با این ۳ نوع ارتودنسی نامرئی بیشتر آشنا شوید (عکس+ مراحل درمان)
آنچه در این مقاله خواهید خواند:
به دلیل پیشرفتها و ابداعات جدید در حوزه ارتودنسی دندان، استقبال افراد از درمانهای ارتودنسی طی یکی دو سال اخیر به طور قابل توجهی افزایش پیدا کرده است. به نظر میرسد که بخش بزرگی از این استقبال گسترده، به دلیل روی کار آمدن وسایل و روشهای نامرئی جهت منظم کردن دندانها بوده است.
این روشها موجب شده شمار زیادی از افراد که تا پیش از این با وجود نامنظمی دندانها تمایلی به مراجعه به متخصص نداشتند، به یک باره درمان خود را شروع کنند. این مقاله را بخوانید تا با انواع روشهای ارتودنسی نامرئی آشنا شوید و ببینید چرا هر روزه مردم بیشتری به این ارتودنسی علاقمند میشوند. این مقاله ناگفتههای ارتودنسی نامرئی را برای شما بازگو میکند.
مشاوره رایگان ارتودنسی با بهترین متخصصان ارتودنسی تهران
کمی درباره ارتودنسی ثابت بخوانیم
شیوه مرسوم درمان ارتودنسی دندان، استفاده از سیم و براکت است. در این روش براکتها به سطح جلویی دندان متصل میشوند و از بین آنها یک سیم (به اصطلاح قوس دار) میگذرد. این سیم نیز با کمک الاستیک یا کشها به براکتها فیکس میشود. به این شکل از درمان، اصطلاحاً ارتودنسی ثابت گفته میشود. به عبارتی، وسایل نامبرده توسط متخصص ارتودنسی به دندانها متصل شده و تا انتهای دوره درمان نیز به دندانها متصل باقی میمانند. واژه ثابت در این تعریف از همین جا آمده است. یعنی ثابت شده به دندانها از ابتدا تا آخر.
ارتودنسی ثابت، مرسومترین شیوه درمان است اما معایب خودش را دارد….
این روش سادهترین و رایجترین نوع ارتودنسی دندان است و بیشتر بیماران از گذشته تاکنون با همین روش درمان شدهاند. ارتودنسی ثابت مزایا و معایب خودش را دارد. کاری به مزایا نداریم زیرا در یک مقاله دیگر مفصلاً درباره مزایای این روش توضیحاتی ارائه دادهایم. برخی از معایب این روش نیز عبارتند از:
- سیم، براکت و سایر اجزای این سیستم اغلب فلزی هستند.
- حین لبخند زدن، وسایل ثابت کاملاً قابل مشاهده هستند به همین دلیل برای بیشتر بزرگسالان گزینه خوبی جهت شروع درمان نیستند و شاید به همین دلیل است که ارتودنسی نامرئی (موضوع اصلی این مقاله) بیشتر مورد توجه بزرگسالان است.
- مدت زمان درمان با آن نسبتا طولانی است.
- بر اثر شکستگی براکت یا هر یک از اجزای این سیستم، احتمال آسیب به بافتهای نرم داخل دهان وجود دارد.
- هزینه درمان با این روش نسبتاً زیاد است.
ارتودنسیِ ثابتِ مرسوم، روشهای جایگزین بهتر و قابل قبولتری نیز دارد
وسایل ثابت ارتودنسی تقریباً هرگونه نامنظمی دندانی و ناهنجاری فکی را اصلاح میکنند. با این حال باب میل یا مورد پسند بسیاری از مراجعان و بیماران ما نیستند. شاید یکی از دلایل این امر، این باشد که در نگاه اول، اجزای فلزیِ ارتودنسی ثابت بیش از حد در چشم هستند. بیش از حد ظاهرِ لبخند را در حین درمان نازیبا میکنند. درست است که بعد از درمان دندانها منظم هستند، اما این دلیل نمیشود که بیماران به ظاهرِ لبخندِ خود در حین درمان اهمیتی ندهند.
بسیاری از بیماران برایشان مهم است که وسایل ارتودنسی قابل توجه نباشد. زیاد در چشم نباشد. این مساله مخصوصاً در بین بزرگسالان بسیار شایع است. زیرا آنها در جمع هستند و خوب یا بد، دوست دارند بدون سرو صدا و یا در چشم بودن، دندانهایشان منظم شود. اینجاست که تازه داستان ما با ارتودنسی نامرئی شروع میشود.
ارتودنسی نامرئی چیست؟
ارتودنسی نامرئی یک اصطلاح نسبتاً جدید است و به معنای درمان ارتودنسی با وسایلی است که یا اصلا دیده نمیشوند و یا اینکه به سختی قابل مشاهده هستند. بنابراین ارتودنسی نامرئی یک روش نیست بلکه یک نوع دسته از درمانهای ارتودنسی است. اگر شما با هر نوع وسیلهای که چندان قابل مشاهده نیست درمان شوید، یعنی شما در واقع ارتودنسی نامرئی انجام دادهاید. این سادهترین تعریفی است که میتوان از این شیوه درمان ارائه کرد.
ارتودنسی نامرئی به درد چه افرادی میخورد؟
گفتیم که بزرگترین مساله ارتودنسی ثابت این بود که اجزای فلزیاش قابل مشاهده، بدرنگ و اغلب دردسر ساز بود. این موضوع برای بیشتر بیماران قابل هضم نبوده و نیست و به همین دلیل ما شاهد ظهور دستهای از دستگاههای ارتودنسی هستیم که پاسخگوی نیاز این دسته از مراجعان شده است.
با روی کار آمدن این دستگاهها به زودی افرادی که حضور پر رنگی در اجتماع داشتند و به خاطر مشخص بودن ارتودنسی ثابت، میلی به درمان نشان نمیدادند، درمان خود را شروع کردند. مثلاً شخص سخنوری را تصور کنید که در ماه چند بار مجبور به ارائه سخنرانی است، خواننده یا بازیگری را در نظر بگیرید که هر روز جلوی دوربین و در میان جمعیت است، کارمندی که سنش بالا است و تا پیش از این ممکن بود به دلیل ارتودنسی ثابت مورد قضاوت همکارانش باشد و و و.
تصور کنید که همه این افراد و بسیاری دیگر دقیقاً نیاز به این شیوه درمان داشتند و اکنون همه این افراد در هر سنی میتوانند دندانهای خود را با دستگاه ارتودنسی کاملاً نامرئی منظم کنند.
آیا ارتودنسی نامرئی برای من مناسب است؟
انواع ارتودنسی نامرئی را بهتر بشناسیم
ممکن است دستگاههای زیادی در حوزه ارتودنسی دندان وجود داشته باشد که نامرئی در نظر گرفته میشوند اما ما در این بخش به معرفی ۳ مدل از آنهایی میپردازیم که بسیار مهم تر و شناخته شدهتر هستند. اینها ارتودنسیهای لینگوال، سرامیکی و الاینرهای شفاف هستند.
الاینرهای شفاف (اغلب با نام اینویزیلاین شناخته می شوند)
بیایید ابتدا از نامرئیترین وسیله یا روش شروع کنیم. به اینها نام کلییر الاینر یا الاینر شفاف داده اند. اینها نوعی تراز کننده دندانی هستند که کاملاً شفاف و غیر قابل مشاهده هستند. الاینرها در واقع قالبهای شفافی هستند که بر روی دندانها قرار میگیرند. آنها از نمای دور اصلاً قابل مشاهده نیستند و آرام آرام بدون اینکه کسی متوجه شود دندانهای شما را منظم میکنند. اگر جایی نام پلاک متحرک یا ارتودنسی متحرک را شنیده باشید، معمولاً منظورشان همین الاینرهای شفاف است.
مزایای ارتودنسی نامرئی با الاینرهای شفاف چیست؟
افرادی که با این روش دندانهایشان منظم شده یا هم اکنون در حال استفاده از الاینرهای شفاف هستند بازخوردهای مثتبی در خصوص این دسته از وسایل دارند. بر اساس تجربیات مراجعانمان میتوانیم موارد زیر را به عنوان تنها تعدادی از مزایای ارتودنسی نامرئی با کلییر الاینرها معرفی کنیم:
- واقعاً در ۹۰ درصد مواقع کسی متوجه آن ها نمیشود.
- استفاده از آن ها بسیار آسان است.
- هیچ محدودیت خاصی ایجاد نمیکنند.
- آنها متحرک هستند یعنی قابلیت جابجا شدن توسط بیمار را دارند.
- به دلیل متحرک بودن میتوان حین خوردن غذا، نوشیدن، بازی کردن، مسواک زدن و یا در موقعیتهای دیگر آنها را از دهان خارج نمود.
- به راحتی تمیز میشوند.
- تمیز کردن دندانها برای افرادی که ارتودنسی نامرئی با این روش انجام دادهاند بسیار آسانتر از ارتودنسی ثابت فلزی است.
- با توجه به نامرئی بودن و سایر مزایای این روش، هزینه مناسبی دارند.
- طول دوره درمان با آنها کوتاه است.
آنچه که باید درباره ارتودنسی نامرئی با الاینرهای شفاف بدانید
با مراحل ارتودنسی نامرئی به کمک الاینرها آشنا شوید
شروع درمان الاینرهای شفاف روال پیچیدهای ندارد. مانند هر درمان دیگری شما ابتدا به مطب یک متخصص ارتودنسی مراجعه میکنید. سپس تحت معاینه قرار میگیرید. در مرحله بعدی میبایست از دندانهای شما اسکن گرفته شود تا نمای کامل دندانها به دست بیاید.
برای اینکار یا از دندانها ایپمرشن (قالب دندان) گرفته میشود و یا با اسکنرهای مخصوص، دندانها اسکن میشوند. اینکه چطور نمای کلی دندانهای شما با جزئیات به دست میاید به متخصص ارتودنسی و امکاناتش بستگی دارد. اگر ارتودنتیست الاینرهای ارتودنسی نامرئی را از لابراتوار بگیرید از دندانهایتان قالب میگیرد و قالب را همراه با رادیوگرافیها به لابراتوار میفرستد. اگرنه که با تجهیزات خودش در مطب تمام مراحل را طی میکند.
لابراتوار بر اساس دادههایی که متخصص ارسال کرده، مسیری که دندانهای بیمار باید تا منظم شدن طی کنند را ترسیم میکند. و مطابق با آن تعدادی الاینر شفاف چاپ می شود. این الاینرها باید به ترتیب استفاده شود. هر الاینر ۲ هفته استفاده می شود و پس از آنکه دندان ها را مقداری منظم کرد دیگر کاربردی ندارد و باید الاینر بعدی استفاد شود. این میسر طی می شود تا بلاخره نوبت به الاینر آخر برسد. در این مرحله دندان ها کاملا منظم می شوند.
کلینیک تخصصی سیمادنت با دارا بودن مجهزترین تجهیزات و امکانات جزء معدود کلینکهای دندانپزشکی است که قادر به ارائه درمان ارتودنسی نامرئی است. این نوع ارتودنسی به دلیل اینکه کمترین میزان نمود ظاهری بر روی دندانها را دارد برای افرادی که از وجود براکتهای فلزی بر روی دندانهایشان نگران بودند، بهترین انتخاب است.
چه زمانی باید به سراغ ارتودنسی نامرئی رفت؟!
پاسخ دکتر داودیان متخصص ارتودنسی را در این مورد مزیت ارتودنسی نامرئی نسبت به ارتودنسی ثابت را گوش کنید.
هزینه ارتودنسی با الاینرها چقدر است؟
هزینه ارتودنسی تابع فاکتورهای مختلفی است و تا ویزیت انجام نشود نمیتوان برآورد دقیقی از هزینه هیچ یک از انواع درمانهای ارتودنسی داشت. اما اگر کنجکاو هستید که بدانید هزینه ارتودنسی نامرئی به صورت حدودی چقدر است حتما سری به تعرفه دندانپزشکی بزنید. در انتهای این صفحه جدول هزینه های ارتودنسی درج شده است.
معایب ارتودنسی نامرئی با الاینرهای شفاف چیست؟
لازم به ذکر است که این روش هیچ گونه عوارضی ندارد و صرفاً تنها برخی معایب جزئی دارد. موارد زیر تقریباً مهمترین معایب ارتودنسی نامرئی با کمک الاینرها است:
- متاسفانه تنها نامنظمیهای جزئی تا متوسط دندانی را اصلاح میکند و قادر به اصلاح ناهنجاریهای شدید نیست.
- برای کودکان به دلیل اینکه دندانهای آنها معمولاً ترکیبی از دندانهای شیری و دائمی است، ارتودنسی نامرئی گزینه خوبی نیست.
- به دلیل متحرک بودن امکان دارد برخی از افراد فراموش کنند به موقع آنها را استفاده کنند. میزان همکاری بیمار در طول درمان با ارتودنسی نامرئی در موفقیت نتیجه درمان بسیار موثر است.
- در صورت عدم مراقبت درست، احتمال شکسته شدن قالبها وجود دارد.
ارتودنسی سرامیکی
به دلیل اینکه الاینرهای شفاف این روزها بسیار مورد بحث هستند ما در این صفحه تمرکزمان بیشتر روی آن ها بود. اما از الاینرها که بگذریم، می رسیم به نوعی دیگری درمان های نامرئی که نامش ارتودنسی سرامیکی است.
ارتودنسی سرامیکی هیچ چیز خاص یا عجیب و غریبی نیست. در واقع این همان ارتودنسی ثابت است تنها با یک تفاوت. در ارتودنسی ثابت ما از براکت و سیم فلزی استفاده می کردیم اما در این سیستم ما از براکت و سیم شفاف و نامرئی استفاده می کنیم. براکت ها در این روش از جنس سرامیک دندانپزشکی هستند به همین جهت مرسوم است که به این روش، ارتودنسی سرامیکی می گویند.
