هرم غذایی

هرم غذایی

هرم غذایی این هرم غذایی به شما هم یاری می‌کند میزان و نوع مواد غذایی که می بایست در هر وعده مصرف نمایید را به

مشاهده مطلب
رفلاکس معده دارید؟ خطر ابتلا به مری بارت و سرطان؛ جدول میوه ها و سبزیجات با اسید پایین

رفلاکس معده دارید؟ خطر ابتلا به مری بارت و سرطان؛ جدول میوه ها و سبزیجات با اسید پایین

فهرست مطالب

رفلاکس معده دارید؟ خطر ابتلا به مری بارت و سرطان؛ جدول میوه ها و سبزیجات با اسید پایین

حتما برایتان پیش آمده که مدتی پس از مصرف برخی غذاها، میوه ها و به طور کلی خوراکی ها دچار ناراحتی  معده  شوید. در این مطلب پیرامون همین موضوع صحبت می کنیم.

اگر مشکلات گوارشی مانند  رفلاکس یا ریفلاکس اسید معده  دارید، پزشک ممکن است خوردن غذاها با اسید پایین را توصیه کند که می‌تواند به جلوگیری از رفلاکس  معده  کمک کند.

حتی اگر در حال مدیریت یک وضعیت خاص سلامت نیستید، بسیاری از غذاهای با اسید پایین به عنوان انتخاب‌های سالم تر در نظر گرفته می‌شوند (زیرا عمدتاً میوه‌ها و سبزیجات هستند) و می‌توانند برای رژیم غذایی روزانه شما مفید باشند.

در حالی که غذاهای غیر اسیدی مزایای سلامتی دارند، به ویژه اگر  رفلاکس معده  یا بیماری کلیوی داشته باشید، این بدان معنا نیست که باید به طور کامل از غذاهای اسیدی اجتناب کنید. مقدار pH یک غذا تعیین می‌کند که آیا آن غذا اسیدی است یا غیر اسیدی (خنثی یا قلیایی‌تر).

مقیاس  pH  چیست؟

مقیاس pH اسیدیته یا میزان قلیایی بودن یک محلول را اندازه‌گیری می‌کند، طبق  گزارش  USGS   آمریکا که اطلاعات علمی ارزشمندی در رابطه با کیفت محصولات مختلف ارائه می دهد، دانشمندان از مقیاس لگاریتمی برای اندازه‌گیری سطح pH استفاده می‌کنند که معمولاً از 0 تا 14 متغیر است.

قلیایی:  مقدار pH بیشتر از 7 نشان‌دهنده قلیایی بودن است.

اسیدی:  مقدار pH کمتر از 7 نشان‌دهنده اسیدی بودن است. هرچه به 0 نزدیک‌تر باشد، اسیدی‌تر است.

خنثی:  مقدار pH برابر 7 نشان‌دهنده خنثی بودن است.

در حالی که آب خالص خنثی است و نه اسیدی و نه قلیایی، مایعات تولید شده در غذا می‌توانند در مقیاس  pH  متفاوت باشند. هر غذایی ممکن است به عنوان اسیدی اندازه‌گیری شود اما در بدن شما واکنش قلیایی ایجاد کند. بنابراین، اگر به دنبال رژیم غذایی با اسید پایین هستید، باید به دنبال غذاهایی باشید که تولید کننده قلیایی باشند.

بدن انسان مایعاتی تولید می‌کند که آن‌ها نیز در مقیاس pH متفاوت هستند، طبق تحقیقاتی که در اکتبر 2011 در Journal of Environmental and Public Health منتشر شد. به عنوان مثال، صفرا معمولاً بین 7.6 تا 8.8 در مقیاس pH قرار دارد، بنابراین خنثی تا کمی قلیایی است. پوست شما کمی اسیدی است، بین 4 تا 6.5. ادرار بسته به آنچه می‌خورید از 4.6 تا 8 متغیر است، در حالی که مایع معده که پروتئین را تجزیه می‌کند، 1.35 تا 3.5 است که به معنای اسیدی بودن آن است.

