طرز تهیه خورش بزقرمه کرمانی به روش کاملا محلی
برای علاقهمندان به خورشت قیمه و خورشت به آلو، بزقرمه غذایی دلپذیر خواهد بود. این غذا بسیار مقوی است و میتوان آن را در منزل تهیه کرد. استفاده از سیر بیشتر در تهیه این غذا باعث خوشمزهتر شدن آن میشود.
مواد لازم برای تهیه بزقرمه کرمانی
عنوان | مقدار |
گوشت گوسفندی (سردست یا گردن) | نیمکیلو |
کشک ساییده شده غلیظ | ۲ پیمانه |
سیر | ۷ حبه |
سیبزمینی | ۲ عدد |
پیاز بزرگ | ۳ عدد |
نخود خیسخورده | ۱.۵ پیمانه |
رب گوجهفرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
زعفران دمکرده غلیظ | ۲ قاشق غذاخوری |
نعنا، ترخون خشک، مغز گردو | به مقدار لازم |
مراحل طرز تهیه بزقرمه کرمانی
- نخود را از شب قبل در مقداری آب ولرم خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود. هر دو ساعت یکبار آب آن را عوض کنید.
- پیازها را خرد یا با قسمت درشت رنده کنید.
- گوشت را با پیاز تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. سپس ادویه و زردچوبه را به آن اضافه کنید و مجدد تفت دهید.
- سیرها را خرد و به مواد در حال سرخ شدن اضافه کنید. در این مرحله میتوانید مقداری رب گوجه به مواد اضافه کنید.
- آب اضافه نخودها را بگیرید. شعله گاز را کم و سپس نخودها را همراه با نعنا و ترخون به مواد اضافه کنید.
- در این مرحله پوست سیبزمینیها را بگیرید و آنها را نیز درون قابلمه بریزید.
- پس از پخته و نرم شدن گوشت، استخوانهای آن را جدا کنید. مواد را با گوشتکوب دستی یا برقی خوب بکوبید و کشک را به آنها اضافه کنید.
- در مرحله آخر زعفران را به بزقرمه اضافه کنید و هم بزنید. غذای خود را با نعنا داغ، پیاز داغ و گردوی خرد شده تزیین کنید. غذای شما آماده است نوش جان.
نکاتی برای خوشمزهتر شدن بزقرمه
- حدالامکان از کشکهای محلی استفاده کنید.
- سیر داغ و پیاز داغ بیشتر باعث خوشمزهتر شدن غذای شما میشود.
- غذا را همراه با سبزی و پیاز سرو کنید.
- هرقدر میزان گوشت بزقرمه بیشتر باشد غذایی خوشمزهتر و مقویتر خواهید داشت.
سخن آخر
غذاهای محلی ایران خوشمزه و مقوی هستند که در تهیه بسیاری از آنها از گوشت استفاده میشود. از جمله غذاهای اصیل ایران میتوان به بزقرمه کرمان اشاره کرد. طرز تهیه این غذا آسان است و میتوان آن را در کمتر از دو ساعت تهیه کرد.
منبع: خبرآنلاین
حتما بخوانید : ( تصاویر) چطور انواع کفش مردانه را با هر استایلی ست کنیم؟
منبع : faradeed.ir