سرطان بیضه چیست و چه علائمی دارد؟
هر گاه نام سرطان به گوشمان می خورد، ترس و لرز وجودمان را فرا می گیرد ولی مجموع سرطان ها خطرناک و کشنده نیستند. درست می باشد که تا حالا طریق درمانی برای بعضی از سرطان ها وجود ندارد ولی بعضی به جز آن از آنان، به آسانی قابل درمان می باشند و احتمال از بین رفتن اشخاص با آن زیاد کم می باشد. یکی از سرطان هایی که مردان با آن روبرو می شوند، سرطان بیضه می باشد. در اصل سرطان بیضه در بین مردان می باشد و ولی بیشتر از 96 درصد اشخاص، به آسانی از آن عبور می کنند. در این مطلب از blog کشور ما HIV هدف داریم به وارسی جامع سرطان بیضه، علائم ، جلوگیری و درمان آن بپردازیم.
آشنایی با سرطان بیضه
بیضه به غده های جنسی مردان اطلاق می گردد که وظیفه ساخت اسپرم و هورمون تستوسترون را دارند. بیضه ها دو توده به صورت بیضی می باشند که در لایه نازکی از پوست به نام کیست بیضه یا اسکروتوم قرار گرفته اند. بر نشانه بعضی اتفاقات غیر طبیعی نظیر رفتار های جنسی پر خطر یا گاهی اتفاقات نا شناخته، بیضه ها سرطانی می شوند. سرطان بیضه نوعی بیماری می باشد که با ساخت سلول های سرطانی که عموماًً بدخیم می باشند، در بافتهای بیضه ظاهر می شوند. گاهی اوقات سلول های سرطانی در هر دو بیضه ظاهر می شوند ولی این اتفاق زیاد کم اتفاق می افتد و عموماًً فقط یک بیضه درگیر این بیماری می گردد. بعضی از اشخاص عوارض سرطان ایدز را نیز رده با ویروس ایدز می دانند و ترس بسیاری در مقایسه با آن دارند چنانچه این بیماری را می توان درمان کرد و به زندگی سالم بازگشت.
سرطان بیضه در چه سنی ساخت می گردد و تعدادی درصد کشنده می باشد؟
بیماری سرطان بیضه که یکی از بیماری های کمتر شایع می باشد و زیادتر در بین مردان بین 15 تا 49 سال به چشم می خورد. علائم این بیماری که عموماًً به دست خویش بیمار تشخیص داده می گردد، تورم یا ساخت توده های بدون درد در یکی از بیضه ها می باشد که عموماًً با تحول صورت یا بافت بیضه ها دنبال می باشد. محققان تا حالا نتوانستند به دستاورد قطعی برسند که چه عواملی باعث بروز سرطان بیضه می گردد ولی این عارضه در بیشتر از 96 درصد باعث مرگ اشخاص نمی گردد! به این معنا که فقط کمتر از 4 درصد اشخاص با این بیماری جان خویش را از دست می دهند که عموماًً آنان زیاد دیر معطوف وجود این بیماری در بدن خویش شده اند. این بیماری در صورتی که زود تشخیص داده گردد، هیچ گونه نتایج بد روی زندگی اشخاص ندارد ولی در صورتی که دیر زمان تشخیص داده گردد، درمان می گردد ولی بعضی از نتایج دائمی در زندگی اشخاص برقرار می ماند.
علائم سرطان بیضه چیست؟
سرطان بیضه بر خلاف زیادی از سرطان های به جز آن علائم افزون و آسان ای دارد که در صورتی که کمی به آن توجه نمایید، معطوف می شوید:
- یک توده یا تورم در کیسه بیضه که عموماًً دردناک نیست ولی گاهی اوقات نیز می تواند دردناک باشد.
- حالت سنگینی در کیسه بیضه
- درد مبهم یا حالت فشار در بخش پایینی شکم یا کشاله ران
- بوجود آمدن برجستگی بر روی بیضه یا عالی شدن یکی از بیضه ها
- درد مبهم در فضا شکم و کشاله ران
- تجمع ناگهانی مایع در داخل کیسه بیضه
- درد یا ناراحتی در یکی از بیضه ها یا در کیسه بیضه
- جلال یا لمس دردناک سینه ها
- کمر درد
- سرطان بیضه عموماً یکی از بیضه ها (بیضه راست یا بیضه چپ) را درگیر می کند.
در صورتی که به هر یک از نکات بالا روبرو شدید، پیشنهاد می کنیم هر چه فوری تر به پیگیری پزشک حرفه ای بروید تا در صورتی که با این بیماری روبرو هستید، مراحل درمان فوری تر شروع گردد.
درمان سرطان بیضه چطور اتفاق می افتد؟
عموماًً درمان سرطان بیضه با جراحی قابلیت پذیر می باشد ولی عمل جراحی آن عمل دشواری نیست و فقط در کمتر از یک ساعت پزشک حرفه ای می تواند تومور های سرطانی را از بیضه شما خارج کند. جراحی بیضه عموماًً به دو راهکار تقسیم می گردد:
1- جراحی تخلیه بیضه
این راهکار برای درمان همه ی سطوح سرطان بیضه می باشد که پزشک معالج، برشی در کشاله ران ساخت می کند و بنابراین عمل به خارج کردن بیضه از بدن می کند. در صورتی که بیمار بخواهد، پزشک می تواند به جای بیضه از پروتز استفاده و جای آن را پر کند. در صورتی که سرطان در مراحل نخستین باشد و همه گیر نشده باشد، جراحی بیضه فقط طریق کافی برای خلاص شدن از این بیماری می باشد.
2- جراحی برای برداشتن لنف های اطراف بیضه
در این راهکار می بایست پزشک توجه بسیاری داشته باشد تا به اعصاب حوالی این بخش در بدن آسیب نزند. با وجود توجه فراوان پزشک ها، گاهی اوقات اعصاب بعضی نواحی دچار مورد می گردد و این مورد می تواند مشکل ها بعدی در زمان انزال ساخت کند. ولی به طول کلی آسیب دیدن اعصاب نواحی آن در نعوظ تاثیری نخواهد داشت. چنانچه از این راهکار بهره ببرید، پزشک قرار های بعدی نیز با شما می گذارد تا مطمئن گردد سرطان به شکل جامع از بدن شما خارج شده می باشد. در این جلسات، می بایست آزمایشهای خون، سی تی اسکن و بقیه آزمایش های کافی برای وارسی علائم و اعتماد از عدم بازگشت سرطان شکل بگیرد. کافی به ذکر می باشد که این جلسات عموماًً کوتاه می باشند و در سالیان نخستین عمل جراحی احتیاج می باشد! پس از گذشت تعدادی سال به جز آن نیازی به این جلسات نخواهد بود.
دقت داشته شوید که گاهی اوقات این سرطان بیضه مربوط به رفتار های جنسی پر خطر می باشد و نیکوتر می باشد به جای آن، رفتار جنسی سالم داشته شوید. چون که این رفتار ها ولو در صورتی که سرطان بیضه به وجود نیاورد، می تواند بیماری های مقاربتی بعدی را در شما ساخت کند که بیمار دچار مشکل ها بسیاری می گردد. از رایج ترین این بیماری ها می توان به زگیل آمیزشی اشاره کرد.
نکاتی که پیش از مراجعه به دکتر، می بایست رعایت نمایید
- از شروط و محدودیت های گذشته از ویزیت به دست پزشک اطلاع یابید. در لحظه گرفتن وقت ملاقات با پزشک، در صورتی که احتیاج به پایان کاری گذشته از ملاقات هست سوال نمایید.
- هر علامتی را که تجربه نموده اید بنویسید، در بر دارنده هر علامتی که ولو به نظر می رسد به مبحث ملاقات تان با پزشک ارتباطی ندارد.
- داده ها شخصی خویش را بنویسید، در بر دارنده هرگونه استرس یا تحول جدیدی در زندگی تان.
- فهرستی از داروهایی که مصرف می نمایید را تهیه نمایید، در بر دارنده ویتامین ها و مکمل های غذایی.
- یکی از اعضای خانواده یا دوستان را دنبال خویش ببرید. گاهی گویش مجموع مشکل ها در ملاقات با پزشک مورد هست. دنبال شما می تواند برخی از مطالبی را که فراموش نموده اید به یادتان بیاورد.
در این مطلب به وارسی سرطان بیضه پرداختیم که امیدواریم سودمند بوده باشد. چنانچه سوالی در خصوص این مبحث دارید باید از بخش نظرات با ما در رابطه شوید. کارشناسان کشور ما اچ ای وی در نخستین فرصت ممکن به سوال های شما جواب می دهند.