نمک روی جوشتان بپاشید!
حتماًً نمیخواهید نمک روی زخم خویش بپاشید ولی امکان دارد بخواهید آن را روی جوش بپاشید؟ به طور دقیقتر، آیا نمک اپسوم یا نمک حمام میتواند در درمان جوش سودمند باشد؟ کاربرها فداکار این مواد حتماًً به شما خواهند گفت بله، این درمان راحت و ارزان بها، به این معنا که همان شی ای که میتوانید از آنان در حمام بهره ببرید، راز روشن کردن چهره شماست. همانطور که معین شد، این ایده مقداری قابل اطمینان می باشد و نمک اپسوم میتواند تاثیرات نیکی روی پوست شما داشته باشد. ولی استفاده از آن به همان راحتی نیست که در اینترنت به نظر میرسد. در این مطلب، زنوویا گابریل، دکتر حرفه ای پوست در نیوپورت بیچ کالیفرنیا، دکتر میشل هنری، مربی بالینی پوست در کالج پزشکی ویل کرنل و دکتر استیسی چیمنتو، حرفه ای پوست معتبر از ریورچیس در میامی تشریح میدهند که نمک اپسوم چه کاری میتوانند برای پوست شما تمام دهند و از کل قابل توجهتر، طریقه استفاده از آنان برای مبارزه با جوشها و لکهای پوستی را هم تشریح میدهند.
ترکیبات | نمک اپسوم از سولفات منیزیم، نوعی مواد معدنی، تشکیل شدند. |
فواید | هنری میگوید سولفات منیزیم میتواند به کم شدن التهاب و سم زدایی پوست یاری کند. |
مطلوب پوست؟ | در صورتی که پوست حساسی دارید از استفاده نمک اپسوم به منزله درمان جوش خودداری نمایید. کارشناسان ما در خصوص اینکه آیا ضمناً برای لکههای پوستی می بایست از این مواد استفاده گردد یا نه، تمایز نظر داشتند ولی در ارتباط با این مورد های اکثر بحث خواهیم کرد. |
تکرار | هفتهای دو تا سه بار. |
خواص قابل توجه | چیمنتو میگوید از آنجایی که نمک اپسوم امکان دارد پوست شما را خشک کند، به نیکی با مواد دارای خاصیت آب رسان اکثر ترکیب میشوند (شبیه اسید هیالورونیک). |
مورد های منع مصرف | در تماس با مساله ذکر شده در بالا، هنری هشدار میدهد: از استفاده نمک اپسوم با هر ماده شخصی دیگر که میتواند موجب خشک شدن پوست گردد، به این معنا که داروهای ضد آکنه شبیه سالیسیلیک اسید یا بنزوئیل پراکسید، رتینوئیدها، اسیدها، بپرهیزید. |
نمک اپسوم چیست؟
نمک اپسوم به راحتی بلورهای سولفات منیزیم، نوعی ماده معدنی، می باشد. از لحظه کشف آن که به قرن 17 برمیشود، تا به حالا در مورد های بهداشت و سلامت مورد استفاده قرار گرفته می باشد. چیمنتو میگوید: نمک اپسوم ایضاً به علت استفاده در طب سنتی چین دارای سابقهای دراز و به علت مزایا تسکین دهنده آن روی عضلات دردناک و ضمناً پوست ملتهب معروف می باشد. (که به هر دو تالیف ضد التهابی و سم زدایی سولفات منیزیم بودجه میدهد.) همانطور که هرکسی بعد تمام ورزشی شدید حمام نمک اپسوم گرفته باشد به شما خواهد گفت، مزایای آن تضمینی می باشد. تا به حال نیز، زمانی بحث از استفاده نمک اپسوم برای آکنه میگردد، لزوماً این خاصیت آن در نظر گرفته نمیگردد.
مزایا نمک اپسوم برای آکنه
هنری تشریح میدهد: «از لحاظ تئوری، نمک اپسوم میتواند برای جوش مناسب باشد چون سولفات منیزیم امکان تسکین تورم و التهاب را دارد و به بدن در پاکسازی سموم یاری میکند. نمک ایضاً میتواند روغن اضافی را خشک کند. بعضی از کسانی که از نمک اپسوم روی لکهها استفاده میکنند، بهبودهایی را دیدن خواهند کرد.» هشدار عالی همینجاست، او میافزاید: این ادعا حدوداً به طور جامع بنا بر اطلاقهای این و آن می باشد و بر مبنا تجربیات شخصی بنا شده می باشد. گابریل تأکید میکند: «هیچ مدرک علمی نشان نمیدهد که سولفات منیزیم به وجود آمده در نمک اپسوم برای پیشگیری یا درمان آکنه سودمند باشد.» چیمنتو میگوید همقدم با آن مزایای ضد التهابی ادعا شده، نمک اپسوم اکثراً به منزله لایهبرداری تحویل دادنی مناسب عمل میکند، سلولهای مرده پوست را سست میکند و به مبارزه با جوش های سرسیاه، سر سفید و تیرگی یاری میکند. او هشدار میدهد هرچند که خاصیت لایهبرداری آن حقیقی می باشد ولی به علت اینکه ذرات آن میتواند حدوداً عالی باشد، استفاده بیشتر از مرز آن ساده می باشد و باعث تحریک پوست میگردد، مخصوصاً در صورتی که از اول پوستی حساس داشته بمانید. گابریل با این اطلاق موافق می باشد و اشاره میکند که لایهبرداری با نمکهای اپسوم اکثراً منتهی به خراشیده و قرمز شدن پوست میگردد. (و به یاد داشته بمانید، در صورتی که لایهبرداری قسمتی قابل توجه از هر روتین مراقبت پوستی و ضرورتی برای تمیز نگهداشتن پوست می باشد ولی شما نمیتوانید آکنهها را با آن از بین ببرید.)
عوارض جانبی نمک اپسوم
به طور کلی، هنری میگوید نمک اپسوم تقریباًً بی خطر می باشد. شایعترین عوارض جانبی آنهایی می باشد که قبلاً آنان را ذکر کردیم – پوست تحریک شده، آسیب دیده و خشک شده – که به احتمال افزون در تالیف استفاده بیشتر از مرز یا استفاده خطا از آن رخ میدهد. شبیه حدوداً هر ماده شخصی دیگر، یک واکنش آلرژیک احتمالی هم دائم امکان دارد. سمت استفاده بدون خطر، گذشته از استفاده آن روی شکل، نمک اپسوم را در فضا کوچکی از ساعد خویش تست نمایید.
طریقه استفاده
اینجا می باشد که بین کارشناسان ما تمایز پیش میآید. گابریل میگوید: «من به راهکارهای درمانی مبتنی بر مدارک علمی اطمینان میكنم و نمك اپسوم درمانی مبتنی بر مدارک علمی برای آكنه نیست.» او توصیه نمیکند که کسی از آنان استفاده کند و در ازای تأکید میکند که خیلی از طریق حلهای علمی سایر که مورد مطالعه و اثبات شده می باشند، شبیه بنزوئیل پراکسید موضعی و یا اسید سالیسیلیک، وجود دارد که گزینههای خیلی خوب تری می باشند. از طرف سایر، هنری و چیمنتو میگویند امتحان نمک اپسوم با رعایت تعدادی مساله قابل توجه روی جوش ایرادی ندارد. مساله نخست، هر دو دکتر موافق می باشند که نمک اپسوم گزینهای می باشد که فقط در صورتی که آکنه شما خفیف باشد قیمت در نظر گرفتن را دارد. هنری توصیه میکند: «در صورتی که آکنه شما شدید می باشد، به جای آزمایش در خانه با یک حرفه ای پوست راهنمایی نمایید.» مساله دوم، به جای همه ی شکل، از آن به منزله درمان تکهای بهره ببرید. هنری میگوید: یک محلول از نمک اپسوم و آب درست نمایید، ضمناً از یک گوش پاک کن بهره ببرید تا مخلوط را مستقیماً روی لکهها بزنید. (در صورتی که واقعاً هدف استفاده از نمک اپسوم را به منزله اسکراب دارید، قطعاًً آن را با یک ماده مرطوب کننده، شبیه روغن نارگیل، روغن زیتون و عسل ترکیب نمایید و از آن به جای شکل، روی بدن خویش بهره ببرید چون پوست بدن ضخیمتر می باشد و احتمال کمتری وجود دارد که پوست شما دچار قرمزی و تحریک گردد.) او افزوده میکند: اینکار را دو تا سه بار در هفته تمام دهید و در صورتی که در اصل دستاورد مثبتی دیدن کردید، حداکثر دو هفته آن را تداوم دهید. ولی در صورتی که در هر نقطهای از پوست حس ناراحتی یا تحریک کردید، استفاده را متوقف نمایید. در نهایت، نمک اپسوم حتماًً جایی در جهان زیبایی و سلامتی دارد و در مقایسه با بقیه داروهای ضد آکنه خانگی که در همه ی نتورک بین المللی وجود دارد (سمت آگاهی، گذاشتن خمیر دندان روی جوشها اکیداً ممنوع می باشد!)، باارزشتر می باشد. در صورتی که شما علاقه به استفاده از آن دارید، به شکل نسبی، این نمک شایدً یکی از «مناسب ترین» و بیضررترین مواد برای استفاده خانگی می باشد. تنها به توصیههای متخصصان پوست، ایضاً به پوست و طریقه واکنش آن خیلی دقت نمایید. به یاد هم داشته بمانید که در صورتی که شما با آکنههای عالی و شدید روبرو هستید، می بایست به یک حرفه ای پوست مراجعه نمایید.
اکثر بخوانید: چطور جوشهای زیرپوستی را درمان کنیم؟