طرز تهیه دلال ماست شمالی

طرز تهیه دلال ماست شمالی

فهرست مطالب

طرز تهیه دلال ماست شمالی

 

ماست یکی از نوع ها لبنیات می باشد که از تخمیر شیر به دست نوعی باکتری به نام لاکتوباسیلوس ثمر می‌گردد. از هر نوع شیری برای تهیه ماست می‌توان استفاده نمود، ولی ماست‌های امروزی را اکثراً از شیر گاو تهیه می‌کنند.

 

دِلال یا دَلال (با نام‌های کسی دیگر نظیر دَرار یا دَلار هم شناخته می‌گردد) به مخلوطی از سبزی‌های محلی در شمال مرز و بوم و زیادتر مازندران اطلاق می‌گردد که در گذشته آنان را با نیز مخلوط می‌نموده و بوسیله سنگ روی تخته چوبی می‌ساییدند (تخته نمک سو). دلال عمدتا به منزله ی یک مکمل یا چاشنی در بعضی از خوراک‌های شمالی مصرف می‌گردد، که دلال ماست یا ماست دلال به منزله ی یکی از مشهور‌ترین خوراک‌های تهیه شده با سبزی‌های دلال شناخته می‌گردد. دلال ماست جدا از طعم جالب آن به خاطر دارا بودن سبزی‌های جدید و مختلف خیلی پر خاصیت می‌باشد. دلال ماست در کنار این با نام سیر نعناع ماست هم شناخته می‌گردد.

 

مواد واجب :

 

اوجی (پونه وحشی) ۱۰۰ گرم
سرسم (سوسنبر) ۵۰۰ گرم
سیر جدید ۲۵۰ گرم
نعناع ۱۰۰ گرم
جعفری ۲۵۰ گرم
گشنیز ۲۵۰ گرم
نمک یک قاشق غذاخوری

 

 

دستور تهیه :

 

در نخست می بایست دقت داشته بمانید که میزان ابتدایی دلال سراسر بستگی به مقدار مصرف شما دارد. در صورتی که از دلال کم استفاده می‌نمایید، مقدار مواد ابتدایی را کمتر بگیرید. سبزی‌های دلال را خرد نمایید و سراسر بشویید. بعد از ضدعفونی کردن و آبکشی، سبزی‌ها را درون میکسر بریزید تا سراسر خرد گردد. در نتیجه نمک را افزوده نمایید و دلال را به مقدار دلخواه درون ماست بریزید و مصرف نمایید. 

 

زیادتر بخوانید :  طرز تهیه استاک قهوه‌ای

موارد :

 

دلال ماست با بورانی سراسر مختلف می باشد، چون که بورانی زیادتر با سبزی یا صیفی‌جات پخته تهیه می‌گردد.

تبدیل اوجی سبزی ریحان و جاگزین سرسم نعناع می‌باشد.

افزوده کردن نمک به دلال موجب پیشگیری از فساد و کپک زدگی آن می‌گردد.

 
(Visited 89,236 times, 14 visits today)

به این مقاله امتیاز دهید:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (۱۹ رای، میانگین : ۴٫۳۷ از ۵)

طرز تهیه دلال ماست شمالیLoading…
منبع : foodculture.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *