خورش ناردون – غذای محلی شمالی

خورش ناردون – غذای محلی شمالی

فهرست مطالب

خورش ناردون – غذای محلی شمالی

خورش ناردون، خورش ناردونی یا مرغ ناردونی کل از اسم‎های یک غذای لذیذ محلی شمالی می باشد که با آغاز فصل انار زیادتر طبخ می‎گردد. اگر چه قابل ذکر می باشد خورش ناردون در همه فصول سال قابل طبخ می باشد، عموماً در خطه شمال سرزمین دانه انار خشک شده برای مصارف متفاوت ارائه می‎گردد.
خورش ناردون یکی از غذاهای محلی استان مازندران می باشد که زیادتر به غذای شب یلدا شمالی مشهور می باشد. اگر چه این غذا در نقاط متفاوت شمال سرزمین هم با نام‎های مختلفی مانند : سیر انار یا پیاز انار تهیه می‎گردد. عموماً بصورت رسمی یا برای مجالس از گوشت اردک یا غاز برای طبخ این خوراک استفاده می‎گردد ولی بصورت عام از مرغ زیادتر استفاده می‎کنند.
واژه ناردون به معنای “دانه انار” می‎باشد و اسم محلی این غذا “کرک انار گروه پهلو” می باشد که به علت سخت بودن تلفظ آن به خورش ناردون مشهور شده می باشد. همانطور که می‎دانید دستور تهیه آشپزی مخصوصا غذاهای محلی در هر آبادی یا در ضمن هر خانواری گوناگون می باشد، ولی در این مقاله سعی نموده‌ایم دستور تهیه مذکور‌تری را منتشر نماییم.

خورش ناردون

مواد واجب : (برای ۴ شخص)

مرغ متوسط  ۱ عدد (از اردک یا غاز نیز می‎توانید بهره ببرید)
انار ترش یا ملس  ۳۵۰ گرم
پیاز متوسط  ۳ عدد
رب انار  ۲ قاشق غذاخوری
شکر  به میزان واجب
سیر   ۳ الی ۴ حبه
نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار واجب

دستور تهیه :

مرغ رو با یکی دو حبه سیر و آب و نمک فلفل بگذارید بپزد و در پایان پخت مرغ می بایست به اندازه نصف مقداری که آب ریخته‎اید، آب داشته باشد و خشک نشود، شبیه از آب آن درون خورش می‎توان استفاده کرد. در صورتی که از اردک یا غاز استفاده می‎نمایید نخست می بایست غاز یا اردک را درون روغن با حرارت ملایم سرخ نمایید و بعد بگذارید با ۳–۴ حبه سیر و ادویه بپزد.
پیاز را بسیاری ریز خورد نمایید و سرخش می‌نمایید. باید بنا به ذائقه ۵–۶ عدد آلو نیز به پیاز داغ افزوده نمایید. (اگر چه بعد از اینکه آلو را خیس کردید) زردچوبه را به پیاز داغ افزوده نمایید. انار را نیز افزوده نمایید و تفت بدهید و بگذارید کمی تفت بخورد تا رنگ انار تیره گردد. بعد از تعدادی دقیقه حالا آب مرغ را به مواد افزوده نمایید و حرارت را کم بنمایید تا آرام بپزد. نیم ساعت لحظه که گذشت، نمک و فلفل رو افزوده نمایید. ترشی غذا رو اندازه بگیرید اگه بسیاری ترش بود رب انار افزوده نکنید اگه ترش نبود می‎توانید ۱ قاشق غذاخوری رب انار را با ۲ قاشق غداخوری شکر مخلوط نموده و به خورش بیافزایید. رب انار غذا ر غلیظ‎‎تر می‎کند. حال مرغ را به خورش افزوده نمایید اگه آب کم بود یک استکان آب جوش به آرامی افزوده نمایید و بگذارید تا درست بپزد و جا بیفتد. واجب به ذکر می باشد اردک و غاز لحظه زیادتری برای طبخ احتیاج دارد. نمک فلفل را نیز به اندازه افزوده نمایید. خورش ناردون حاضر می باشد. نوش جان

.
نگاره از صفحه اینستاگرام bahareh_h_
(Visited 7,933 times, 1 visits today)
زیادتر بخوانید :  آشپزی و غذای محلی خراسان

به این مقاله امتیاز دهید:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (۶ رای، میانگین : ۴٫۱۷ از ۵)

خورش ناردون – غذای محلی شمالیLoading…
سردبیر

سردبیر

قابل توجه‌ترین تعهد و کوشش ما نشر مطالب و دستورهای غذایی سودمند و اصیل با تکیه بر تحقیق‌های تاریخی در حیطه آشپزی و فرهنگ‌های غذایی و اگر چه تغذیه و سلامتی می باشد. سمت عرضه خوب تر مطالب و ارتباط دو سویه زیادتر با وب سایت، شما همراهان و بازدیدکنندگان گرامی به آسانی می‌توانید نقطه نظرات، انتقادات و پیشنهادات خویش را در بخش نظرات با ما در بین بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید لغو جواب


منبع : foodculture.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *