آیا غذای ادویهدار برای دستگاه گوارش ضرر دارد؟
این دستور برای تمام معین هست که چطور کمی از تکههای کوچک فلفل، زیره یا هر نوع ادویه شخصی دیگر میتوانید به راحتی غذا را فقط از طعمدار بودن به خوشمره و لذیذ بودن جایگزین کند لکن اکثر ملت ارتباطای بین تنفر و عشق با غذاهای ادویهدار دارند. نسبت به طعم آن می بایست بگوییم که تمام مطمئناًً عاشق آن می باشند لکن چندان عاشق مشکلاتی نیستند که بعد از خوردن آن برایشان پیش میآید. برای هم یاری به فهم خوب تر ما از اینکه غذاهای ادویهدار چطور روی سامانه گوارشی ما کارایی میگذارند و آیا وقت آن فرا رسیده تا همه ی این باورها را کنار گذاشته و ادویهها را به آغوش بکشیم یا نه، فهمیدیم که خوب ترین شغل مراجعه به متخصصان در این عرصه هست. درادامه سه حرفه ای تغذیه به ما هم یاری خواهند کرد تا بفهمیم آیا غذاهای ادویهدار برای ما مضر می باشند یا خیر.
آیا غذای ادویهدار برای سامانه گوارش مضر هست؟
خوردن یک وعده غذایی ادویهدار لزوماً برای هضم غذا نامناسب نیست، لکن متخصصان تغذیه میگویند که این غذاها میتوانند مشکلاتی را ابداع کند و علائمی را در بین کسانی به وجود بیاورند که مشکل های گوارشی شبیه رفلاکس اسید معده، سندرم روده تحریک پذیر (IBS) و بیماری التهابی روده (IBD) دارند. به عبارت آسان: غذاهای تند عموماًً مورد گوارشی ابداع نمیکنند لکن شاید این مشکل های را تشدید کنند. بریجیت زیتلین که یک حرفه ای تغذیه درج شده هست و در 8 سال گذشته در عرصه مشورت به خریداران مشغول بوده هست و ضمناً مدیر سامانه عامل برخط خویش به این معنا که بی زی نوتریشن هست، میگوید: «از آنجا که سلامت روده هر شخص ممتاز همان شخص هست، غذاهای پرادویه میتوانند برای یک شخص ناراحتی معده ابداع کند لکن اصلاًً روی معده شخص شخصی دیگر کارایی نگذارد. در صورتی که شما پیش از این نیز مورد رفلاکس اسید معده یا سندروم روده تحریک پذیر داشتهاید، در حاصل عموماًً غذای ادویهدار میتوانند حالت ناراحتی زیادتری در شما ابداع کنند و باعث آغاز علائم همیشگی شما شوند، برای نمونه شبیه رفتن به دستشویی به دفعات افزون.»
متخصصان تغذیه مسئله مهمی را پیش کشیدند و تذکر دادند که گاهی این ادویه غذا نیست که باعث ابداع مشکل های گوارشی میگردد بلکه غذای شخصی دیگر هست که در همان وعده خورده شده هست. مارتا فرز والس که یک حرفه ای تغذیه سرپایی درج شده در انستیتوی سلامت گوارش و بیماریهای کبدی در مرکز پزشکی مرسی نیویورک هست و سالها تجربه در عرصه مشورت تغذیهای در عرصه کم شدن وزن و شرایط دستگاه گوارش دارد، میگوید: «خوردن بال مرغ تند ممکن موجب ابداع ناراحتی در دستگاه گوارش شما گردد لکن نه به علت سس تند، بلکه به خاطر بال سرخ شده مرغ. در صورتی که شما یک چیزبرگر دوبل با سیب زمینی سرخ نموده و سس تند بخورید، علائم گوارشی ممکن به علت آن تمام مواد غذایی چرب به وجود آمده در آن وعده غذایی باشد و نه بخش ادویهدار آن.»
آیا غذای ادویهدار میتواند سودمند باشد؟
زیادی از غذاهای ادویهدار شامل مقدار بسیاری از مواد مغذی می باشند و مزایا غذایی بسیاری به دنبال دارند. به موضوع نمونه، فلفلهای چیلی منبع نیکی برای ویتامین E به دنبال ویتامین A، ویتامین B6، ویتامین K، آهن و فیبر می باشند. در علاوه بر، ادویههایی شبیه چیلی، زردچوبه، کاین و فلفل سیاه خاصیت ضد التهابی دارند. متخصصان تغذیه میگویند در صورتی که شما از طعم غذاهای ادویهدار خوشی میبرید و آنان معده شما را اذیت نمیکند، هیچ علت نداد که از غذاهای ادویهدار اجتناب نمایید. زیتلین میگوید: « می بایست بدانید که حالت گرما، یا مقداری سرخ شدگی یا عرق بر روی بینی شما، شبیه موارد گوارشی نیست و یک تجربه مشترک در حاصل خوردن غذاهای تند هست. در اینجا واقعاً صحبت مربوط به سلیقه شخصی میگردد که آیا غذای ادویهدار متعلق به رژیم غذایی شما است یا نه.» زیادی از فلفلهای تند ضمناً شامل ترکیبی به نام کپسایسین می باشند که اطلاق میگردد از بین بردن التهاب و درد از حرف به جز آن مزایای سلامتی آنان هست. زیتلین میگوید: «ضمناً نشان داده شده هست كه كپسایسین با كمك به تنظیم فشار خون و كاهش كلسترول LDL (یا همان کسترول نامناسب) به کم شدن خطر ابتلا به بیماریهای قلبی كمك میكند.» اگر چه که شما می بایست مراقب شوید که چه غذاهایی را برای خوردن گزینش مینمایید و نباید ذهن نمایید که مثل غذاهای شما شامل میزان بسیاری ادویه هست شما به راحتی در اکنون گرفتن خواص مواد مغذی هستید. فرز والس میگوید: « خوردن بال مرغ تند علی رغم وجود کپسایسین در آن موجب کم شدن وزن نمیگردد.»
آیا کسانی که مشکل های ممتاز در سامانه گوارش خویش دارند می بایست از خوردن غذای ادویهدار خودداری کنند؟
در صورتی که مورد گوارشی شبیه سندرم روده تحریک پذیر یا بیماری التهابی روده دارید شاید با غذاهای تند مورد داشته شوید، لکن مسلماًً این بدان معادل نیست که کسی که مشکل های معده دارد می بایست برای دائم از هر نوع غذای ادویهدار اجتناب کند. لیز مک ماهون یک حرفه ای تغذیه درج شده در فیلدلفیا و دارای بیشتر از 10 سال تجربه کاری در این عرصه هست. وی در اکنون حاضر یک حرفه ای تغذیه بالینی هست که در آن از رسیدگی به نوزادان نارس در قسمت اطفال مراقبت های ویژه گرفته تا بیماران انکولوژی را سامان میدهد. او پیشنهاد میکند که غذاهای پرادویه را از رژیم غذایی خویش حذف نموده و در زمان بازگرداندن آنان به رژبم غذایی خویش تحمل دستگاه گوارش خویش را زیر نظر داشته شوید. او میگوید: «در صورتی که شما به آنان واکنشی نشان ندادید، مورد نیاز نیست آن ادویهها را از رژیم غذایی خویش حذف نمایید.» به جای کوشش برای مدیریت عدم تحمل بالقوه سامانه گوارشتان نسبت به بعضی مواد غذایی به تنهایی، مراجعه به یک حرفه ای تغذیه، گوارش و یا یک حرفه ای بهداشت و درمان به جز آن برای مشاوره نسبت به موارد گوارشی و رژیم هایمطلوب شاخص هست. مک ماهون میگوید در صورتی که بعد از خوردن غذاهای ادویهدار، دچار نفخ، استفراغ، اسهال و دیگر مشکل های ناراحت کننده میشوید، لکن هیچ گونه مورد معده تشخیص داده شدهای ندارید «شاخص هست که معاینه شوید تا یقین نتیجه نمایید که مورد جدیتری وجود ندارد.»
این متخصصان بایدها و نبایدهای مربوط به دستگاه گوارش را میدانند و برای دست یابی به ریشه مورد شما آموزش دیدهاند و در آخر میتوانید راهی پیدا نمایید تا حالت مناسب تری داشته شوید. در صورتی که هر بار که غذای ادویهدار میخورید، مشکل های مرتبط با روده را تجربه مینمایید، این مسئله میتواند باعث بروز دیگر عوارض سلامتی گردد ، سپس ارتباط با پزشک برای معالجه خویش را به تاخیر نیندازید. مک ماهون میگوید: «در صورتی که بیماریهایی شبیه سندرم روده تحریک پذیر و بیماری التهابی روده دارید و غذاهای ادویهدار یک محرک شناخته شده برای شما می باشند، سپس خوردن آنان به طور همیشه میتواند موجب تکثیر علائمی شبیه اسهال و در حاصل منتهی به عارضههای شخصی دیگر شبیه کم آبی بدن گردد.» زیادی از اشخاص معتقدند که غذاهای تند میتوانند منتهی به زخم در معده یا روده کوچک شوند، لکن متخصصان تغذیه ما عقیده دارند که این یکی از متداولترین عقیدههای غیرعلمی هست که نسبت به غذاهای تند وجود دارد. زیتلین می گوید: «در صورتی که از گذشته در دستگاه گوارش خویش زخم دارید، آنان میتوانند علائم شما را تشدید کنند لکن غذای ادویهدار به تنهایی موجب ابداع زخم نمیگردد.» فرز والس میگوید خوردن غذاهای تند در اصل میتوانند با مهار ساخت اسید در معده از ابداع زخم معده پیشگیری کند. لکن ذکر این مساله حائز ضرورت هست که برای بعضی از اشخاص که از گذشته زخم معده دارند، غذاهای ادویهدار شاید زخمهای آنان را بدتر نموده یا موجب علائم زیادتری در آنان گردد. در این وضعیت، غذای تند شاید زخم را تشدید کند، لکن موجب ابداع آن نمیگردد.
مساله انتها
در صورتی که شما در اکنون حاضر هیچ مورد گوارشی ندارید، ادویه شایدً یکی از قابل اجابتترین مواد غذایی در رژیم شما هست، اگر چه در صورتی که طعم آن را دوست دارید و بعد از خوردن آنان هیچ مورد معدهای را تجربه نمینمایید لکن در صورتی که یک بیماری دستگاه گوارشی شبیه کولیت، بیماری کرون روده، سندرم روده تحریک پذیر یا رفلاکس اسید دارید، شاید آگاه شوید که غذای تند موجب میگردد علائم شما اکثر گردد. در این شکل، تمام متخصصان تغذیه اتفاق نظر دارند که خوب تر هست از خوردن غذای ادویهدار خودداری نمایید. زیتلین میگوید: «در صورتی که شما شخصاً آگاه شدید که غذای ادویهدار موجب ابداع سوءهاضمه در شما میگردد چون که بعد از خوردن غذای ادویهدار آروغ میزنید، اسهال میگیرید، نفخ مینمایید و یبوست یا اسهال میگیرید پس شما می بایست به صدای بدن خویش گوش نمایید و از خوردن آنان خودداری نمایید.»
اکثر بخوانید: غذایتان را تندتر هضم نمایید!