مراسم Met Gala 2018

مراسم Met Gala 2018

مراسم Met Gala 2018 طرح های ممتاز از لباس های اشخاص مشهور در مراسم مت گالا 2018 مراسم مت گالا 2018 طرح لباس اشخاص مشهور

مشاهده مطلب
استایل ویمسیکال چیست

استایل ویمسیکال چیست

استایل ویمسیکال چیست امروزه استایل و سبک ویمسیکال در بین سلبریتی‌ها یا ضمناً بشر معمولی زیاد پرطرفدار و پر‌طرفدار شده می باشد. این استایل آمیخته‌ای

مشاهده مطلب
هر آنچه درباره نقص ایمنی اکتسابی باید بدانید

هر آنچه درباره نقص ایمنی اکتسابی باید بدانید

ایدز یک بیماری است که بعد از ورود ویروس HIV در بدن رخ می‌دهد و منجر به نقص سیستم ایمنی بدن می‌شود.

فهرست مطالب

هر آنچه در مورد نقص ایمنی اکتسابی می بایست بدانید

قطعاً بارها نام بیماری ایدز را گوش داده‌اید. سندرم نقص ایمنی اکتسابی یا همان AIDS یک نوع بیماری حاد و در بعضی نکات کشنده می باشد که بر نشانه انتقال ویروس HIV به بدن منتقل می‌گردد. اچ آی وی برای نخستین در آفریقا دیدن شد و مربوط به قرن بیستم میلادی می باشد. این بیماری از مسیر خون آلوده شامپانزه‌ها در موقع شکار به آدمیزاد شیوع کرد و بعد از ارتباط‌های جنسی و کانال‌های به جز آن از شخصی به فرد به جز آن منتقل شد. در تداوم این مقاله از سرزمین ما اچ آی وی به‌طورکامل در مورد ایدز یا همان نقص ایمنی اکتسابی بحث خواهیم کرد.

نقص ایمنی اکتسابی یا همان ایدز چیست؟

AIDS خلاصه شده ی Acquired Immune Deficiency Syndrome به معنی سندرم نقص ایمنی اکتسابی می باشد. نقص نظام ایمنی گاهی به خاطر ناهنجاری‌هایی به وجود می‌‌آید که ژنتیک نیستند و در طول زندگی کسب می‌شوند؛ به همین خاطر به این نکات اکتسابی می‌گویند. در بیماری ایدز بدن، توان دفاعی زیاد کمی در معادل نوع ها عفونت‌ها دارد. بدن با بروز نقس نظام ایمنی آسیب، نه فقط در معادل ویروس HIV بلکه به در مقایسه با سایر عفونت‌ها نیز آسیب‌پذیر می‌گردد و به جز آن قادر به کشتن میکرب‌ها و ویروس‌های متفاوت نیست.

بیماری ایدز، رایج‌ترین بیماری مقاربتی

دلایل نقص ایمنی بدن در معادل ویروس اچ آی وی

برخلاف باور عموم ویروس ایدز موجب بیماری نمی‌گردد و در حقیقت ایدز هرگز ویروس نیست. عامل اساسی نقص نظام ایمنی، انتقال ویروس اچ آی وی به بدن می باشد. اچ آی وی به‌طورمستقیم نظام دفاعی بدن را مورد حمله قرار می‌دهد و آن را در معادل بیماری‌ها ضعیف می‌کند. بدن فوراً پس از آلودگی با HIV به یک بیماری خفیف حاوی تب و بی‌حالی و مانند به سرماخوردگی دچار می‌گردد. این وضعیت پس از تعدادی روز فروکش می‌کند و بیماری وارد فاز مخفی شده بالینی می‌گردد.

در این فاز مخفی شده، لنفوسیت‌ها و بافت لنفاوی به طور پیش‌رونده‌ای تخریب می‌شوند و زمانی که شمار CD4+ T lymphocytes به کمتر از 200 عدد در میلی‌متر مکعب برسد (شمار نرمال حدود 1500 سلول در هر میلیمتر مکعب می باشد.) بیمار در مقایسه با عفونت ها آسیب پذیر می‌گردد و بیمار به AIDS مبتلا شده می باشد.

هنگامی که شخص آلوده به ویروس HIV برای نخستین بار به یک بیماری جدی مبتلا گردد یا هنگامی که شمار سلول‌های ایمنی و دفاعی باقیمانده در بدن او از مقدار معینی کمتر گردد، بیماری ایدز رخ می‌دهد. اشخاص آلوده به ویروسHIV ، الزاما مبتلا به ایدز نیستند ولی در طول مدت آلودگی، می‌توانند دیگران را آلوده کنند.

ویروس اچ آی وی چطور به بیماری ایدز جایگزین می‌گردد؟

برای شناسایی کرد بیماری و آشنایی با ایدز اول می بایست بدانیم HIV چطور به این بیماری جایگزین می‌گردد و چه چرخه‌ای را طی می‌کند. تخمین زده می‌گردد بیشتر از 38 میلیون شخص در دنیا مبتلا به HIV+ باشند و سالانه 3-2 میلیون شخص به این خاطر میمیرند. HIV جزء رترو ویروس‌ها می باشد. رترو ویروس‌ها یا Retrovirus سلول‌های نظام ایمنی، به خصوصً CD4 T- lymphocytes را مبتلا می‌کند و منتهی به تخریب این سلول‌ها می‌‌گردد. در کنار این HIV شامل 2 رشته RNA و یک پروتئین مرکزی می باشد که به دست غشاء چربی یا Lipid envelope، که از سلو ل‌های میزبان آلوده گرفته شده٬ احاطه شده می باشد. برای فهم همه ی این مقاله چرخه زندگی HIV را از ابتدایی‌ترین مراحل تشریح داده‌ایم.

چرخه زندگی ویروس اچ آی وی، از ثانیه انتقال تا ابتلا به ایدز

  • آلوده کردن سلول‌ها
  • ساخت DNA ویرال و لینک آن به ژنوم میزبان
  • ابراز ژنهای ویروس
  • ساخت قطعات ویروسیویروس اچ آی وی، عامل نقص سیستم ایمنی و تهدیدی برای سلامت جنسی

HIV بوسیله گلیکوپروتئین اساسی خویش، که gp120 نام دارد، به CDو گیرنده‌های خاصیCXCR4, CCR5) ) در سلول‌های انسانی متصل می‌‌گردد و سلول‌ها را آلوده می‌کند. پس این ویروس، تنها سلول‌هایی را آلوده می‌کند که CDو این گیرنده‌ها را داشته باشند. سلول‌های اساسی که به ابزار HIV آلوده می‌شوند CD4+ T lymphocyte می باشند. اگر چه ماکروفاژها و سلول‌های دندریتیک نیز بوسیله ویروس اچ آی وی آلوده می‌شوند.

بعد از لینک اچ آی وی به گیرنده‌های سلولی، غشاء ویروس با غشاء سلول میزبان یکی شده و ضمناً RNA ویروس آزاد شده و یک DNA بوسیله آنزیم Reverse Transcriptase از روی RNA ویروس منتشر می‌گردد و DNA ساخته شده که provirus نامیده می‌گردد به DNA میزبان متصل می‌گردد.

سلول آلوده شده T cell) یا ماکروفاژ  یا سلول دندریتیک) بوسیله تحریکات ساخته شده در خارج از کشور (به عنوان مثالً عفونت میکروبی) منتهی به تولید (Transcription) زیادی از ژن‌های خویش و ساخت مواد خاصی (ستیوکاین‌ها) می‌گردد. متأسفانه، ثمر این روند طبیعی منتهی به تولید ستیوکاین‌ها و فعال شدن روند (پروسه) سلولی می‌گردد که امکان دارد provirus را فعال کند. این عملیات موجب ساخت RNA ویروسی و به پیوست آن پروتئین‌ها ‌گردد. حال ویروس می‌تواند یک Particle  همه ی بسازد که به غشاء سلول میزبان مهاجرت نموده و غشاء لیپیدی مورد نیازش را از میزبان بگیرد و حاضر آلوده کردن سلول به جز آن گردد. ساخت ویروس منتهی به تحریک سلول آلوده می‌گردد.

امکان دارد provirus برای ماه‌ها یا سال‌ها از نظام ایمنی بدن بیمار پوشیده برقرار بماند. در اکثراً نکات ایدز به خاطر HIV-1 ابداع می‌گردد و تنها بعضی از بیماران به HIV-2 آلوده می باشند. رعایت مواد بهداشتی و ارتباط‌های جنسی امن با اهمیت‌ترین کانال در ضمانت سلامت جنسی و عدم ابتلا به ویروس اچ آی وی به محسوب می‌رود.

HIV از چه کانال‌هایی منتقل می‌گردد؟

در شکل خبر رسانی، آموزش‌های معتبر و دانش در مورد راه انتقال ویروس اچ آی وی، رفتار جنسی ایمن و بیماری ایدز شمار اشخاص مبتلا به این بیماری هولناک کمتر و کمتر می‌گردد. متداول‌ترین کانال‌های انتقال HIV به شرح زیر می باشد:

  • ارتباط جنسی محافظت نشده
  • سرسوزن و سرنگ آلوده (مربوط به معتادان تزریقی)
  • از مادر مبتلا به جنین
  • انتقال خون یا محصول های خون آلوده
  • از مسیر انتقال خون
  • ابتلا به عفونت‌های جنسی

سرنگ آلوده معتادان، سریع راه ابتلا به ایدز

ایدز از چه کانال‌هایی منتقل نمی‌گردد؟

با کانال‌های انتقال ایدز باخبر شدید. اساسی‌ترین کانال انتقال این بیماری خون و ترشحات بدن می باشد و با کانال‌های زیر منتقل نمی‌گردد:

  • ارتباط‌های معمولی همچون: دست دادن، در آغوش گرفتن، بوسیدن، همسفر بودن در تاکسی، اتوبوس و قطار و نیز بحث شدن
  • استفاده از سرویس‌های بهداشتی و حمام‌های عمومی یا استخر
  • از مسیر لباس،‌ رخت‌خواب و ظروف
  • از مسیر نیش حشرات، عطسه و سرفه

با اهمیت‌ترین عوارض و بیماری‌ها برای شخص مبتلا به ایدز چیست؟

حالا به جز آن می‌دانیم نظام ایمنی بدن بعد از وارد شدن ویروس اچ آی وی ضعیف می‌گردد و در معادل نوع ها ویروس‌ها و باکتری‌ها قدرت دفاعی ندارد. شخص مبتلا به این ویروس در معرض بیماری‌های حاد و مزمن قرار می‌گیرد و به مرور لحظه به جز آن توان مقابله با آنان را ندارد. پس شخص مبتلا مستعد ابتلا به بیماری‌های جنسی، بیماری‌های عفونی، سرطان‌ها و عوارض شدیدی به شرح زیر خواهد بود:

  • تظاهرات بالینی و پاتولوژیکی (Full – Blown AIDS) منتهی به آسیب پذیری در مقایسه با عفونت‌ها و بعضی سرطان‌ها می‌گردد.
  • بیمار عموماًً با میکروب‌های داخل سلولی (همچون ویروس‌ها، پنوموسیستیس کارینی و میکو باکتری‌های آتیپیک) آلوده می‌گردد که همگی به دست لنفوسیت‌های T از بین میروند.
  • بیماران مبتلا به ایدز در معادل ریسک بالایی از عفونت‌های باکتریایی خارج سلولی (اکسترا سلولار) قرار دارند. خاطر این مبحث نقص جواب آنتی بادی وابسته به لنفوسیت T – helper در معادل عامل ها باکتریال می باشد.
  • بیماران در کنار این در معادل سرطان‌هایی که به ابزار oncogenic viruses ابداع می‌شوند، حساس می باشند.
  • دو نوع شایع از این سرطان‌ها عبارت‌اند از B- cell lymphoma و بعدی Kaposi’s sarcoma که در بیماران مبتلا به ایدز قابلیت بروز دارد.
  • در بعضی بیماران مبتلا به ایدز، زوال حافظه dementia) یا دمانس) ابداع می‌گردد که امکان دارد به خاطر عفونت ماکروفاژهای حاضر در مغز (میکروگلیا) باشد.
  • HIV امکان دارد به‌شکل پارادوکسیکال موجب گسترده شدن عفونت گردد.

عفونت‌ها، مهم‌ترین عامل بیماری‌های جنسی

 آیا اشخاص مبتلا به اچ آی وی می‌توانند ارتباط جنسی داشته باشند؟

اساسی‌ترین خاطر انتقال ویروس HIV و نوع ها بیماری‌های جنسی برقراری روابط نزدیک و محافظت نشده می باشد. روابط جنسی در اشخاص آلوده به HIV نیکوتر می باشد به‌شکل double method باشد. به این معنی که از دو راهکار جلوگیری از بارداری می بایست به‌شکل همزمان استفاده گردد. به‌منزله نمونه یک راهکار مطمئن برای جلوگیری از بارداری راهکار TL و وازکتومی، هم راه با کاندوم برای جلوگیری از انتقال آلودگی می باشد.

تمام تست HIV پس از مشورت برای شریک جنسی در بدو مراجعه، سه ماه بعد و ضمناً هر 6 ماه توصیه می‌گردد. شما می‌توانید از مسیر ۱۲۳۴۵۶۷-۰۲۱ با مشاوران و کارشناسان سرزمین ما اچ آی وی ارتباط بگیرید و در عرصه بیماری ایدز مشورت مجانی دریافت نمایید. در کنار این تجربیات خودتان را در مورد حادثه با اشخاص مبتلا به ایدز یا سوال‌های مربوط به نقص نظام ایمنی را در پایین همین صفحه با ما در بین بگذارید.

منبع : www.iranhiv.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *