تغذیه پس از ایمپلنت دندان
تمام بیماران پس از ایمپلنت دندان باید از دندان و دهان خود به خوبی مراقبت کنند تا دندان ایمپلنت شده به خوبی التیام یابد. برای اکثر بیماران این سوال پیش میآید که تغذیه پس از ایمپلنت چگونه باشدد و تا چه زمانی باید رعایت های لازم را در این خصوص به عمل بیاورند.
پس از آنکه ایمپلنت در استخوان فک بیمار قرار داده شد، سلولهای فک تلاش میکنند خودشان را به ایمپلنت بچسبانند تا به یک ریشهی طبیعی تبدیل شوند و با گذشت زمان بافت پیوندی به استخوان طبیعی پیوند خورده می شود. به همین دلیل وارد امدن فشار به ایمپلنت در این مرحله اولیه پس از کاشت میتواند به رشد بافتهای جدید آسیب وارد کرده، پایههای آن را سست کرده و باعث از بین رفتن ایمپلنت گردد.
تغذیه زمان های اولیه پس از جراحی ایمپلنت
زمان های اولیه پس از جراحی ایمپلنت
در ساعت های اولیه پس از جراحی ایمپلنت، ممکن است بیمار اندکی احساس تورم، درد و خونریزی در محل کاشت ایمپلنت داشته باشد. بهترین گزینه خوردن غذاهای نرم در این مرحله است تا به بافت پیوند خورده آسیب وارد نشود. سعی کنید مایعات بسیار مصرف کنید تا بهبود سریع تر بدست بیاید.
هفته اول پس از جراحی ایمپلنت
در این مرحله پیشنهاد می کنیم از رژیم غذایی حاوی غذاهای نرم بهره ببرید. همچنین سعی کنید از جویدن غذا هرچند نرم خودداری کنید. به خصوص در محل کاشت ایمپلنت.
سه تا شش ماه پس از جراحی ایمپلنت
پیوند استخوان فک فرآیندی است که به مرور زمان و به طور متوسط در یک بازهی شش ماهه در بیماران به طول می انجامد. ایمپلنت در پشت دهان و بخشی از آن هم در فک بالایی قرار گرفته و مدت زمان بیشتری طول میکشد تا پیوند بخورد. در مواردی که کیفیت استخوان بیمار خوب نباشد، زمان جوش خوردن استخوان و ایمپلنت طولانی تر شده و ممکن است تا نه ماه نیز به طول بینجامد.
مواد غذایی مضر دوران درمان ایمپلنت
• از مصرف قندها که منبع اصلی تغذیه باکتری های ایجاد کننده پوسیدگی دندان هستند، خودداری کنید.
• ازخوردن غذاهای تند، چسبنده و لزج خودداری کنید.
• ازمصرف غذای داغ جلوگیری کنید و ولرم مصرف کنید.
به طور کلی مواد غذایی مفید زیر را پس از جراحی ایمپلنت می توانید مصرف کنید:
• سوپ ها
سوپ ها از آنجاییکه نرم و روان هستند، غذای بسیار مناسبی برای روزهای اول پس از کاشت ایمپلنت می باشد. اما ازآنجایی که پس از جراحی باید از غذاهای ولرم استفاده کنید، حتما دقت کنید که غذا داغ نباشد.
• میوه ها
پوره ی شیر و موز، گلابی، هلو یا میوه های میکس شده دارای مقدار خوب و قابل توجهی از ویتامین ها هستند که در دوران نقاهت پس از جراحی ایمپلنت می توانید از آن ها استفاده کنید. همچنین از مصرف میوه های اسیدی همچون پرتقال و گریپ فروت خودداری نمایید.
• سبزیجات
در مراحل اولیه ی بهبود پس از جراحی ایمپلنت، سیب زمینی نرم شده که به حالت رقیق شده درآمده است به آسانی خورده می شود.
• لبنیات
لبنیات همچون ماست و شیر سبب افزایش کلسیم به غذا می شوند و مواد مناسبی برای تغذیه هستند.
• نوشیدنی ها
نوشیدن چای، زخم های ناشی از جراحی ها را بهبود می بخشد. مصرف عسل به عنوان یک آنتی بیوتیک طبیعی به کاهش خطر عفونت دهان کمک محسوسی می تماید.
همچنین بخوانید:
ارتودنسی
اصلاح طرح لبخند
به این مقاله امتیاز دهید