فواید ارتودنسی

فواید ارتودنسی

فهرست مطالب

فواید ارتودنسی

آشنایی با فواید ارتودنسی

از فواید ارتودنسی شاید تنها به زیبایی آن فکر کرده باشید. در حالی که ارتودنسی نه تنها به زیبایی دندان‌ها و لبخند کمک می‌کند، بلکه باعث کاهش بیماری‌های لثه، کاهش پوسیدگی دندان‌ها از طریق تمیز کردن آسان دندان‌ها، کاهش بیماری‌های گوارشی و افزایش اعتماد به نفس می‌شود. با ارتودنسی می‌توان کلمات را صحیح ادا کرد و بسیاری از دندان‌هایی که تا مدت‌ها در لثه مخفی مانده‌اند را مجدداً بر سر جای اصلی‌شان قرار داد.

مزایای ارتودنسی

در این مقاله قصد داریم عناوین زیر را بررسی کنیم:

  1. مزایای ارتودنسی
  2. نقش ارتودنسی در کاهش بیماری‌های لثه
  3. نقش ارتودنسی در سهولت تمیزی دندان‌ها
  4. نقش ارتودنسی در افزایش اعتماد به نفس
  5. نقش ارتودنسی در هضم بهتر غذا
  6. نقش ارتودنسی در تکلم صحیح
  7. نقش ارتودنسی در بیرون کشیدن دندان‌های نهفته

مزایای ارتودنسی

ارتودنسی یک رشته تخصصی دندانپزشکی است که تمرکز اصلی آن بر روی اصلاح ناهنجاری‌های دندان‌ها و فک‌ها برای بهبود لبخند فرد و سلامت دهان وی می‌باشد. با این که درمان ارتودنسی یک روش دیرینه است و پیش از میلاد مسیح مورد استفاده قرار می‌گرفت اما شکل امروزی آن که به صورت گسترده در جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد، تنها چند دهه است که رایج شده است.
اگر بخواهیم به طور خلاصه مزایای ارتودنسی را بیان کنیم، باید بگوییم که ارتودنسی در نهایت، دهانی سالم، ظاهری خوشایند و دندان‌هایی با طول عمر بیشتر را به شما هدیه می‌دهد. اهمیت سلامت دهان بر هیچ کسی پوشیده نیست. دندان‌هایی سالم در زندگی هر فردی تأثیرگذار است. دندان‌هایی سالم، لبخندی زیبا را پدید می‌آورند و لبخندهای زیبا، روزهای پرانرژی را آغاز می‌کنند.با اصلاح طرح لبخند اعتماد به نفس خود را می توانید بالا ببرید.

فواید ارتودنسی

نقش ارتودنسی در کاهش بیماری‌های لثه

متأسفانه سالانه افراد زیادی به دلیل مبتلا شدن به بیماری‌های لثه، دندان‌های سالم خود را از دست می‌دهند. بیماری‌های لثه، باعث ایجاد عفونت و لق شدن دندان‌های سالم می‌شوند. با کمک ارتودنسی می‌توان بخش زیادی از درصد ابتلا به این بیماری را کاهش داد چرا که فشار روی لثه و فک کنترل می‌شود و دندان‌های مرتب و یک دست شده نیز راحت‌تر تمیز می‌شوند.

ایمپلنت

نقش ارتودنسی در سهولت تمیزی دندان‌ها

وقتی دندان‌های کج روی هم قرار می‌گیرند و بخش‌هایی از یکدیگر را همپوشانی می‌کنند، خطرات پوسیدگی در آن بخش را افزایش می‌دهند. دندان‌های کج و نامرتب، سخت‌تر تمیز می‌شوند و محل مناسبی برای تجمع باکتری‌ها و پلاک‌ها هستند. با انجام ارتودنسی، دندان‌ها صاف و ردیف می‌شوند و به راحتی قابل تمیز شدن هستند.

نقش ارتودنسی در افزایش اعتماد به نفس

دندان‌های نامرتب و وجود مشکلات فکی، از زیبایی چهره می‌کاهد. تصور کنید فردی از همان کودکی با این ناهنجاری مواجه شده باشد و احساس نازیبایی داشته باشد. شک نکنید که این فرد بعد از مدتی گوشه‌گیر خواهد شد و یا در بسیاری از فعالیت‌های اجتماعی به دلیل باور ذهنی خود، شرکت نخواهد کرد. حال اگر ارتودنسی در این افراد انجام گیرد، کمک زیادی در افزایش اعتماد به نفس آن ها خواهد شد. درواقع ارتودنسی به ویژه در کودکان، کارایی بسیار بالایی دارد.

فواید درمان ارتودنسی

نقش ارتودنسی در هضم بهتر غذا

دندان‌های برهم ریخته نمی‌توانند غذا را به خوبی له کنند. جویدن غذا با دندان و فکی که دچار ناهنجاری است سخت‌تر خواهد بود. از این رو بسیاری از افرادی که دچار این مشکلات هستند، ممکن است با مشکلات گوارشی نیز مواجه شوند. انجام ارتودنسی می‌تواند در هضم بهتر غذا و کاهش مشکلات گوارشی کمک کننده باشد.

نقش ارتودنسی در تکلم صحیح

یکی دیگر از فواید ارتودنسی، تکلم صحیح است. افرادی که دچار مشکلات کجی دندان‌ها و ناهنجاری‌های فکی هستند، اغلب در ادای برخی از حروف، مشکل دارند. به ویژه در تلفظ حروف “س” و “ز” این افراد دچار مشکل هستند. با انجام ارتودنسی، زاویه دندان‌ها و محل تماس نوک زبان با دندان‌ها اصلاح می‌شود و تکلم صحیح صورت می‌گیرد.

نقش ارتودنسی در تکلم صحیح

نقش ارتودنسی در بیرون کشیدن دندان‌های نهفته

در برخی از افراد دندان‌های دائمی به دلایل گوناگونی رویش نمی‌کنند و در لثه باقی می‌مانند. یکی از فواید ارتودنسی، بیرون کشیدن دندان‌های نهفته و جایگذاری آن ها بر سر جای اصلی‌شان است. با ارتودنسی می‌توان دندان‌های مخفی را حرکت داد و زیبایی را به دهان بخشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *