موثرترین چاره درمان ذاتالریه یا پنومونی
پنومونی یا ذاتالریه، یک عفونتی هست که کیسههای هوا را در یک یا هر دو ریه تحریک میکند. کیسههای هوا، موقع التهاب امکان دارد با مایعات پر شوند و موجب شوند بیماران از سرفه، تب، لرز رنج ببرند و در تنفس هم ایراد داشته باشند. درمان پنومونی با آنتی بیوتیکها، کم شدن دهنده تب و داروهای سرفه قابلیت پذیر هست. اگرچه در بعضی نکات، مخصوصاً کسانی که نظام ایمنی ضعیفی دارند، نوزادان و اشخاص مسن به بستری محتاج می باشند. علی رغم شدت احتمالی پنومونی، این قابلیت وجود دارد که اشخاص سالم در طی 1 یا 3 هفته به طور تمام بهبود مییابند.
قسمت ابتدا راهنمایی کردن با پزشک
1. علائم هشدار را تشخیص دهید
برای اشخاص سالم، ذاتالریه میتواند سان آنفولانزا یا سرماخوردگی آغاز گردد. اختلاف اکثر این هست که هنگامی بیمار از ذات الریه رنج میبرد، حس بیماری به مراتب بلندتر خواهد شد. در صورتی که بیماری بلند مدت را تجربه مینمایید، امکان دارد دچار ذاتالریه شده بمانید، پس شناختن علائم، زیاد قابل توجه هست تا بتوانید آن را درمان نمایید. علائم اعلا در اشخاص متفاوت گوناگون هست لیکن معمولاًً حاوی بعضی از نکات زیر هست:
- تب و لرز، تعریق
- سرفه، که امکان دارد با خلط هم راه باشد
- درد قفسه سینه موقع تنفس یا سرفه
- تنگی نفس
- خستگی
- وضعیت تهوع، استفراغ یا اسهال
- گیجی
- سردرد
2. به پیگیری پزشک خویش بروید
در صورتی که علائم فوق را تجربه نمودهاید و تب 102 درجه فارنهایت (39 درجه سانتیگراد) یا بالاتر دارید، می بایست به حرفه ای بهداشت و سلامت خویش آگاهی دهید. او قادر خواهد بود تا شما را با عالی ترین چاره عملی مشاوره کند. این اتفاق مخصوصاً درباره سریهای آسیب پذیر هم صادق هست که حاوی: کودکان زیر 2 سال، بزرگسالان بالای 65 سال و کسانی با نظام ایمنی ضعیف میگردد.
3. برای بهبودی خویش برنامه ریزی نمایید
وقتی که در مطب پزشک هستید، او تعدادی آزمایش را پایان میدهد تا تشخیص دهد که آیا شما واقعاً ذاتالریه دارید یا خیر. در صورتی که این عمل را پایان دهید، پزشک قادر به توصیه درمانی یا در برخی نکات بستری شدن در بیمارستان را پیشنهاد میدهد. وقتی که به پزشک مراجعه مینمایید، میتوانید انتظار داشته بمانید که او با معاینه بدنی آغاز میکند و شایدً با تعدادی آزمایش به جز آن کارش را تداوم میدهد.
- پزشک با یک موبایل پزشکی به ریههای شما گوش میدهد. وقتی که نفس میکشید، به صداها بویژه صدای ترک خوردگی، قُل قُل و صدای زوزه گوش میدهد و برای مناطقی از ریههای شما که نمیتوان صدای تنفس را به شکل معمولی شنید، پزشک امکان دارد رادیوگرافی قفسه سینه را برایتان تجویز کند.
- دقت داشته بمانید که پنومونی مبتنی بر ویروس، درمان شناخته شدهای ندارد. پزشک به شما میگوید که در این وضعیت چه کاری می بایست پایان دهید.
- وقتی که بستری میشوید آنتی بیوتیک، مایعات داخل وریدی و شایدً اکسیژن درمانی برای درمان پنومونی دریافت خواهید کرد.
قسمت دوم بهبود پیدا کردن
1. دستورات پزشک را دقیقاً یکبار در خانه مرور نمایید
پنومونی در درجه ابتدا با آنتی بیوتیکها، عموماًً آزیترومایسین، کلاریترومایسین یا داکسی سایکلین درمان میگردد. پزشک شما بر مبنا سن و سابقه پزشکی، این آنتی بیوتیکها را تجویز میکند. پس از اینکه پزشک نسخهای را برای شما تجویز کرد، سریعاً آن را از داروخانه محلی تهیه نمایید. زیاد قابل توجه هست که دوره تمام آنتی بیوتیکهای تجویز شده به دست پزشک را همه نموده و از هرگونه دستورالعمل محتوا شده روی جعبه پیروی نمایید، مگر اینکه به دست پزشک دستور بعدی داده گردد.
- ضمناً در صورتی که حس خوب تری دارید، متوقف کردن آنتی بیوتیکها میتواند باکتریهایی را ساخت کند که در مقابل آنتی بیوتیکها مقاوم باشند.
2. آن را کند و ساده نمایید
برای اشخاص سالم، آنتی بیوتیکهای تجویز شده به دست پزشک عموماًً در حدود 1 تا 3 روز موجب میگردد حس خوب تری داشته بمانید. در طی روزهای ابتدا بهبودی، زیاد قابل توجه هست که استراحت نمایید و مایعات بسیاری بنوشید. ضمناً پس از اینکه حس خوب تری پیدا کردید، نباید بیشتر از مرز به خودتان فشار آورید، چون نظام ایمنی بدن تا حالا در اکنون بهبود هست. این نکته زیاد حائز ضرورت هست، چون فشار آوردن بیشتر از مرز امکان دارد منتهی به بازگشت مجدد یا عود ذاتالریه گردد.
- نوشیدن مایعات (مخصوصاً آب) به متلاشی شدن مخاط در ریههای شما هم یاری میکند.
- مجدداً، همه دوره داروهای تجویز شده به دست پزشک را به اتمام برسانید.
3. یک رژیم غذایی سالم داشته بمانید
خوردن غذای مطلوب نمیتواند پنومونی را درمان کند. با این اکنون، یک رژیم غذایی مطلوب میتواند به بهبودی معمولی هم یاری کند. میوهها و سبزیجات رنگارنگ می بایست مرتباً خورده شوند. آنان شامل آنتی اکسیدان می باشند که به بدن شما در مقاومت و بهبودی از بیماری هم یاری میکند. غلات تمام هم زیاد قابل توجه می باشند، چرا که منبع نیکی از کربوهیدراتها، ویتامینها و مواد معدنی می باشند که موجب تقویت نظام ایمنی بدن و تقویت انرژی میشوند. در آخر، غذاهای غنی از پروتئین را به رژیم غذایی خویش افزوده نمایید. پروتئین، چربیهای ضد التهابی را برای بدن فراهم میکند. در صورتی که هدف ساخت تغییرات چشمگیر در رژیم غذایی خویش دارید، مکرر با پزشک خویش راهنمایی نمایید.
- سعی نمایید جو و برنج قهوهای بخورید تا غلات تمام را به رژیم غذایی خویش بیافزایید.
- از خوردن لوبیا، عدس، مرغ بدون پوست و ماهی بهره ببرید تا پروتئین را به رژیم غذایی خویش افزوده نمایید. از گوشتهای چرب، سان گوشت قرمز یا گوشت فرآوری شده خودداری نمایید.
- در کنار این، مایعات بسیاری بنوشید تا هیدراته شوید و این عمل به نازک شدن مخاط در ریههای شما هم یاری میکند.
- بعضی مطالعات حاکی از آن هست که ویتامین D در بهبودی ذاتالریه موثر هست، اگرچه این اتفاق تا حالا گواهی نشده هست.
- سوپ مرغ، منبع نیکی برای مایعات، الکترولیتها، پروتئین و سبزیجات هست!
4. در شکل لزوم به پزشک مراجعه نمایید
بعضی از پزشکان (نه مجموع) یک معاینه زمانبندی را ترتیب میدهند. این عمل به طور معمول، یک هفته پس از مراجعه نخستین شما پایان میگردد و پزشک میخواهد مطمئن گردد که آنتی بیوتیکهای تجویز شده عمل میکنند یا خیر. در صورتی که در طول هفته ابتدا بهبودی نداشته بمانید، می بایست سریعاً به پزشک مراجعه نمایید.
- وقت بهبودی طبیعی از پنومونی، 1 تا 3 هفته هست. اگرچه تعدادی روز پس از مصرف آنتی بیوتیک می بایست حس خوب تری داشته بمانید.
- در صورتی که علائم به مدت یک هفته پس از آغاز مصرف آنتی بیوتیک تداوم یابد، این میتواند اثر آن باشد که شما در اکنون بهبودی نیستید و می بایست سریعاً به پزشک خویش مراجعه نمایید.
- در صورتی که عفونت با درمان آنتی بیوتیک تداوم یابد، امکان دارد بیماران همچنان به مراقبت در حد بیمارستان احتیاج داشته باشند.
قسمت سوم بازگشت به سلامتی
1. روال معمول خویش را به تدریج و با اجازه پزشک از سر بگیرید
به دلیل داشته بمانید که به آسانی خسته خواهید شد و امکان دارد کند عمل نمایید. سعی نمایید از رختخواب بیرون بروید و بدون اینکه بیشتر از مرز به خودتان فشار آورید فعال بمانید. شما میتوانید به تدریج 1 یا 2 جنبش به طور روزمره پایان دهید تا بدنتان فرصتی برای بهبودی تمام پیدا کند.
- میتوانید با تمرینات راحت تنفس در رختخواب آغاز نمایید. نفس عمیق بکشید و آن را به مدت 3 ثانیه نگه دارید و ضمناً با لبهایی که تا حدی بسته هست آن را رها نمایید.
- در اطراف خانه یا آپارتمان خویش پیادهرویهای کوتاه پایان دهید. در حالی که خسته نشدید، در مسافتهای بلندتری کانال بروید.
2. از خویش و نظام ایمنی خویش محافظت نمایید
به یاد داشته بمانید که موقع بهبودی از ذاتالریه، نظام ایمنی بدن شما در حالت ضعیف قرار دارد. یک ایده درست برای محافظت از نظام ایمنی ضعیف شده، اجتناب از اشخاص بیمار و مناطق پرجمعیت سان: مراکز خرید کردن یا داد و ستد هست.
3. مراقب بازگشت به مدرسه یا مکان عمل بمانید
با دقت به خطر ابتلا به عفونت، تا وقتی که دمای بدن شما به وضعیت معمولی برگردد و به جز آن سرفه نکنید، نباید به مدرسه یا مکان عمل خویش برگردید. باز هم، فشار آوردن بیشتر از مرز میتواند خطر عود مجدد ذاتالریه را به هم راه داشته باشد.
اکثر بخوانید: روش پیشگیری از عفونت های تنفسی فوقانی