بهترین رژیم لاغری

بهترین رژیم لاغری

خوب ترین رژیم لاغری امروزه با دقت به تبدیل سبک زندگی و تکثیر کم‌تحرکی، اشخاص به قصد کم شدن وزن و چربی‌سوزی به پیگیری رژیم‌های

مشاهده مطلب
کاهش قند خون تنها با ۳۰ دقیقه ورزش

کاهش قند خون تنها با ۳۰ دقیقه ورزش

فهرست مطالب

کاهش قند خون تنها با ۳۰ دقیقه ورزش

نتایج این تحقیقات در حالی اعلام شده که به نقل از روابط عمومی انجمن اطلاع رسانی دیابت( گابریک)، تعداد افراد مبتلا به دیابت در ایران بیش از ۷.۵ میلیون نفر برآورد شده و آمار نشان می‌دهد حدود ۲۵ درصد افراد مبتلا به دیابت از بیماری خود اطلاع ندارند. بر همین اساس در حال حاضر ۱۴.۹ درصد جمعیت بالای ۲۵ سال به دیابت مبتلا هستند.

محققان همچنین بر این باورند که در حال حاضر حدود ۵۳۷ میلیون بزرگسال در سراسر جهان با دیابت زندگی می‌کنند و ۹۸ درصد از این موارد ابتلا، دیابت نوع ۲ است.

دیابت نوع ۲ یک بیماری مزمن است که در آن بدن قادر به استفاده صحیح از انسولین نیست که به عنوان حساسیت کم به انسولین شناخته می‌شود. این در نهایت می‌تواند باعث مقاومت به انسولین در بدن شده و باعث افزایش سطح قند خون فرد شود.

مطالعات قبلی نشان می‌دهد راه‌هایی برای بهبود طبیعی حساسیت به انسولین افراد مانند تغذیه سالم، مدیریت وزن و ورزش وجود دارد. اکنون، اما محققان دانشگاه «کاتولیکا دل ساکرو کوورو» در ایتالیا دریافته‌اند که تنها یک جلسه ورزش ۳۰ دقیقه‌ای می‌تواند به کاهش سطح قند خون و بهبود حساسیت به انسولین کمک کند. این مطالعه اخیرا در نشریه «ژورنال آف اندوکرینلولوژیکال اینوستیگیشن» منتشر شده است.

برای این مطالعه، محققان ۳۲ شرکت‌کننده در مطالعه که شامل ۱۸ مرد و ۱۴ زن بودند و بین ۲۰ تا ۳۵ سال سن داشتند را انتخاب کردند. همه شرکت‌کنندگان سالم بودند و هیچ نشانه‌ای از دیابت نداشتند و وزن طبیعی یا کمی اضافه وزن داشتند. شرکت کنندگان در مطالعه عمدتا در زمان فراغت کم تحرک یا کم تحرک بودند.

پس از انجام اندازه‌گیری‌های پایه برای غلظت قند خون و سطح انسولین، از شرکت‌کنندگان خواسته شد تا یک جلسه تمرین هوازی ۳۰ دقیقه‌ای «دویدن سبک» انجام دهند.

دکتر ترزا متزا، محقق ار شد این گروه تحقیقاتی و نویسنده مسئول این مطالعه توضیح داد: انتخاب بررسی یک جلسه ۳۰ دقیقه‌ای تمرین هوازی در بزرگسالان جوان و سالم به محققان اجازه می‌دهد تا اثرات ورزش بر متابولیسم گلوکز را بدون عوامل مخدوش‌کننده شرایط قبلی یا وضعیت دیابت مشاهده کنند، و مبنای واضح‌تری برای اینکه چگونه ورزش به تنهایی بر پویایی گلوکز و انسولین تاثیر می‌گذارد، ارائه می‌کند..

محققان پس از ۳۰ دقیقه تمرین، سطح گلوکز و انسولین شرکت کنندگان در مطالعه را مجددا اندازه گیری کردند. آن‌ها کاهش قابل توجهی در سطح قند خون شرکت کنندگان پس از ورزش و همچنین افزایش حساسیت به انسولین پیدا کردند.

متزا گفت: این کاهش در سطح گلوکز و انسولین ناشتا، در کنار بهبود حساسیت به انسولین ۲۴ ساعت پس از ورزش، پتانسیل یک جلسه ورزش را برای ایجاد تغییرات متابولیک سریع و مفید نشان می‌دهد.

او پیشنهاد کرد: این نشان می‌دهد که دوره‌های کوتاه فعالیت هوازی می‌تواند نقش اساسی در تنظیم گلوکز و پاسخ انسولین داشته باشد، احتمالا خطر دیابت را در جمعیت‌های غیر دیابتی کاهش دهد و فواید فوری در مدیریت گلوکز برای افراد در معرض خطر ارائه دهد.

به گفته این محقق ارشد، اگرچه این مطالعه روی بزرگسالان سالم متمرکز بود، بهبود حساسیت به انسولین و تنظیم گلوکز که پس از یک جلسه ورزش مشاهده می‌شود، می‌تواند برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ نیز اعمال شود.

این یافته‌ها نشان می‌دهد که جلسات مختصر و قابل کنترل ورزش هوازی ممکن است کنترل گلوکز و پاسخ انسولین را در بیماران دیابتی بهبود بخشد و به طور بالقوه به مدیریت موثر سطح قند خون و تقویت اثر درمان‌های دارویی کمک کند.

منبع: همشهری

منبع : faradeed.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *