طرز تهیه باسترما پلو؛ مرغ و پلوی ترکیهای خوشمزه و خاص
امروزه غذاهای بینالمللی و مدرن طرفداران زیادی دارد.
به گزارش فرارو، برخلاف گذشته که مردم جز غذاهای سنتی مانند انواع خورشتها و پلوها و آبگوشت و آش میل به امتحان سایر غذاها نداشتند. در دنیای امروز با پیدایش اینترنت و گسترش فضای مجازی مردم با انواع غذاهای کشورهای مختلف دنیا آشنا شدهاند و در برخی از رستورانها نیز سرو میشوند.
در این میان غذاهای ترکیهای بسیار خوشمزه و مشهور هستند و به دلیل نزدیکی مرزی و فرهنگی با ایران، غذاهای ترکی در میان ایرانیان بیشتر از سایر غذاهای بینالمللی طرفدار دارند. باسترماپلو نوعی پلومرغ خوشمزه و مشهور ترکی است که شبیه به تهانداز مرغ است.
در این روش، مرغ مزهدار شده کف قابلمه قرار میگیرد و در ترکیب با برنج و کره و زعفران طعم فوقالعادهای دارد که باید یکبار آن را امتحان کنید. اگر دوست دارید این غذای خوشمزه ترکیهای را در منزل درست کنید، در ادامه این مطلب با آموزش باسترماپلو ترکیهای همراه ما باشید.
مواد لازم
ران مرغ: ۳ عدد
برنج: ۳ پیمانه
کره: ۵۰ گرم
پیاز: ۲ عدد
آب لیمو تازه: ۳ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده غلیظ: به میزان لازم
نمک و فلفل: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
طرز تهیه
برای درست کردن این پلو خوشمزه ابتدا مرغ را با نمک، فلفل، آب لیموترش و زعفران دم کرده ماساژ بدهید، سپس پیازهای خلالی شده را روی مرغ بریزید و مواد را داخل ظرف دردار بگذارید. ظرف مرغ را به مدت ۵ تا ۶ ساعت داخل یخچال بگذارید تا مرغ بماند و مزهدار شود. در مرحله بعد مقداری روغن داخل یک ماهی تابه بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا داغ شود، سپس تکههای مرغ را داخل روغن قرار بدهید تا یک طرف آن سرخ شود.
نیازی نیست طرف دیگر مرغ را سرخ کنید. برنج را بجوشانید و کف قابلمه کمی روغن و زعفران دم کرده بریزید. مرغها را از سمتی که سرخ نکردهاید، کف قابلمه بچینید، طوری که سمت سرخ نشده مرغ کف قابلمه و روی روغن قرار بگیرد. حالا برنج آبکش شده را روی مرغها بریزید و سطح برنج را صاف کنید. کره را خرد کنید و روی سطح برنج بچینید و مقداری آب و زعفران دم کرده دورتادور برنج بریزید. حالا دمکنی بگذارید و حرارت را کم کنید و ۴۵ دقیقه زمان بدهید تا برنج و مرغ بپزد. بعد از پخت، قابلمه را داخل ظرف سرو برگردانید، نوش جان.
نکات مهم
برای آبکش کردن برنج به این نکات توجه کنید. بعد از اینکه برنج را شستید، به آن آب گرم و نمک اضافه کنید. نمک را به اندازهای اضافه کنید که کمی شورتر از حد معمول باشد. بگذارید برنج چند ساعت خیس بخورد. بهتر است برنج حداقل ۳ ساعت با نمک خیس بخورد تا کیفیت بهتری داشته باشد. اگر وقت دارید، حتماً از شب قبل برنج را خیس کنید. برای آبکش کردن برنج قابلمه را تا دو سوم از آب پر کنید و روی حرارت بگذارید. نمک را به آن اضافه کنید. وقتی آب به جوش آمد، باید برنج را اضافه کنید. آبی را که به برنج اضافه شده بود و برنج با آن خیس خورده بود، خالی کنید و برنج خیس خورده را داخل آب درحال جوش بریزید.
حرارت برنج درحال جوش نباید کم باشد و شعله گاز باید متوسط رو به زیاد باشد. درب قابلمه را نگذارید و صبر کنید تا آب برنج جوش بیاید. وقتی آب دوباره به جوش آمد، چندبار با فاصله و البته با دقت برنج را هم بزنید تا دانهها از هم باز شود. دقت کنید برنج را خرد نکنید. تقریباً برنج حدود ده تا چهارده دقیقه باید بجوشد. البته زمان جوشیدن برنج به نوع آن بستگی دارد. زمانی برنج برای آبکش کردن مناسب است که دانههای آن نرم شود؛ ولی هنوز مغز آن سفت باشد. بعد از اینکه برنج را آبکش کردید، اجازه بدهید آب برنج کاملاً گرفته شود.
سپس روی برنج آب سرد بریزید تا پخت دانهها متوقف شود و همینطور نمک اضافی بین دانههای برنج بیرون رود تا برنج شور نشود. اگر خواستید برنج بیشتر قد بکشد، وقتی برنج شروع به جوشیدن کرد، یک استکان آب سرد به آن اضافه کنید. این کار باعث میشود به برنج شوک وارد شود و بیشتر قد بکشد. دقت داشته باشید که آب سرد را از وسط برنج اضافه نکنید؛ بلکه خیلی آرام از اطراف برنج اضافه کنید.