واقعیت داره که لبنیات موجب آکنه میشه!
فاکتورهای رشد میتوانند موجب ساخت آکنه شوند، فرقی نمیکند که آندروژن یا هر مورد شخصی دیگر باشد که بر گیرنده انسولین (که حاوی IGF-1 میگردد) نمود گذاشته و موجب بیشتر شدن سیگنالینگ آندروژن میگردد. در اکنون حاضر آکنه فقط با داده های ذکر شده در بالا به مقدار کمی مشکوک به دلیل آکنه هست لکن شواهد جانور آنقدر بیشتر نیست که بتواند نشان دهنده تماسای قدرتمند بین این دو باشدو تجزیه و آنالیزهای این مطلب مبتنی بر شواهد هست که حاوی 20 مراجعه منحصر به شخص خودمان به مقالات علمی میگردد.
مکانیسم
آکنه، یا همانطور که در پزشکی آکنه ولگاریس نامیده میگردد، در طول تاریخ با لبنیات در تماس بوده هست (که زیادترین تماس رژیم غذایی اعلام شده با آکنه هست). آکنه میتواند به نسبت ترشح بیشتر از مقدار انسولین اکثر شده و به نظر میرسد به دست IGF-1 و پلی پپتید انسولینوتروپیک وابسته به گلوکز (GIP) هم تشدید گردد. درباره IGF-1 می بایست گفت که به طور همیشه دیده شده که اشخاص دارای آکنه از غلظت بالاتر سرم IGF-1 دارا می باشند. به نظر می رسد که مصرف لبنیات با انسولین، IGF-1 و GIP (که برای القای اکثر انسولین عمل میکند) مقدار این فاکتورهای سیستمیک را ولو اکثر از مقدار جانور آنان در یک وعده غذایی با همان مقدار گوشت بیشتر شدن میدهند (به موضوع یک مقایسه منبع پروتئین). زمان وارسی فاکتورهای سرم آنابولیک، به نظر میرسد که پروتئین لبنی بعضی از این فاکتورها را به مقدار زیادتری در مقایسه با دیگر منابع پروتئین بالا میبرد.
انسولین و IGF-1 هر دو بر روی گیرنده انسولین نتیجه میگذارند، راه سیگنالینگ معمول حاوی سیگنالینگ از روش PI3K به mTOR / Akt میگردد که در ادامه موجب دفع هسته پروتئین جعبه سرچنگالی (FOX01) میگردد. این دفع هسته FOX01 علاقه ی دارد که به موضوع آنابولیک دیده گردد چون که وجود FOX01 در هسته فی نفسه ضد آنابولیک هست و پرتاب مانع از اقدامات آن به حساب میآید. با راحت سیگنالینگ آنابولیک، پرتاب FOX01 میتواند آنابولیسم وابسته به آندروژن یا گیرنده انسولین (وابسته به mTOR) را بیشتر شدن دهد که نیز حاوی راه آندروژن و نیز راه mTOR / Akt لیپوژنز سباسه را بیشتر شدن میدهند (طراحی لیپیدها در گلبولها، این سلولها سلول های پوستی می باشند که احتمال طراحی آکنه بالایی دارند) و فعال سازی راه mTOR / Akt میتواند سیگنالینگ آندروژن را بیشتر شدن دهد. هر موردی که mTOR / Akt را فعال کند، میتواند به طور قابل قبولی نشانه سیگنالینگ آندروژن را بیشتر شدن دهد. فعال شدن گیرنده انسولین به طور حتم mTOR / Akt را فعال میکند (و IGF-1 هم بر روی این گیرنده نمود میگذارد) و فرض میگردد که بازیگر اساسی در این مطلب باشد چون که بین رژیم، انسولین و IGF-1 (اطلاق میگردد که منعکس کننده رژیم غذایی هست) و آکنه در آدمیزاد همبستگی وجود دارد.
مداخلات
تعدادی مطالعه ادعا کردند که کم شدن کلی ترشحات انسولینوژنیک نتیجه از رژیم غذایی (محدود شدن به غلات و لبنیات) میتواند در کنترل آکنه موثر باشد یا حداقل اینکه تماس بین لبنیات و آکنه به پژوهش و تحقیق زیادتری احتیاج دارد. زمان وارسی مطالعات، تماس بین بروز آکنه با محصول های لبنی بیشتر شدن یافته هست هرچند که باز نیز دست اندرکاران خطر ضعیف ظاهر شدند. بین مصرف لبنیات و آکنه تماس قابل قبولی وجود دارد لکن تحقیقات همبستگی تمام این تماس را تائید نمیکند. مطالعات اکثر در بین نوجوانان (به جای بزرگسالان) سامان میگردد و نتایج توسط آمده تماس بسیاری قدرتمند بین آنان نشان نمیدهند، بلکه در خوب ترین وضعیت فقط میتواند نشان دهنده تماسای ضعیف بین آنان باشد. به نظر میرسد که اساساً به نسبت محصول های لبنی، تماس قدرتمندتری بین IGF-1 و آکنه وجود دارد. هرچند تماس بین لبنیات و آکنه شاید بیشتر شدن یابد لکن تحقیقات فعلی تماس قدرتمند بین آکنه و لبنیات نشان نمیدهند.
محصول های جانبی لبنی چگونه؟
از آنجا که هر دو پروتئین آب پنیر و پروتئین کازئین از محصول های جانبی لبنی می باشند، در نتیجه میتوانند میزان انسولین و GIP را بیشتر شدن دهند و از نظر تئوری قادر به ساخت آکنه هم می باشند.
اکثر بخوانید: 6 نوع آکنه و عواملی که موجب ساخت آنان میشوند