چطور آنفولانزا را تشخیص دهیم؟
آنفولانزا یا آنفولانزای فصلی، یک عفونت ویروسی هست که بر مجاری تنفسی نتیجه ی میگذارد. در صورتی که بیشتر اشخاص طی دو هفته از بیماری آنفولانزا جان سالم به در میبرند، لکن این عفونت گاهی منتهی به مشکل های جدیتر میگردد. در صورتی که مشکوک به آنفولانزا هستید، با پزشک خویش راهنمایی نمایید. تشخیص درست و درمان ابتدایی پزشکی میتواند به شما در بهبودی فوریتر هم یاری کند و خطر عفونتهای ثانویه را کم شدن دهد.
قسمت نخست تشخیص پزشکی
1. در صورتی که ذهن مینمایید آنفولانزا دارید به پزشک مراجعه نمایید
به محض اینکه علائم آنفولانزا را نظاره کردید، یک قرار ملاقات با پزشک خویش بگذارید. تا آنجا که میتوانید در خصوص علائم خویش بحث نمایید، از عبارت: وقت آغاز و شدت آن. پزشک شما امکان دارد از شما بپرسد که آیا شما دارویی را برای کنترل علائم خویش مصرف مینمایید یا خیر.
- شایدً پزشک شما برای تست علائم حیاتی شما و وارسی علائم آنفلوانزا، معاینه تحویل دادنی سامان دهد.
- از آنجا که آنفولانزا برای اشخاص در معرض خطر زیاد مسری و بالقوه خطرناک هست، پزشک شما امکان دارد از شما بخواهد در صورتی که دیگر بیماران در اتاق انتظار می باشند ماسک بر روی بینی و دهان خویش قرار دهید. در کنار این، ضد عفونی کننده دست را برای مواقعی که قادر به شستن دستهای خویش نیستید، از عبارت پس از فین کردن بینی خویش و انداختن دستمال به داخل سطل زباله در اتاق انتظار بهره ببرید.
- در صورتی که نمیتوانید سریعاً با پزشک معالج خویش ملاقات نمایید، در اسرع وقت به یک کلینیک مراقبتهای اورژانسی مراجعه نمایید.
2. در شکل توصیه پزشک یک تست آنفولانزا سامان دهید
برای یقین از ابتلا به آنفولانزا، پزشک امکان دارد تست فوری تشخیص آنفولانزا را سامان دهد. این تست حاوی برداشتن مخاط بینی یا گلو با یک گوش پاککن هست. نتایج، عموماًً در حدود 15 دقیقه حاضر میگردد.
- تست فوری آنفلوانزا قطعی نیست. امکان دارد به شما بگوید که مبتلا به آنفولانزا هستید لکن به شما نمیگوید چه نوع آنفولانزایی دارید. پزشک امکان دارد تصمیم بگیرد بر مبنای علائم شما آنفولانزا را درمان کند، ضمناً در صورتی که دستاورد آزمایش نا مناسب باشد.
- در شکل لزوم، پزشک شما امکان دارد شما را به آزمایشگاهی که در آن راهکارهای تست حساستری در دسترس هست، ارجاع دهد. این آزمایش به پزشک شما نوع آنفولانزا را میگوید تا بتواند داروی مناسبی برای درمان آن تجویز کند.
3. دستورالعملهای مراقبت پزشکی را با توجه جست و جو نمایید
در صورتی که تست شما برای آنفولانزا موافق هست و یا در صورتی که پزشک بر مبنا علائم شما به آنفولانزا شک دارد، شایدً استراحت در رختخواب و نوشیدن مایعات افزون را به شما توصیه میکند. پزشک امکان دارد استفاده از داروهای بدون نسخه سان استامینوفن (Tylenol) یا ایبوپروفن (Advil) را برای کنترل تب و دردهای شما تجویز کند. در صورتی که فشار شدید داشته شوید و یا در معرض خطر عوارض آن شوید، پزشک امکان دارد داروی ضدویروسی (آنتی ویروس) هم برای شما تجویز کند. با این اکنون، داروهای ضدویروسی فقط چنانچه در طی تعدادی روز نخست علائم ظاهر شوند، برای آنفولانزای ویروسی و ذاتالریه (سینه پهلو) سودمند می باشند.
- رایجترین داروهای ضدویروسی که برای آنفولانزا تجویز میشوند عبارتند از: اوسلتامیویر (oseltamivir) و زانامیویر (zanamivir). اوسلتامیویر خوراکی هست، در صورتی که زانامیویر یک داروی استنشاقی هست.
- در صورتی که علائم شما پس از گذشت تعدادی روز بهبود نیافت، برگشت و یا بدتر شد، به پزشک خویش مراجعه نمایید.
قسمت دوم دانست علائم آنفلوانزا
1. تب شدید و ناگهانی را وارسی نمایید
در صورتی که به طور ناگهانی تب 100.4 درجه فارنهایت (38 درجه سانتیگراد) یا بالاتر دارید، امکان دارد آنفولانزا داشته شوید. تب امکان دارد با لرز و یا تعریق هم گام باشد.
- سرماخوردگی در کنار این میتواند موجب بروز تب گردد، لکن تب کم شدن مییابد و امکان دارد پس از وجود علائم بعدی (سان گلودرد یا آبریزش بینی) به مدت 1 یا 2 روز آغاز گردد.
2. مراقب دردها شوید
آنفولانزا، اکثراً موجب درد یا سفتی در مفاصل و ماهیچهها میگردد. امکان دارد این دردها را زیادتر در بازوها، شانهها، پاها و پشت خویش حالت نمایید. آنفولانزا در کنار این میتواند موجب سردردهای شدید گردد.
- با بروز آنفولانزا، این دردها ناگهان آغاز میشوند و زیاد شدیدتر از آن موردی می باشند که از سرماخوردگی انتظار میرود.
3. به جست و جو علائم تنفسی بگردید
آنفولانزا یک بیماری تنفسی هست، پس امکان دارد آگاه تاثیرات ریوی، بینی و گلودرد شوید. علائمی سان احتقان بینی، سرفه خشک و گلودرد را وارسی نمایید.
- سرفهای که هم گام آنفولانزا هست به طور معمول شدیدتر از سرفهای هست که هم گام با سرماخوردگی هست. سرفه ناشی از سرماخوردگی هم موجب ابداع خلط آبکی و شفاف خواهد شد، در صورتی که سرفه ناشی از آنفولانزا، موجب ابداع خلط زرد یا سبز ضخیم خواهد شد.
- در صورتی که آنفولانزا امکان دارد موجب گرفتگی بینی گردد، احتمال ترشح آبکی مداوم که با سرماخوردگی هم گام هست زیاد کمتر نظاره میگردد.
4. به خستگی و ضعف دقت نمایید
آنفولانزا اکثراً موجب میگردد که تماماً حالت خستگی نمایید. امکان دارد خارج شدن از رختخواب یا تمرکز روی کارهای آسان برایتان مساله باشد. در کنار این امکان دارد عضلات شما، حالت ضعف یا لرزش کنند.
- به طور معمول، خستگی یکی از ماندگارترین علائم آنفولانزا هست. امکان دارد به مدت ۲ یا تعدادی هفته پس از آغاز علائم، حالت خستگی و ضعف نمایید.
5. به اسهال یا استفراغ دقت نمایید
اگر چه آنفلوانزا همان “آنفولانزای معده” نیست، لکن گاهی اوقات میتواند موجب بروز علائم در دستگاه گوارش گردد. در صورتی که وضعیت تهوع، اسهال یا استفراغ به هم گام دیگر علائم آنفولانزا (سان تب، درد و سرفه) دارید، امکان دارد آنفولانزا داشته شوید.
- اسهال و استفراغ با آنفولانزا در كودكان شایعتر هست، لکن بزرگسالان هم ممكن هست گاهی اوقات این علائم را تجربه كنند. با این اکنون، کودکان علی الخصوص کودکان خردسال این عوارض جانبی را فوریتر از بزرگسالان تجربه میکنند.
6. سریعاً پس از بروز علائم شدید، مراقبتهای پزشکی را دریافت نمایید
آنفولانزا امکان دارد گاهی اوقات باعث عوارض جدی از عبارت ذاتالریه و بعدی عفونتهای ثانویه گردد. کودکان زیر 5 سال، بزرگسالان بالای 65 سال، اشخاص مبتلا به بیماریهای مزمن و زنان باردار علی الخصوص در معرض این خطر قرار دارند. در شکل نظاره علائمی سان علائم زیر، مراقبتهای پزشکی را دریافت نمایید:
- نفس کشیدن فوری یا تند
- گیجی یا بیحالی شدید
- حالت درد یا فشار در قفسه سینه یا شکم
- تب هم گام با خارش پوستی
- علائم آنفلوانزا که بهبود مییابد، بر میشود و یا بدتر میگردد، خصوصاً سرفه یا تب
زیادتر بخوانید: چطور دردهای ناشی از آنفولانزا را کم شدن دهیم