طرز تهیه گمنه

طرز تهیه گمنه

طرز تهیه گمنه   گمنه یا گِوِنه یکی از غذاهای محلی استان بوشهر و اگر چه خوزستان می باشد که از لَلَک (بلغور ریز گندم)

مشاهده مطلب
بلانچ کردن سبزیجات

بلانچ کردن سبزیجات

بلانچ کردن سبزیجات   بلانچ کردن سبزیجات یا بطور کلی بلانچ (Blanching) در آشپزی یک چاره یا تکنیک می باشد که بوسیله آن می‌توان سبزیجات

مشاهده مطلب

طرز تهیه نان سنتی آذربایجان – یاغلی کوکه

فهرست مطالب

طرز تهیه نان سنتی آذربایجان – یاغلی کوکه

 

کوکه یکی از اقسام نان‌های محلی مربوط به خطه آذربایجان می باشد که در خیلی از مراسم مذهبی همانند محرم و ماه رمضان تهیه می‌گردد و طرفداران خیلی دارد. کوکه در اصل نان روغنی زنجبیلی می باشد که به دو شکل ایشلی کوکه (مغزدار) و یاغلی کوکه (راحت) تهیه می‌گردد.

 

مواد واجب :

 

شیر یا مخلوط شیر و آب  ۳ پیمانه

خمیر مایه بلافاصله  ۱ قاشق سوپ‌خوری

نمک  ۲ قاشق چایخوری

آرد سنگک  ۸ پیمانه

تورتا  نصف پیمانه یا کره ۱/۳ پیمانه

ساری‌یاغ یا روغن مایع  ۲ قاشق غذاخوری

شکر  ۱ قاشق سوپخوری (در شکل استفاده از خمیر مایه معمولی)

پودر زنجبیل  ۱ قاشق سوپخوری

 

مواد واجب برای روی نان :

 

زرده تخم مرغ  ۱ عدد

زعفران دم‌نموده  ۱ قاشق غذاخوری

شیر  ۱ قاشق غذاخوری

کنجد و سیاه‌دانه  به میزان واجب

 

دستور تهیه :

 

تورتا و نمک را درون شیر بریزید تا تورتا با شیر سراسر مخلوط گردد. شیر را روی شعله بگذارید تا کمی گرم گردد و تورتا با شیر سراسر مخلوط گردد. خمیر مایه را داخل شیر بریزید. زنجبیل و ساری‌یاغ را هم افزوده نمایید، در نتیجه آرد را کم کم به مخلوط شیر افزوده نمایید و آغاز به ورز دادن خمیر نمایید. یکبار دست را به آرد بزنید و خمیر را ورز دهید و بار بقیه دست را با روغن چرب نمایید و خمیر را ورز دهید. این کنش را تعدادی بار تکرار نمایید تا خمیر یکدست گردد و چسبندگی نداشته باشد. سعی نمایید چسبندگی خمیر را با ورز دادن بگیرید افزوده کردن افزون آرد موجب سفت شدن خمیر می‌گردد و بعد از پخت، نان تردی نخواهد داشت.

 

اکثر بخوانید :  نان محلی خراسان شمالی – فطیر چریش

در آخرین قسمت دست را با روغن چرب نمایید و خمیر را به شمایل توپ در بیاورید. در نتیجه آن را داخل یه کاسه یا ظرف مطلوب بگذارید و روی آن یک پارچه تمیز بکشید. پارچه نباید با خمیر ارتباط داشته باشد. خمیر را تابستان در پیرامون آشپزخانه و در زمستان نیکوتر می باشد نزدیک منبع گرما نظیر شوفاژ یا بخاری حدود دو ساعت قرار بدهید تا خمیر به عمل بیاید و حجم آن دو مساوی گردد. در نتیجه خمیر را با دست کمی ورز بدهید تا حباب‌های خمیر گرفته گردد.
داخل تابه یا فرم مطلوب را چرب نمایید و خمیر را داخل تابه باز نمایید، روی ظرف را بپوشانید دوباره به مدت بیست دقیقه خمیر را استراحت دهید. بعد از این مدت روی نان را به دلخواه شمایل بیندازید و شیر و زرده تخم مرغ و زعفران را مخلوط نموده و روی نان‌ها بمالید و روی آن کمی کنجد و سیاه‌دانه بپاشید. در نتیجه به مدت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد در فر بگذارید تا بپزد.

 

اگه علاقه ی داشتید نان یاغلی کوکه را روی گاز بپزید، روی شعله اجاق گاز شعله پخش کن بگذارید و حرارت را کم نمایید. در نتیجه تابه را روی حرارت بگذارید و روی درب آن را دم‌کنی بکشید و درب تابه را بگذارد. پانزده دقیقه بعد هنگامی یک طرف نان طلایی شد آن را برگردانید تا طرف بقیه نان نیز پخته گردد. در اواخر طبخ درب ظرف را برداشته و روی آن را مواد زعفرانی بزنید و درب را بگذارید تا کمی طلایی گردد. در صورتی که یک کاسه آب در وقت پخت نان داخل فر  قرار دهید، نان‌تان خشک نخواهد شد.

 

اکثر بخوانید :  طرز تهیه نان شیرمال راحت

موارد :

 

میزان زنجبیل بستگی به ذائقه خودتان دارد توانایی دارید آن را کم یا افزون نمایید.

با این میزان مواد نخستین ۳ نان یوغلی کوکه به قطر ۲۰ سانتی‌متر تهیه می گردد. در حالی که خمیر را به اندازه یک نارنگی کوچک بردارید شمار نان‌ها اکثر می‌گردد.

در صورتی که از خمیر مایه  معمولی استفاده می‌نمایید، نخست میزان آن را ۱.۵ مساوی نمایید و در نتیجه خمیر مایه و یک قاشق شکر و نصف فنجان آب گرم را مخلوط نموده و ده دقیقه بگذارید تا خمیر مایه فعال گردد و پف کند. در نتیجه دیگر مراحل را تداوم دهید. در ضمن این میزان آب را از آب یا شیری که برای تهیه خمیر استفاده می‌نمایید، کسر کنید.

 
(Visited 36,676 times, 14 visits today)

به این مقاله امتیاز دهید:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (۲ رای، میانگین : ۴٫۵۰ از ۵)

طرز تهیه نان سنتی آذربایجان – یاغلی کوکهLoading…
منبع : foodculture.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *