اشپزی با کینوا

اشپزی با کینوا

فهرست مطالب

اشپزی با کینوا

کینوا بهترین جایگزین برای گندم معرفی شده است. این ماده غذایی گلوتن ندارد و مقادیر زیادی فیبر و پروتئین را شامل میشود. این ماده غذایی یک دانه خوراکی مغذی است و خواص بسیار زیادی برای بدن دارد. در این مقاله میخواهیم با طرز پخت کینوا و نحوه استفاده از آن در سالاد آشنا شویم. پخت این غذا روش های مختلفی دارد. میتوان در مایکروویو، پلوپز و … آن را پخت و همچنین آن را به غذاهای مختلف اضافه کرد.
روش پخت کینوا به صورت کته

مواد لازم برای پخت کینوا به صورت کته:

کینوا – ۲ فنجان

آب – ۲.۵ فنجان

طرز پخت کینوا ساده است. کینوا را خوب با آب گرم بشویید. یک قابلمه بردارید. در آن آب بریزید و بگذارید به جوش بیاید، کینوا را به آن اضافه کرده و بگذارید به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بجوشد تا آب آن بخار شود. حالا بگذارید تا خشک شود، در نهایت با یک قاشق کینوا پخته شده را هم بزنید تا کمی سرد شود. این روش برای زمانی است که بخواهید کینوا را به صورت کته بپزید. آماده است. میتوانید میل کنید.
طرز تهیه کینوا در مایکروویو

کینوا را خوب با آب گرم بشویید و در یک ظرف مخصوص مایکروویو بریزید، دو فنجان آب به آن اضافه کنید و درب ظرف را بگذارید و در مایکروویو قرار دهید.

حالا اجازه دهید به مدت ۶ دقیقه بپزد تا کمی از آب آن تبخیر شود. حالا درب ظرف را بردارید و مواد را کمی هم بزنید، دوباره درب را بگذارید و اجازه دهید به مدت ۱۰ دقیقه دیگر نیز در مایکروویو بماند و بپزد تا نرم و پخته شود.

کینوا شما آماده است، آن را در ظرفی بریزید و میل کنید.
طرز پخت کینوا در پلوپز

کینوا را خوب با آب گرم بشویید. در پلوپز دو فنجان آب را با اندازه ۱.۵ فنجان کینوا ترکیب کنید. حالا اجازه دهید تا به مدت ۳۰ دقیقه بپزد تا پخته و نرم شود.

کینوا شما آماده است، آن را در ظرفی بریزید و میل کنید.
طرز تهیه کینوا در سالاد

کینوا – ۱ فنجان

آب – ۲ فنجان

نخود پخته شده یا جوانه نخود – نصف فنجان

خیار – ۱ عدد

فلفل دلمه ای قرمز – ۱ عدد

پیاز قرمز – ۱ عدد

جعفری خرد شده – ۱ فنجان

روغن زیتون – ¼ فنجان

آب لیمو ترش تازه – ¼ فنجان

سرکه بالزامیک – ۱ قاشق غذا خوری

سیر تازه – ۲ حبه

نمک و فلفل سیاه – به مقدار دلخواه

ابتدا کینوا را با آب گرم خوب بشویید و سپس به حالت کته بپزید( قبلتر آموزش داده شد). خیار، فلفل دلمه‌ای قرمز و پیاز قرمز را با اندازه ریز خرد کنید. کینوا پخته شده را در کاسه ای بزرگ ریخته و بگذارید تا سرد شود. نخود پخته شده و یا جوانه نخود، فلفل دلمه‌ای، پیاز، خیار و جعفری خرد شده را با هم ترکیب کرده و کنار بگذارید. در یک کاسه دیگر به صورت مجزا سرکه بالزامیک، روغن زیتون، آب لیمو ترش، سیر رنده شده و نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید.

اجازه بدهید حدود ده دقیقه بماند تا مواد خوب به خورد هم بروند. سالاد کینوا شما آماده است، آن را در ظرفی بریزید و میل کنید.
خواص کینوا را بدانیم بعد مصرف کنیم

این ماده غذایی بسیار مغذی است و خواص زیادی برای نوزادان و کودکان دارد. مقادیر زیاد ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در این ماده غذایی باعث بهبود رشد نوزادان و کودکان میشود. کینوا سرشار از کربوهیدرات است که به افزایش انرژی در کودکان کمک میکند و خستگی آنها را از بین میبرد. همچنین وجود فیبر در این ماده غذایی موجب بهبود حرکت روده‌ها و درمان یبوست میشود.

این ماده مغذی به کاهش سطح قند خون کمک میکند و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را تا حد بسیار زیادی کاهش می دهد. گفته شد که کینوا حاوی مقادیر بالای فیبر است پس مصرف آن به ویژه در افرادی که در مرحله‌ی پیشین دیابت هستند، خطر ابتلا به این بیماری را کاهش می دهد.
پروتئین و فیبر بالای موجود در کینوا به کاهش اشتها کمک میکند باعث کم شدن پرخوری شده و در نهایت موجب لاغری و کاهش وزن می‌شود.

همچنین مقدار بالای فیبر موجود در این ماده غذایی به پاک سازی و سم زدایی روده‌ها کمک میکند و با دفع چربی‌های اضافه، باعث لاغری و کاهش چربی‌های شکمی می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *