بولیمیا نروزا: پرخوری از نوع بیاعصابش!
بر پایه ی یک مطالعه مبتی بر جامعه، 0.5 تا 1 درصد از خانمهای جوان به بولیمیا نروزا یا همان پر اشتهایی عصبی مبتلا می باشند. بولیمیا نروزا نوعی اختلال در غذا خوردن به حساب میآید. این بیماری موجب میگردد تا شخص مبتلا بیشتر از مرز غذا خورده در ادامه برای جبران کالریهای افزوده به شدت ورزش نموده یا خویش را مجبور به استفرغ کردن کند. این بیماری عموماًً در ثمر یک چالش روانی بنیادی به وجود میآید و گاهی ولو در شکل درمان نشدن به مدت دراز امکان دارد زندگی شخص به خطر بیندازد. سوی کسب داده های اکثر در زمینه بولیمیا نروزا و گزینههای پزشکی برای درمان آن در تداوم مطلب با ما همقدم بمانید.
بولیمیا نروزا چیست؟
بولیمیا نروزا بیماری پراشتهایی عصبی هست. پراشتهایی عصبی یک بیماری جدی روانپزشکی هست که به شکل بالقوه زندگی شخص مبتلا را در خطر قرار میدهد. از بیماری بولیمیا نروزا به منزله ی بولیمیا نیز یاد میگردد. افرادی که به این اختلال مبتلا می باشند، علاقه ی به پرخوری و در ادامه جبران آن چه از راه ورزش و پاکسازی بدن و چه از راه بالا آوردن یا استفاده از ملین دارند. پرخوری در بر دارنده خوردن میزان بسیاری غذاهای پرکالری در مدت وقت کم، عموماًً دو ساعت، میگردد. شخص مطلوب امکان دارد 3000 کالری یا اکثر وارد بدن خویش کند. زمانی که چنین رفتاری آغاز میگردد، متوقف کردن آن سخت هست و نمیتوان آن را کنترل کرد. بعد از پرخوری شخص امکان دارد حالت باد کردن، گناهگاری و زشت بودن را کل با نیز در یک وقت داشته باشد. در کنار این این اشخاص ترس زیاد بسیاری از افزوده وزن دارند. این ترس باعث تمام کارهایی همچون خلق استفراغ عمدی، ورزش بیشتر از مرز، رژیم گرفتن و استفاده بیرویه از داروهای ادرارآور و ملین میگردد. عمل به پاکسازی روده هم عموماًً منتهی به مشکل های جدی شده و امکان دارد ولو در دراز مدت موجب افزوده وزن گردد.
اشکال بولیمیا
- نوع پاکسازی – این نوع از مورد ها اکثراً ابتلا به بولیمیا به حساب میآید. از اثرهای آن خلق استفراغ عمدی و یا استفاده بیشتر از از ملینها، ادرارآروها و تنقیه در کوشش برای کم کردن وزن بعد از پرخوری هست.
- نوع غیرپاکسازی – این نوع از بولیمیا عموماًً با انجام بد همچون ورزش یا روزه بیشتر از مرز بعد از یک دوره پرخوری همقدم هست.
علائم و اثرهای بولیمیا
علائم و اثرهای همقدم با بولیمیا عباتند از:
- مکرر فقط غذا خوردن
- ناپدید شدن ناگهانی غذا از بشقاب
- تمایل شدید به غذا
- فقط خرج کردن مقدار بسیاری وجه برای غذا
- ترک کردن میز سریعاً بعد از غذا خوردن، عموماًً رفتن به دستشویی
- احتکار یا مخفی کردن غذا سوی بعداً خوردن آنان
- ورزش بیشتر از مرز
- شکایت همیشگی از افزوده وزن
- دورههای روزه بعد از پرخوری کردن
علائم تحویل دادنی که امکان دارد با پاکسازی روده دیده گردد عبارتند از:
- اسهال
- کم آبی بدن
- کمبود مواد مغذی
- دگرگونی وزن بدن
- زخم روی بندهای انگشت (در کنار این به منزله ی علامت راسل هم شناخته میگردد) که در ثمر فرو کردن انگشت در گلو با اجبار برای خلق استفراغ عمدی هست
- ریفلاکس اسید معده
- گلو ملتهب
- زخمهای مزمن
- دندانهای آسیب دیده
- گونههای متورم
- پریودهای نامنظم
- ظاهر مویرگهای خونی پاره شده در چشم
علائمی همچون استرس، اضطراب و افسردگی هم در شخص مبتلا به بولیمیا غیرمعمول نیست. هرچند، شناخت این علائم میتواند سخت باشد چون شخص مبتلا به بولیمیا عموماًً سعی در مخفی کردن آنان دارد. شخص مبتلا رفتارهای نامعمولی در خوردن غذا برای مدیریت کردن استرس مرتبط با افزوده وزن ناخواسته از خویش نشان میدهد. آنان امکان دارد با چالشهای غیر از اینی هم مواجه شوند که میتواند باعث موفقیت اختلال بولیمیا گردد. در تداوم بعضی از کارکنان اکثراًای که میتوانند مسئول شروع شدن بولیمیا باشند را لیست کردیم.
اکثر بخوانید: ترفندهای زیرکانه برای کم شدن وزن در خانه
علل و کارکنان خطر چیست؟
در صورتی که دلیل دقیق بولیمیا تا حالا معین نیست لکن محققان عقیده دارند که ترکیبی از کارکنان زیر میتواند مسئول آغاز شدن این اختلال باشد. کل این کارکنان میتوانند شروع کننده اختلال بولیمیا باشند و یا امکان دارد خطر مبتلا شدن فرد به این اختلال را تکثیر دهند.
- ژنتیک – سابقه خانوادگی داشتن چنین شرایطی
- کارکنان روانشناختی – ترس از تکثیر وزن
- شرایط پزشکی همچون افسردگی، اضطراب، استرس و اختلالات شخصیتی
- تغییرات هورمونی
- مشکل های والدین
- سابقه آزار و اذیت
- کارکنان فضایی همچون قرار گرفتن در معرض الگوهای غیرمفید از راه مجرای پخشها و صنعت مد
- بارداری زود موقع
آنورکسیا نروزا و بولیمیا نروزا
آنورکسیا نروزا
- این اختلال به علت داشتن تصویری غلط از بدن به وجود آمده که امکان دارد به علت افسردگی، اضطراب یا ضربه عاطفی باشد.
- علائم آن در بر دارنده حذف وعدههای غذایی یا رژیم غذایی ناسالم هست.
- افرادی که آنورکسا دارند، عموماًً کمبود وزن دارند.
بولیمیا نروزا
- این بیماری نوعی اختلال در غذا خوردن هست که امکان دارد در ثمر آسیب بنیادین احساسی خلق شده باشد.
- علائم آن در بر دارنده پرخوری و در ادامه ورزش بیشتر از مرز یا پاکسازی برای جبران پرخوری هست.
- افرادی که به پرخوری عصبی مبتلا می باشند،، عموماًً وزن نرمال دارند یا امکان دارد کمی اضاف وزن داشته باشند.
تشخیص
زمانی که مکالمه از بولیمیا میگردد، تشخیص زود موقع برای داشتن شانس در گرفتن ثمر مناسب زیاد قابل توجه هست. تشخیص دادن بولیمیا میتواند عمل زیاد دشواری باشد چون شخص مطلوب امکان دارد آن را انکار نموده یا هر کاری سوی مخفی کردن چالش خویش تمام دهد. از این رو، تشخیص این اختلال عموماًً با مقصود رد بقیه مشکل های سلامتی احتمالی تمام میگردد. در شکل شک به بولیمیا، امکان دارد شخص مطلوب به یک حرفه ای بهداشت روان ارجاع داده گردد. بر مبنای راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی – ویرایش پنجم، بیمار می بایست معیارهای ذکر شده زیر را داشته باشد تا به منزله ی مبتلا به اختلال بولیمیا نروزا تلقی گردد.
- دورههای غیرقابل کنترل و برگشت پذیر پرخوری.
- پاکسازی بعد از پرخوری ناخواسته با استفاده از استفراغ عمدی، روزه، ورزش بیشتر از مرز یا استفاده بیشتر از مرز از داروهای ملین و بعدی داروهای این چنینی تمام میگردد.
- عمل پرخوری و پس از آن پاکسازی در طی 3 ماه گذشته هفتهای یکبار تمام شده باشد.
- شمایل و وزن بدن بیمار بر حالت ارزشمندی او در زمینه خویش کارایی میگذارد.
- این رفتار در ثمر آنورکسیا نروزا اتفاق نیافتاده باشد.
چاره درمان
موقع مکالمه در زمینه بولیمیا، می بایست بدانید که دوره درمان آن دراز مدت خواهد بود. این درمان اکثراً ترکیبی از خانواده درمانی، روان درمانی، رایزنی تغذیه و داروها هست. در کنار این قابل توجه هست که بیمار احتیاج خویش برای درمان شدن را پذیرفته و قبول کند که در روند درمان خویش مشارکت و تعامل هم میکند. درمانها امکان دارد در بر دارنده:
- درمان شناختی رفتاری: این درمان برای هم یاری به بیماران در دگرگونی فهم خویش از غذا، غذا خوردن، وزن بدن و شمایل ظاهری تمام میگردد. مقصود این نوع درمان در کنار این در بر دارنده هم یاری به بیمار در تشخیص اینکه چرا تحت کارایی این اختلال قرار گرفته میگردد.
- روان درمانی بین فردی: برای هم یاری به بیماران در یادگیری چارههای تازه برای مدیریت تعارضات بین خانواده و دوستان.
- رایزنی تغذیهای: برای هم یاری به شکستن چرخه پرخوری با آموزش طریقه تنظیم سرعت خوردن وعدههای غذایی و تعیین کالری برای بیماران.
- دارو درمانی: فلوكستین (Prozac) نوعی از داروی ضد افسردگی هست كه اکثراً برای كنترل پرخوری عصبی تجویز میگردد.
- حمایت از طرف دوستان و خانواده هم عاملی قابل توجه و موثر هست و ثمر مناسب دراز مدت خواهد داشت.
- در مورد ها نادر برای نمونه زمانی که خطر آسیب رساندن و خودکشی وجود دارد، بیمار می بایست بستری گردد.
خوب ترین برنامه غذایی برای اختلال بولیمیا نروزا
- رژیم غذایی بیماران مبتلا به بولیمیا می بایست در بر دارنده وعدههای غذایی و بین وعدههای معمولی باشد. حرفه ای تغذیه موقع تهیه برنامه به نیازهای کالری و غذایی شما دقت خواهد کرد.
- یک برنامه معمول غذایی برای درمان اختلال بولیمیا می بایست در بر دارنده 3 وعده غذای جامع در هر روز بعلاوه 2-3 بین وعده باشد. فاصله وعدههای غذایی و بین وعدهها بیشتر از 3 ساعت نخواهد بود. این بدان علت هست که مصرف وعدههای غذایی منظم با کم شدن پرخوری و اقدامات پاکسازی رابطه دارد.
- اشخاص مبتلا به اخلال بولیمیا می بایست یک رژیم غذایی متعادل و دارای پروتئین، نشاسته، سبزیجات و چربی داشته باشند. حرفه ای تغذیه شما در کنار این می بایست سعی کند که حداقل یکی از غذاهای مورد تمایل شما را در هر وعده غذایی بگنجاند.
- در کنار این توصیه میگردد که اشخاص مبتلا از هله و هولهها همچون شکلات، بستنی، چیپس و بعدی اشکال غذا که امکان دارد محرک پرخوری باشند، دور بمانند.
چطور از ابتلا به بولیمیا پیشگیری کنیم؟
- از نوشیدنیهای کافئیندار دوری نمایید.
- سیگار را ترک نمایید.
- از نوشیدنیهای الکلی دوری نمایید.
- بدن خویش را با نوشیدن 6 تا 8 لیوان آب در روز هیدراته نگهدارید.
- با تمام یوگا یا گرفتن ماساژی آرامش قسمت استرس خویش را تحت کنترل نگهدارید.
تشخیص اشخاص مبتلا به بولیمیا میتواند عمل زیاد دشواری باشد چون آنان امکان دارد سعی در مخفی کردن علائم خویش داشته باشند. پس مراقب اشخاص مشکوک به این اختلال بمانید چون تشخیص زود موقع شانس گرفتن ثمرای مناسب را تکثیر میدهد. در کنار این، حمایت کردن از اشخاص مبتلا پایین ترین کاری هست که میتوانید برای آنان تمام دهید.
وارسی سوال های پرتکرار در این عرصه
1. چه وقتی می بایست در تماس با بیماری بولیمیا به دکتر مراجعه کنیم؟
در صورتی که خودتان یا کسی که میشناسید علائم بولیمیا را نشان میدهد، می بایست هرچه بلافاصلهتر به ادامه ی گرفتن هم یاریهای پزشکی بمانید.
2. رفتاری ناشی از این بیماری چیست؟
اشخاص مبتلا امکان دارد علائم پرخوری و جبران بعد از آن همچون بالا آوردن یا استفاده از ملین داشته باشد.
3. آیا بیماری بولیمیا منتهی به ریزش مو میگردد؟
اشخاص مبتلا به بولیمیا علاقه ی دارند تا مواد غذایی قابل توجه که برای رشد مو احتیاج هست را از بین ببرند. پس، امکان دارد تکثیر ریزش مو را تجربه کنند.
4. چه علامتی معین کننده بیماری پرخوری هست؟
علامت بیماری پرخوری عمل به خوردن مقدار بسیاری غذا در مدت وقت کم، برای نمونه 2 ساعت، هست. این عمل تا جایی تداوم دارد که شخص مطلوب به شکل عذابآوری حالت پر بودن داشته باشد.
5. دقیقترین علامت زنان مبتلا به بیماری بولیمیا نروزا چیست؟
دقیقترین علامت در زمینه زنان مبتلا به پرخوری عصبی این هست که آنان اکثر از دیگران وزن خویش را حفظ میکنند، اگرچه امکان دارد نوسانات جزئی در محدوده وزنی خویش داشته باشند.
6. چطور بیماری بولیمیا روی بدن نتیجه ی میگذارد؟
بولیمیا میتواند اشخاص را به چارههای مختلفی تحت نتیجه ی قرار دهد. این بیماری اشتهای فرد را از بین برده، باعث تکثیر وزن و کمبود ویتامین شده و امکان دارد در ثمر به علت بالا آوردنهای عمدی بدن او کم آب شده و دندانهایش پوسیده شوند.
اکثر بخوانید: علل بیاشتهایی عصبی (اختلال در خوردن غذا) چیست؟