براکت سرامیکی
براکت ارتودنسی چیست؟
براکت در ارتونسی به منظور قرار دادن سیم قوسی شکل ارتودنسی بر روی دندان ها مورد استفاده قرار می گیرد. براکت های ارتودنسی از جنس فلز، پلاستیک یا سرامیک ساخته می شوند. براکت ها علاوه بر نگه داشتن سیم قوسی شکل بر روی دندان در جهت انتقال نیرو به دندان ها نیز کاربرد دارد. به طور کلی از اساسی ترین اجزای دستگاه ارتودنسی براکت ها هستند که انتخاب ها بستگی به میزان ناهنجاری و هزینه های درمانی دارد.
انواع براکت ارتودنسی
براکت های ارتودنسی معمولا دارای یک یا دو شیار هستند که سیم قوسی در آن قرار می گیرد. اما براکت های ارتودنسی با توجه به موادی که از آن ساخته می شوند، دارای انواع مختلفی هستند.
براکت فلزی از جنس
- کبالت
- کروم
- کامپوزیت
- طلا
- استیل ضدزنگ
- تیتانیوم
- ساخته می شوند.
براکت های پلاستیکی و براکت های سرامیکی که از جنس مواد کامپوزیتی و آلیاژی ساخته شده اند از نظر مواد سازنده باهم تفاوت دارد.
گونه دیگری از انواع براکت ها که از نظر تکنیکی باهم تفاوت دارند.
- براکت خود بازشونده یا براکت دیمون
- و براکت لینگوال
ویژگی های براکت سرامیکی چیست؟
جنس براکت سرامیکی از اکسید تیتانیوم یا اکسید زیرکونیوم است. با وجود سرامیکی بودن اما در برابر نیرو بسیار پایدار و مقاوم است. با این حال ممکن است در طول درمان ارتودنسی بشکند، اما برای مقاوم تر شدن از مواد بیشتری استفاده می کنند که ناخوشایند می باشد. خوشبختانه از مزیت هایی که دارد در هنگام نصب تغییر شکل نمی دهد.
براکت سرامیکی به دلیل اینکه در دهان کمتر قابل مشاهده است محبوبیت بیشتری نسبت به براکت های فلزی پیدا کرده است. کش های استفاده شده در این روش سفید یا شفاف هستند که زیبایی کار را دو چندان می کند. دوره درمانی طولانی تر در براکت های سرامیکی از ویژگی های منفی آنهاست.
براکت سرامیکی به دلیل شفافیت بالا آلودگی را بیشتر نمایان می کند. این نوع براکت ها سریع دچار لکه و تغییر رنگ می شوند. برای جلوگیری از این موضوع باید رعایت بیشتری در بهداشت دندان و دهان انجام داد.
جنس براکت های سرامیکی محکم تر و زبر تر است، در نتیجه به هنگام برخورد یا تماس با مینای دندان موجب ساییدگی آن ها می شود. به هنگام برداشتن براکت سرامیکی از روی دندان به دلیل اتصال محکم تر، سخت تر از براکت های فلزی انجام می گیرد.
چگونه باید یک براکت ارتودنسی انتخاب شود؟
زمانی که می خواهید براکت ارتودنسی را انتخاب کنید ابتدا باید به میزان نا مرتبی و اختلالات دندانی و فکی خود دقت کنید. معیار زیبایی براکت ها معمولا آخرین گزینه برای انتخاب آن هاست. هزینه درمان، تجهیزات لازم جهت درمان ارتودنسی همگی در انتخاب براکت مورد نظر تاثیر دارد.
طول درمان براکت سرامیکی چقدر است؟
طول درمان ارتودنسی برای همه افراد یکسان نیست و بسته به نوع و میزان ناهنجاری دارد. اما میانگین طول درمان ارتودنسی حدود ۶ تا ۲۴ ماه است. در طی درمان باید هر چند وقت یکبار برای تنظیم مجدد براکت ها به دکتر ارتودنسی مراجعه کنید.
در براکت سرامیکی تعداد جلسات مراجعه به پزشک به منظور تنظیم مجدد بیشتر از حد معمول است. همچنین مدت زمان ویزیت بیشتری در پی دارد. تعداد جلسات مراجعه توسط پزشک متخصص ارتودنسی تنظیم و برنامه ریزی می شود.
هزینه براکت سرامیکی چقدر است؟
در برآورد هزینه های درمان ارتودنسی عوامل زیادی دخیل هستند. انتخاب نوع براکت ها و نوع روش درمانی از عوامل مهم تعیین کننده هزینه های ارتودنسی است. براکت های معمولی و فلزی دارای هزینه کم تری هستند اما براکت های سرامیکی و پلاستیکی گران تر هستند. براکت سرامیکی به دلیل هزینه های جانبی نگهداری و مواد استفاده شده، هزینه بالاتری دارند.
ویزیت اولیه در سیمادنت کلینیک شامل یک ارزیابی کامل بالینی خواهد بود. بدین ترتیب که بیمار ابتدا در جریان تمامی مشکلات دهان و دندان خود از جمله پوسیدگی های احتمالی قرار می گیرد. اگر شما هم جز آن دسته از افرادی هستید که به دنبال بهترین دندانپزشک برای زیبایی و سلامت دندان های خود با بالاترین کیفیت و مناسب ترین قیمت هستید به شما پیشنهاد می کنیم حتما به صفحه هزینه دندانپزشکی مراجعه نمایید. ما در وب سایت خود شرایطی را برای شما فراهم کرده ایم تا به راحتی هرچه تمام به صورت کاملا آنلاین اقدام به رزرو نوبت کنید. استفاده از خدمات آنلاین سایت مجموعه ما می تواند تجربه ای فوق العاده برای شما باشد. علاوه بر این امکان استفاده از خدمات ارتودنسی و ایمپلنت دندان نیز در مجموعه ما برای شما وجود دارد.