هدگیر ارتودنسی چیست؟

هدگیر ارتودنسی چیست؟

فهرست مطالب

هدگیر ارتودنسی چیست؟

برای جابجایی دندان‌ها و فکین، گاهی اوقات بریس ها نیروی کافی ندارند. از این رو از هدگیر ارتودنسی استفاده می‌شود. هدگیر ارتودنسی یکی از تجهیزات ارتودنسی است که بیشتر در اصلاح ناهنجاری‌های فکی به ویژه اوربایت و آندربایت شدید مورد استفاده قرار می‌گیرد. استفاده از هد گیر ارتودنسی در نوجوانان و کودکان رایج است.

هدگیر ارتودنسی چیست و چه کاربردی دارد؟

یکی از تجهیزات ارتودنسی که کاربرد بسیاری در اصلاح ناهنجاری های فکی دارد، هدگیر ارتودنسی است. با این که در ارتودنسی کمتر این ابزار را مشاهده کرده اید اما کاربرد گسترده آن در علم ارتودنسی بر هیچ متخصص ارتودنسی پوشیده نیست. هدگیر ارتودنسی یکی از ابزارهای خارج دهانی ارتودنسی است که به قسمتی از سر بیمار و بخش‌هایی از دندان‌های جلویی بیمار متصل می‌شود تا با ایجاد نیروی کشش در بخش جلویی دندان‌ها، سرعت رشد فک را کنترل کند. درواقع هدگیر ارتودنسی با ثابت نگاه داشتن دندان‌های عقبی و به حرکت درآوردن دندان‌های جلویی، کار می‌کند.

هدگیر ارتودنسی چیست

چرا از هدگیر ارتودنسی استفاده می‌شود؟

گاهی اوقات بریس ها و تجهیزات داخلی ارتودنسی به تنهایی قادر به حرکت دادن دندان‌ها و هدایت آن ها به موقعیت‌های مناسب نیستند. در این صورت، از هدگیر ارتودنسی استفاده می‌شود. در صورتی که برای انجام کار خود نیاز به فضای بیشتری در دهان داشته باشید، از هدگیر ارتودنسی استفاده می‌شود تا این فضا فراهم شود. هدگیر ارتودنسی بیشتر برای رفع مشکلات فکی، به ویژه مشکلات رشد فکی استفاده می‌شود. معمولاً افرادی که دچار جلوزدگی فک بالا هستند، کاندیدای مناسب استفاده از هدگیر ارتودنسی می‌باشند. از هدگیر ارتودنسی برای درمان جلوزدگی فک پایین نیز استفاده می‌شود. به طور کلی از هدگیر ارتودنسی زمانی که اوربایت و یا آندربایت شدید باشد، استفاده می‌شود.

آیا هدگیر ارتودنسی هنوز استفاده می‌شود؟

با این که در ارتودنسی پیشرفت های زیادی حاصل شده است و جایگزین هدگیر ارتودنسی، تا حدودی پیدا شده است. مثلاً استفاده از ایمپلنت‌ موقت تا حد زیادی جایگزین هد گیر ارتودنسی شده است اما با این حال، در بسیاری از موارد همچون هماهنگی فک و دندان‌ها، از هدگیر ارتودنسی استفاده می‌شود.

هدگیر ارتودنسی در چه سنی استفاده می‌شود؟

هدگیر ارتودنسی در نوجوانان و کودکانی که نیاز به ارتودنسی دارند استفاده می‌شود. در این سن، رشد فک قابل کنترل است و با استفاده از تجهیزات ارتودنسی، می توان تا حد زیادی از رشد نامتقارن فک‌ها پیشگیری کرد.

شکل ظاهری هدگیر ارتودنسی

هدگیر ارتودنسی از دو بخش خارجی و داخلی تشکیل شده است. یک بخش خارج دهانی و یک بخش داخل دهانی در مجموع سازنده هد گیر ارتودنسی هستند. بخش داخل دهانی، یک قوس داخلی دارد و بخش خارج دهانی یک قوس خارجی دارد که به بخش نواری در پشت گردن متصل می‌شود. بر خلاف ظاهری که دارد، استفاده از هد گیر ارتودنسی بسیار آسان است و هیچ گونه درد و ناراحتی را به همراه ندارد.

هدگیر ارتودنسی

مراقبت از هدگیر ارتودنسی

از آن جایی که بهداشت دهان و دندان در دوره ارتودنسی بسیار اهمیت دارد، هنگامی که از هدگیر ارتودنسی استفاده می‌کنید، باید مرتباً آن را تمیز کنید تا از تجمع باکتری‌ها و پلاک‌ها پیشگیری کنید. هنگام خارج سازی هد گیر ارتودنسی مراقب باشید تا لب و دهان خود را زخمی نکنید و آسیبی به بدنه هدگیر وارد نکنید. در صورتی که به هدگیر آسیب وارد شود، طول درمان ارتودنسی بیشتر خواهد شد. در چنین مواقعی به ارتودنتیست خود مراجعه کنید تا فوراً آسیب ایجاد شده را برطرف کنید.

همکاری بیمار در استفاده از هدگیر ارتودنسی

با این که استفاده از هد گیر ارتودنسی کار دشواری برای بیماران است و بیشتر افراد استفاده از آن را به دلیل شکل ظاهری ایجاد شده، مناسب نمی دانند اما باید بدانید که نتیجه گیری بیمار به همکاری وی بستگی دارد. با این که استفاده از هد گیر ارتودنسی کار دشواری برای بیماران است و بیشتر افراد استفاده از آن را به دلیل شکل ظاهری ایجاد شده، مناسب نمی دانند اما باید بدانید که نتیجه گیری بیمار به همکاری وی بستگی دارد.

به دلیل اینکه نوع درمان در همه بیماران متفاوت است و روش های متفاوتی دارد نمی توان قیمت دقیق را اعلام کرد. برای اطلاع از قیمت دقیق باید متخصص ناهنجاری های دهانی شما را تشخیص دهد.

از هدگیر ارتودنسی زمانی استفاده می شود که فرد در سن رشد است و درمان به بهترین شکل جواب می دهد. فرد باید ۱۵ ساعت از هدگیر استفاده کند و می تواند این مدت را به صورت کوتاه کوتاه تقسیم کند.

از انواع هدگیر می توان به هدگیر گردنی، هدگیر پشت سر، هدگیر کشش معکوس اشاره کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *