خواص شگفت انگیز شکلات
از قدیم تصور میشد خوردن روزانه شیرینیها چاق کننده است، منجر به پوسیدگی دندان میشود و فرد را در معرض خطر بیماریهای قلبی قرار میدهد.
به گزارش فرارو به نقل از دیلی میل، شکلات به طرز شگفت انگیزی برای سلامت روده و مغز مفید است. پروفسور تیم اسپکتور، متخصص رژیم غذایی، معتقد خوردن تنها یک تکه شکلات تلخ با کیفیت نه تنها خوشمزه ایت بلکه برای سللامتی نیز مفید است. شگفت آورتر از همه، حدود ۲۰ گرم شکلات تلخ ۷۰ درصد با کیفیت حاوی میزان فیبری به اندازه یک تکه نان سبوس دار است!
سازمان خدمات بهداشت ملی بریتانیا فاش کرده است یک رژیم غذایی با میزان فیبر بالا فواید بسیار زیادی برای سلامتی دارد؛ از کاهش خطر بیماریهای قلبی گرفته تا سکته مغزی، دیابت نوع ۲ و سرطان روده! در کنار فیبر بالا، دانههای کاکائو سرشار از پلی فنولها نیز هستند.
پلی فنولهای موجود در دانههای طبیعی کاکائو التهاب را کاهش میدهند و روده را سالم نگه میدارند؛ بنابراین شکلاتهای تلخ ۷۰ درصد به بالا این ویژگیهای فوقالعاده را به همراه دارند. پلی فنولهای موجود در دانه کاکائو با قرار گرفتن در فرآیند تخمیر بیشتر میشوند؛ بنابراین شکلات تلخ برای سلامتی بسیار مفید است.
پلی فنولها، گروهی از ترکیبات طبیعی موجود در گیاهان هستند که خواص آنتی اکسیدانی دارند و به مدیریت سطح فشار خون کمک میکنند و با سلامت قلب و گردش خون بهتر مرتبط هستند. سازمان خدمات ملی بهداشت بریتانیا فاش کرده است پلی فنولها میتوانند به تقویت جریان خون مغز کمک کنند که برای کاهش خطر زوال عقل حیاتی است، زیرا کمبود جریان خون باعث از بین رفتن سلولهای مغز میشود.
پلی فنولها به دلیل خواص آنتی اکسیدانی خود میتوانند به کاهش اثرات رادیکولهای آزاد و کاهش التهاب کمک کنند؛ که عوامل خطری برای بیماریهای قلبی و آلزایمر هستند. کاکائو همچنین منبع غنی از فلاوانولها است که میتواند سلامت روده را تقویت کنند. فلاوانولها باعث تسریع رشد و بهبود عملکرد باکتریهای مفید در روده میشود.
بنابراین، شکلات یک ماده غذایی عالی برای مصرف در پایان روز است و در کنار خوشمزه بودن برای سلامتی نیز بسیار مفید است. متخصصان توصیه میکنند برای حفظ یک رژیم غذایی متعادل به مصرف ۳۰ گرم فیبر در روز نیاز است. تنها ۱۰۰ گرم شکلات تلخ حاوی ۱۱ گرم فیبر است، در حالی که ۱۰۰ گرم نان سبوس دار تنها حاوی حدود ۷ گرم فیبر است.