معرفی بقعه «مای‌صالح» با سبک معماری دوره ایلخانی در دره‌شهر

فهرست مطالب

معرفی بقعه «مای‌صالح» با سبک معماری دوره ایلخانی در دره‌شهر

دکتر حبیب‌الله محمودیان درباره بقعه «مای‌صالح» اظهار کرد: این بنا با استفاده از آجر ساخته شده و دارای گلدسته‌های متصل به متن است، داخل بنا با گچ‌بری‌های زیبایی تزیین شده و آیات روی محراب و قیر با استفاده از کاشی‌کاری، زیبایی خاصی به بنا داده است.

وی تشریح کرد: مقبره به صورت چهارگوش و با استفاده از آجر ساخته شده و زوایای چهارگانه آن به گوشواره‌های مناره مانند منتهی می‌شود، ارتفاع مناره‌ها با همان گوشواره حدود یک متر ارتفاع ساختمان اصلی بلندتر است و متصل به متن بنا است.

این استاد دانشگاه توضیح داد: بر روی دیوارهای جانبی بنا در داخل مقبره آیاتی از قرآن کریم به طرز بسیار زیبایی گچ‌بری شده است که متأسفانه قسمت عمده این آیات در قسمت‌های شرقی و شمالی از بین رفته و به طور ساده گچ‌اندود شده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی ایلام افزود: این بنا متأسفانه در حال تخریب کامل است و اقدامی برای بازسازی آن صورت نگرفته  لذا با توجه به اهمیت و ارزش معماری بنا درخواست می‌شود مسئولان سازمان میراث فرهنگی برای بازسازی و مرمت این اثر ارزنده و تاریخی تلاش پیگیری را به‌عمل آورند تا این میراث ارزشمند اسلامی به همین سادگی از بین نرود.

این باستان‌شناس اضافه کرد: بررسی‌های تاریخی نشان می‌دهد که پس از مرگ ابوسعید و رقابت سرداران مغول برای به‌دست گرفتن قدرت، حکومت‌های ملوک‌الطوایفی جای حکومت مرکزی را گرفت و اقتدار ایلخانیان رو به ضعف نهاد. در این میان دولت ایلکانیان در مغرب ایران و عراق عرب به‌وسیله شیخ حسن ایلکانی تأسیس شد، در محدوده بخش ماژین که بر سر راه ارتباطی اندیمشک، پلدختر و دره شهر واقع شده است آثاری منسوب به دوره ایلخانی بر جای مانده است که مهم‌ترین آنها بقعه مای صالح (مهدی صالح) است.

وی در معرفی ماژین گفت: ماژین شهر کوچکی از توابع شهرستان دره شهراست که در ۱۴۵ کیلومتری جنوب خرم آباد، حد فاصل دو پدیده جغرافیایی، کبیر کوه و رودخانه کرخه واقع شده است.

منبع: ایسنا

منبع : faradeed.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *