طرز تهیه آش سکباج

طرز تهیه آش سکباج

فهرست مطالب

طرز تهیه آش سکباج

 

آش سِکباج یک نوع آش یا همان شوربای ایرانی می باشد که معرب کلمه پارسی سکبا می‌باشد. این آش لوگو بارز کارایی آشپزی ایرانی در هنگام ساسانیان و بعد از آن بر آشپزی کشورهای غیر از این علی الخصوص کشورهای عربی می باشد. شوربای سکباج که اکثر به موضوع خوراک داروئی مصرف می‌شده و اطباءی قدیم به موضوع علاج جوش شکل از آن یاد می‌کنند، با تقریب مشهور‌ترین نوع آشی می باشد که با سرکه تهیه می‌گردد. آش سکباج در اصل از سرکه انگور، گوشت گوسفند یا مرغ، پیاز، زردک (هویچ ایرانی)، عسل یا نبات یا شکر سرخ و اسفناج تهیه می‌گردد که گاهی به آن سبزی‌هایی همانند تره، نعناع، کرفس و زعفران افزوده می‌کنند.

 

مواد کافی :

 

سرکه انگور  ۱ لیوان

گوشت گوسفندی  ۲۰۰ گرم

پیاز  ۲ عدد متوسط

شکر قهوه‌ای یا عسل  ۲ قاشق غذاخوری

هویچ  ۴ عدد متوسط

نعناع و ساقه کرفس  ۱۵۰ گرم خردشده

زعفران آب‌نموده  ۱ قاشق چایخوری

 

دستور تهیه :

 

نخست گوشت را به اندازه دوبند انگشت خرد نمایید و نیکو بشوئید. در نتیجه گوشت را با کمی آب بدون ادویه بگذارید تا نیم‌پز گردد. پیاز و هویچ را پوست‌کنده و بشوئید. پیاز و هویچ را درسته در ظرفی با کمی آب بگذارید تا تنها تعدادی جوش بخورد. در نتیجه هویچ و پیاز را از آب خارج نموده و روی آن آب سرد بریزید. آنان را خرد نموده و به همقدم سرکه درون ظرفی بریزید. گوشت نیم‌پز را به همقدم آب آن که می بایست کمی گرم باشد به ظرف سرکه افزوده نمایید و روی شعله بگذارید.

 

اکثر بخوانید :  طرز تهیه آبگوشت آسان و سنتی

در نتیجه نعناع و کرفس خرد شده را هم به ظرف خویش بیافزائید و اجازه دهید تا گوشت تماماً بپزد و آش حاضر گردد. در انتهای پخت آش شکر یا عسل، زعفران و کمی نمک به آش افزوده نمایید. آش سکباج شما حاضر می باشد. نوش‌جان

 
(Visited 1,487 times, 1 visits today)

به این مقاله امتیاز دهید:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (۶ رای، میانگین : ۵٫۰۰ از ۵)

طرز تهیه آش سکباجLoading…
منبع : foodculture.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *