اگر میخواهید کبد سالمی داشته باشید، این پنج ماده غذایی به کارتان میآید
کبد مهمترین اندام برای متابولیسم و سمزدایی است. وقتی کبد آسیب میبیند، کل بدن در معرض خطر است. کبد مهمترین اندام برای متابولیسم و سمزدایی است.
وقتی کبد آسیب میبیند، کل بدن در معرض خطر است. با این حال، آسیب کبدی غالباً مورد توجه قرار نمیگیرد، زیرا در ابتدا هیچ علامتی ایجاد نمیکند.
در ادامه پنج محافظ سلامت کبد را معرفی کردهایم:
قهوه:
مطالعات نشان میدهد که این نوشیدنی با کاهش خطر ابتلا به بیماری کبد چرب، بیماری مزمن کبدی و حتی سرطان کبد ارتباط دارد. دلیل این امر میتواند خواص آنتیاکسیدانی و ترکیبات فعال زیستی موجود در آن مانند کافئین و اسید کلروژنیک باشد.
آب:
نوشیدن آب برای سمزدایی بدن به کبد کمک میکند. انجمن تغذیه آلمان توصیه میکند در روز ۱.۵ لیتر آب بنوشید.
کنگر فرنگی:
برخی از مواد موجود در کنگر فرنگی میتوانند اثرات مفیدی بر کبد داشته باشند. مواد تلخ موجود در کنگر فرنگی از جمله سینارین، کافئیک اسید و اسید کلروژنیک دارای اثر آنتیاکسیدانی هستند.
بلوبری و قرهقاط:
هر دو حاوی آنتوسیانینها هستند؛ آنتیاکسیدانهایی که رنگهای متمایز را به توتها میدهند. چندین مطالعه نشان داده که مصرف این میوهها به مدت ۲۱ روز، کبد را از آسیب محافظت میکند. برخی مطالعات نشان دادهاند انواع آنتیاکسیدانهایی که معمولاً در زغال اخته یافت میشود، توسعه ضایعات و فیبروز و توسعه بافت اسکار در کبد موشها را کند میکند.
آب چغندر:
منبعی از نیتراتها و آنتیاکسیدانی به نام بتالین است که ممکن است برای سلامت قلب مفید باشد و آسیب اکسیداتیو و التهاب را کاهش دهد. مطالعات نشان داده است که آب چغندر به کاهش استرس اکسیداتیو و التهاب در کبد و همچنین افزایش آنزیمهای با خاصیت سمزدایی طبیعی کمک میکند.
منبع: سلامت نیوز