طبق یک بررسی در  Nefrologia  در اوت 2019: غذاها با اسید پایین به طور عمده میوه‌ها و سبزیجات هستند و pH یک غذا می‌تواند نشان‌دهنده اسیدیته آن باشد. اما استثنائاتی نیز وجود دارد: لیمو ترش pH نزدیک به 2 (اسیدی) دارد، اما خواص بافر (قلیایی‌شونده) دارد.

میوه‌ها با اسید پایین یا غیر اسیدی

طبق اطلاعات ارائه شده توسط  دانشگاه ایالتی اوکلاهاما: اصطلاح “میوه‌های غیر اسیدی” ممکن است کمی اشتباه باشد: غذاهای با اسید پایین هنوز در سمت ” اسیدی ” مقیاس pH قرار دارند، اما به عدد خنثی 7 نزدیک‌ترند. مقدار pH برابر 4.6 مرز بین غذاهای با اسید پایین و بالا است. هرچه عدد pH بیشتر باشد، میوه کمتر اسیدی است.

میوه ها با اسید پایین

4

سبزیجات با اسید پایین

5

اطلاعات این جدول ها توسط دانشگاه اوکلاهاما در سال 2016 ارائه شده است. 

اگر رژیم غذایی با اسید پایین را در نظر دارید، با پزشک خود مشورت کنید یا با یک متخصص تغذیه مشورت کنید تا مطمئن شوید که هیچ ویتامین و ماده معدنی ضروری را از دست نمی‌دهید.

چرا اسید پایین؟

طبق اطلاعات مرکز سرطان MD Anderson؛  هیچ مدرک علمی قطعی برای پشتیبانی از ادعای اصلی رژیم غذایی قلیایی وجود ندارد، زیرا نه غذا و نه نوشیدنی نمی‌توانند pH خون شما را که به دقت کنترل می‌شود تغییر دهند همچنین طبق یک بررسی در ژوئن 2016 در BMJ: خوردن میوه‌ها و سبزیجات با اسید پایین به طور قطع می‌تواند مزایایی داشته باشد.

با افزایش حجم مصرف میوه ها و سبزیجات؛ شما از خوردن برخی غذاهای تولید کننده اسید (یعنی گوشت‌های قرمز) کاهش خواهید داد و رژیم خود را با خوراکی های مفیدتر پر خواهید کرد. کاهش مصرف گوشت‌های حیوانی به نفع میوه‌ها و سبزیجات بیشتر به کاهش اسیدیته ادرار کمک می‌کند که یکی از عوامل ایجاد سنگ کلیه است، طبق بنیاد ملی کلیه و یک مطالعه در مه 2016 در  Iranian Journal of Kidney Diseases  نشان می‌دهد که رژیم غذایی با اسید پایین به کاهش خطر بیماری مزمن کلیه مرتبط است.

طبق یک مطالعه در آوریل 2018 توسط Gastroenterology Research and Practice: تأکید بر پروتئین‌های گیاهی به جای گوشت قرمز حتی می‌تواند به مدیریت علائم سوزش سر دل و مشکلات مربوط به رفلاکس معده کمک کند. پروتئین‌های گیاهی با کاهش موارد رفلاکس اسید در ساعت اول پس از خوردن مرتبط هستند.

دکتر مادهن‌کومار متخصص جراحی گوارش می گوید: “غذاهای با فیبر بالا به حرکت محتویات معده در طول دستگاه گوارش کمک می‌کنند.”/ “غذایی که مدت طولانی در معده گیر می‌کند باعث تولید اسید و فشار بر اسفنکتر مری می‌شود که منجر به رفلاکس اسید می‌شود.”

سیر و پیاز از غذاهای تحریک‌کننده رایج رفلاکس هستند. بنابراین اگر در حال مدیریت رفلاکس  معده  هستید، به سادگی پیاز و سیر را حذف کنید.

آیا رژیم غذایی با اسید پایین برای شما مناسب است؟

رژیم‌های غذایی با اسید پایین ممکن است برای درمان رفلاکس ضروری باشند. همانطور که قبلاً ذکر شد، غذاهای با اسید بالا — علاوه بر غذاهای تند، کافئین و الکل — می‌توانند باعث تحریک گلو و بافت مری شوند.

طبق اطلاعات مرکز سرطان Memorial Sloan Kettering: رفلاکس می‌تواند به مری بارت (Barrett’s esophagus) منجر شود که یک وضعیت پیش‌سرطانی است. تنها درصد کمی از افرادی که مری بارت دارند به سرطان مری مبتلا می‌شوند.

شما نیازی به نگرانی درباره تعیین اسیدیته هر غذای خاص ندارید، مگر اینکه پزشک شما آن را توصیه کند. بیشتر مردم نیازی به دقت زیاد در مورد pH ندارند. در عوض، بر خوردن یک رژیم غذایی مغذی غنی از سبزیجات، میوه‌ها، حبوبات و غلات کامل تمرکز کنید.

کیت‌های آزمایش خانگی برای اندازه‌گیری pH ادرار اطلاعات قابل اعتمادی درباره pH بدن ارائه نمی‌دهند. به جای آن، انواع مختلفی از میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل و لوبیاها را بخورید و مقدار گوشت قرمز و فرآوری شده‌ای که مصرف می‌کنید را محدود کنید.

مختصر درباره مری بارت/ علائم و نشانه‌های مری بارت چیست؟

مطلب این قسمت به نقل از وب سایت دکتر مسعود صدرالدینی فوق تخصص گوارش و کبد مورد اشاره قرار گرفته است:

مری بارت در اثر برگشت اسید گوارشی از معده به مری ایجاد می‌شود که باعث آسیب مری و ایجاد سلول‌های پیش سرطانی در آن می‌شود. اگر این بیماری درمان نشود، مری بارت می‌تواند به سرطان مری تبدیل شود، سرطانی تهاجمی که معمولا قربانیان خود را به کام مرگ می‌کشاند.

مری بارت به‌ خودی‌ خود علائم چندانی ندارد، اغلب افراد مبتلا به بیماری مری بارت دچار رفلاکس (برگشت اسید از معده به مری) معده هستند و علائم انها بیشتر مربوط به این عارضه می‌شود.

متخصصین علت دقیق بروز مری بارت را نمی‌دانند، اما معتقدند برخی از عوامل می‌تواند در تشدید یا کاهش احتمال بروز بیماری مری بارت مؤثر باشد. داشتن رفلاکس معده می‌تواند احتمال مبتلا شدن به مری بارت را افزایش دهد.

بیماری ریفلاکس (GERD) حالتی است که در آن فرد به‌صورت مزمن دچار برگشت اسید معده می‌شود، بدین معنی که محتویات معده به همراه اسید موجود در آن از معده وارد لوله مری می‌شود.

بازگشت اسید معده به مری (Reflux) و تماس آن با مخاط پوششی مری می‌تواند شما را دچار سوزش معده و آسیب‌دیدگی‌های دیواره مری کند. چاقی، بخصوص چاقی شکمی و سیگار کشیدن نیز می‌تواند شانس شما را در ابتلای به مری بارت افزایش دهد. برخی مطالعات نشان می‌دهد که تغییرات ژنتیکی و یا انتقال ژن‌ها از طریق ارث، می‌تواند در مبتلا شدن و یا نشدن شما به بیماری مری بارت مؤثر باشد.

6

سخن پایانی

آنچه مطرح شد یک هدف مهم را دنبال می کند تا رفلاکس معده و به اصطلاح ترش کردن تبدیل به یک حالت عادی در زندگی ما نشود. زمانی که درگیر رفلاکس معده هستیم لازم است تا زیر نظر پزشک متخصص این مشکل را کنترل و برطرف کنیم. از سوی دیگر انتخاب خوراکی ها و پرهیز از تداوم سبک غلط غذایی در زندگی نیز اهمیت بسیار بالایی دارد.

منبع: عصر ایران

منبع : faradeed.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *