهای روی آن، طلایی شود. بادمجان رژیمی در فر شما آماده است.
غذای رژیمی برای شام
یادتان باشد، برای پخت بادمجان رژیمی بدون روغن، میتوانید از فر استفاده کنید و یا از بادمجان کبابی برای پخت غذای خود استفاده نمایید. تنها استفاده از روغن زیاد، سبب خوشمزهتر شدن غذا نمیشود. در این مطلب از سایت سنجابه، به شما نشان دادیم، میتوان تنها با چند سبزیجات ساده ویا مرغ، انواع غذای رژیمی با بادمجان را تهیه کرد. نوش جان!