این سیستم هیچ برتری خاصی نسبت به روش ارتودنسی ثابت ندارد جز اینکه نامرئی است. البته لازم به ذکر است که براکت ها به اندازه الاینرهای شفاف، نامرئی نیستند و از نمای نزدیک به راحتی می توان آن ها را تشخیص داد چیزی که در ارتودنسی نامرئی با الاینرها کمتر صادق است.
ارتودنسی لینگوال
و سرانجام نوبتی هم که باشد، نوبت ارتودنسی لینگوال است. این هم دقیقا یک سیستم ثابت ارتودنسی است و دقیقا از همان سیم و براکت های تشکیل شده که به سطح دندان ها متصل می شود. اما تفاوت این است که در سیستم سنتی، براکت ها به جلوی دندان متصل می شوند اما در سیستم لینگوال همه چیز به پشت دندان ها متصل است. به عبارتی همه چیز نزدیک لینگوال یا زبان است. به همین جهت به این نوع درمان، ارتودنسی زبانی یا لینگوال گفته می شود یعنی اجزای ارتودنسی نزدیک و در ارتباط با زبان هستند.
متاسفانه در حال حاظر چه به لحاظ آکادمیک و چه از نظر اجرایی، این سیستم ارتودنسی در ایران به صورت اصولی قابل پیاده شدن نیست و بنابراین هر صحبتی از آن در ایران توسط هر شخصی بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد تا اجرایی.
کدامیک از انواع ارتودنسی نامرئی برای من بهتر است؟
ما در این محتوا ۳ نوع ارتودنسی نامرئی با الاینرهای شفاف، سیستم لینگوال و سرامیکی را توضیح دادیم. الاینرهای شفاف تقریباً روشی نوین هستند و طرفداران زیادی هم دارند. این روش مشکلات جزئی تا متوسط را درمان میکند و راحتی بسیار بسیار زیادی دارند. دو روش دیگر نیز قادرند مشکلات بیشتری را نسبت به الاینرها اصلاح کنند اما به جز این هیچ مزیت دیگری نسبت به الاینرهای شفاف ندارند.
این کلیت چیزی است که هر مراجعی میبایست درباره انواع روش های ارتودنسی نامرئی بداند. اما اینکه دقیقا کدامیک برای شخص شما مناسب است را بهتر است باز یک متخصص ارتودنسی بپرسید و یا مستقیما توسط چنین متخصصی ویزیت و معاینه شوید. بنابراین اگر مصمم هستید با یکی از این روش ها درمان خود را شروع کنید ابتدا یک ارتودنتیست خوب بیابید….
در صورتی که میزان ناهنجاریهای دندانی شما چندان شدید نیست، بهتر است به دلیل متحرک بودن، نامرئی بودن و استفاده آسانتر به سراغ الاینرهای شفاف بروید.
قصد انجام ارتودنسی نامرئی در تهران دارید؟
شما می توانید با کلیک بر روی دکمه های زیر از مشاوره رایگان ارتودنسی نامرئی بهره مند شوید
مشاوره حضوری ارتودنسی نامرئی در شمال تهران
اگر ساکن مناطقی همانند نیاوران، اقدسیه، زعفرانیه، جردن، شریعتی، میرداماد، پاسداران و سایر محلههای این مناطق هستید و قصد مراجعه به یک مرکز تخصصی دندانپزشکی در شمال تهران را دارید، میتوانید به مطب شریعتی سیمادنت مراجعه نمایید.
آدرس: تهران،شریعتی، بین میرداماد و ظفر، خیابان منظرنژاد،ساختمان پزشکان منظرنژاد، طبقه ۳، واحد ۱۱
مشاوره حضوری ارتودنسی نامرئی در غرب تهران
علاوه بر مناطق شمالی تهران، کلینیک سیمادنت در غرب تهران نیز شعبهای دیگر دارد و شما میتوانید برای دریافت مشاوره حضوری و نیز انجام ارتودنسی نامرئی به شعبه ستارخان سیمادنت مراجعه کنید. در نتیجه اگر ساکن مناطقی همانند صادقیه، ستارخان، مرزداران،جنت آباد، سعادت آباد یا حتی کرج هستید قصد مراجعه به یک مرکز تخصصی دندانپزشکی در اطراف منزل خود را دارید، میتوانید به مطب ستارخان سیمادنت مراجعه نمایید.
آدرس: تهران، خیابان ستارخان، بین خیابان شادمهر و بهبودی، ساختمان پزشکان ستارخان، طبقه ۵
۳/۵ – (۲ امتیاز)