وبا

وبا

وبا هرساله در آغاز فصل گرما یکی از بیماری‌های شایع بیماری وبا می باشد. با اهمیت‌ترین سؤال این می باشد که علائم وبا چیست؟ درمان

مشاهده مطلب
آموزش دکلره و دکوکرم کردن مو + عوارض جانبی و رفع آن

آموزش دکلره و دکوکرم کردن مو + عوارض جانبی و رفع آن

فهرست مطالب

آموزش دکلره و دکوکرم کردن مو + عوارض جانبی و بر طرف آن

مسلماً شده که از رنگ موهای ژورنالی خوشتان بیاید و با مراجعه به سالن زیبایی، آرایشگرتان بگوید که برای دست یابی به این رنگ می بایست موهایتان را دکلره نمایید. دکلره (Bleaching) که به معنی بی‌رنگ کردن می باشد، پیگمنت‌های طبیعی را از ساختمان مو خارج می‌کند و در ثمر رنگ مو روشن می‌گردد، به این معنا که در صورتی که بخواهید موهایتان را روشن نمایید می بایست از دکلره بهره ببرید. نیکوتر می باشد که دکلره کردن را توسط کسانی که در این شغل تبحر کافی دارند بسپارید تا موهایتان آسیب جدی نبینند.


مواد مورد نیاز برای دکلره کردن


1. پودر دکلره: پودر دکلره به تنهایی کاری اعمال نمی‌دهد مگر اینکه با اکسیدان ترکیب گردد تا واکنش نشان دهد. در داد و ستد پودر دکلره‌های متنوعی وجود دارد که در وضعیت کلی پودرهای دکلره، به سه گروه کلی تقسیم می‌شوند.

  • پودر دکلره سفید: کسانی که موهای نازک، حساس و یا جدید رنگ شده دارند می بایست از این پودر دکلره که ضعیف می باشد استفاده کنند. همینطور افرادی که مایل می باشند موهای خویش را با فویل هایلایت کنند این پودر دکلره گزینش مناسبی برای آنهاست.

  • پودر دکلره آبی: کسانی که موهای مشکی و یا موهای طبیعی دارند و می‌خواهند موهایشان را دکلره کنند نیکوتر می باشد از این پودر دکلره استفاده کنند، چون که پودر دکلره‌ی آبی جزو قدرتمند‌ترین پودرهای دکلره می باشد. دقت نمایید که از این پودر برای هایلایت کردن مخصوصا با فویل استفاده نکنید، به علت شاید به موهایتان آسیب برساند. 
  • پودر دکلره بنفش: ضعیف‌ترین دکلره در داد و ستد، دکلره‌ی بنفش می باشد که برای بی‌‌رنگ کردن رنگ موی بدن و شکل از آن استفاده می‌گردد. ضمناً کسانی که به دکلره حساسیت دارند برای روشن کردن موهایشان می‌توانند از این پودر دکلره استفاده ‌کنند.

2. اکسیدان: اکسیدان که وظیفه‌ی فعال کردن رنگ مو را بر عهده دارد و زمانی نشانه می‌کند که با پودر دکلره ترکیب گردد. هر چقدر درصد اکسیدان زیادتر باشد موها روشن‌تر می‌گردد. بطور کلی اکسیدان‌ها به چهار گروه تقسیم می‌شوند:

  • اکسیدان 3% یا شماره 0.5: در بین اکسیدان‌ها ضعیف‌ترین اکسیدان می باشد که در مش و اشکال لایت‌ها و در کنار این برای دوام و ماندگاری رنگ‌های تیره (مشکی و قهوه‌ایی تیره) کاربرد دارد.
  • اکسیدان 6% یا شماره 1: برای دکلره‌هایی ضعیفی که در آن موها خیلی حساس و آسیب‌پذیر می باشند و همینطور برای پوشش دهی موهای سفید و کم شدن خطر سوختن موهایی که قرار می باشد با فویل مش شوند کاربرد دارد.
  • اکسیدان 9% یا شماره 2: برای هایلایت کردن موهایی که طبیعی می باشند استفاده می‌گردد. در بین اکسیدان‌ها همچون پرطرفدارترین اکسیدان می باشد. 
  • اکسیدان 12% یا شماره 3: اکسیدان قویی می باشد که برای هایلایت کردن موهایی که ضخیم‌تر می باشند و به آسانی رنگدانه‌هایشان باز نمی‌گردد و همینطور موهایی که قبلا رنگ مشکی شده‌اند و در مساوی روشن شدگی واکنش کمتری از خویش نشان می‌دهند کاربرد دارد. این نوع اکسیدان آسیب اضافه به مو وارد می‌کند در نتیجه می بایست به دست آرایشگر اعمال گردد.

پایه‌های دکلره


1. دکلره‌ی ضعیف: در پایه‌ی ضعیف زمانی که شخص موی مشکی داشته باشد پس از اعمال دکلره موهایش به یکی از این چهار پایه‌ می‌رسد چون که موی مشکی نمی‌تواند زیادتر از این رنگ باز کند و در صورتی که مدت هنگام زیادتری دکلره روی موی مشکی بماند تا رنگش بازتر گردد شاید بسوزد. پایه‌های دکلره‌ی ضعیف در بر دارنده مسائل زیر می باشد و رنگی که می‌توانید برای این چهار پایه گزینش نمایید: مسی، فندقی تیره، بلوطی و قهوه‌ای متوسط (در حالی که پایه‌ی موی شما نارنجی باشد) و بلوطی می باشد.

  • پایه 1: قرمز
  • پایه 2: قرمز – نارنجی
  • پایه 3: نارنجی – قرمز
  • پایه 4: نارنجی

2. دکلره‌ی متوسط: زمانی که موی شخص به سه پایه‌ی زیر برسد به آن دکلره‌ی متوسط گویند و رنگ‌های مطلوب برای این پایه‌ی دکلره: قهوه‌ای روشن، بلوند تیره، ماهاگونی و خاکستری (نیکوتر می باشد برای دست یابی به رنگ‌های دودی، پایه‌ی موی شما نارنجی – زرد و یا زرد – نارنجی باشد) می باشد.

  • پایه 5: نارنجی-زرد
  • پایه 6: زرد-نارنجی
  • پایه 7: زرد-نارنجی کم رنگ

3. دکلره‌ی قدرتمند: به پایه‌های زیر قدرتمند می‌گویند که می‌توان رنگ‌های زیبایی مانند بلوند طلایی، بلوند روشن، بلوند خاکستری را استفاده کرد. 

  • پایه 8: زرد
  • پایه 9: زرد روشن
  • پایه 10: پلاتینه تا رنگ سفید

مراحل اعمال دکلره


1. نخست با دقت به توضیحاتی که در بالا اطلاق شد بسته به اندازه‌ی موهایتان یک پیمانه پودر دکلره‌ را با اکسیدان طوری ترکیب نمایید که مواد به دست آمده نه سفت باشد نه رقیق. در ادامه اطراف پوست صورتتان را با وازلین چرب نمایید. مساله‌ای که می بایست در نظر گرفت این می باشد که موها ضمناً الامکان تمیز نباشند تا چربی ناشی از موها موجب آسیب دست یابی به پوست سرتان نشود.

2. موها را به چهار بخش معادل تقسیم نموده و از پشت سر آغاز نمایید گروه‌هایی از مو را بردارید و از 2 سانت مانده به ریشه آغاز نمایید با فرچه‌ی رنگ، ساقه‌ی موها را دکلره نمایید. دقت نمایید که نباید از ریشه‌ی مو آغاز به دکلره کردن نمایید چرا که ریشه‌ها در مقایسه با ساقه‌ی مو زودتر رنگ می‌گیرند. هنگام شستن دکلره از روی موهایتان عموماً 30 دقیقه می باشد. موهایتان را با آب ولرم آبکشی نمایید. بعد از گذشت این قسمت می بایست مجددا پودر دکلره و اکسیدان را ترکیب و این دفعه از ریشه آغاز و بعد ساقه‌های مو را با مواد دکلره آغشته نمایید.

3. در این قسمت می بایست موها را چک نمایید به این معنا که با دست تعدادی تار مو را جدا نمایید و با دو دست آن را به سوی بیرون بکشید در صورتی که موها کش آمدند به این معنا که مو مقاوتی برای تداوم دکلره ندارد (شاید موهایتان آسیب جدی ببیند) و می بایست شسته گردد. در غیر اینصورت منتظر بمانید تا هنگامی که ریشه‌ی مو به پایه‌ی دکلره‌ی ساقه‌ی مو رسیدند آن را تمام آب‌کشی نمایید تا مواد لا‌به‌لای موها برقرار نماند و در قسمت‌ی پایان از شامپو و نرم کننده بهره ببرید. پس از اعمال دکلره به موهایتان استراحت دهید و در پایان آن را رنگ نمایید.


مواردی برای پیشگیری از آسیب دست یابی به موها زمان دکلره


1. در صورتی که از رنگ موهای مشکی پرکلاغی و یا حنا استفاده نموده‌اید و بخواهید آن را دکلره نمایید مسلماً با آرایشگرتان راهنمایی نمایید چرا که پاک کردن این گونه مواد برای پیشگیری از آسیب دست یابی به موهایتان مستلزم تجربه‌ی اضافه می باشد.
2. هیچ‌گاه از کلاه پلاستیکی برای پوشاندن مو استفاده نکنید، چون که موها خشک و وضعیت خویش را از دست می‌دهند.
3. در صورتی که از داروهای اعصاب استفاده می‌نمایید برای دکلره کردن مسلماً با پزشک خویش راهنمایی نمایید.
4. زمان پریودی، استرس و یا بارداری، نیکوتر می باشد موهایتان را دکلره نکنید.
5. پیش از اعمال دکلره میزان کمی از آن را روی موهایتان تست نموده تا در شکل بروز حساسیت (نظاره قرمزی، خارش پوست سر و یا تورم) از آن استفاده نکنید.
6. دکلره را روی موهای تمیز اعمال ندهید، چون که چربی مو موجب می‌گردد که مو کمتر آسیب ببیند.
7. در حالی که رنگ موهایتان روشن می باشد از دکلره استفاده نکنید.
8. بعد از دکلره کردن در معرض تاثیرگذار نور خورشید قرار نگیرید، چون که موهای دکلره شده‌ در مقایسه با حرارت و گرما حساس‌تر می باشند. در نتیجه تا یک هفته از سشوار و اتوی مو استفاده نکنید.
9. پس از دکلره از نرم کننده داخل حمام بهره ببرید تا موها به آسانی شانه شوند. پس از حمام از ماسک‌های محافظ مو بهره ببرید.
10. استفاده بیشتر از اندازه از دکلره به موهایتان آسیب می‌رساند و موجب خشکی و شکنندگی‌ می‌گردد در نتیجه نیکوتر می باشد یک یا دو بار در سال از آن بهره ببرید.
11. از آب داغ در حمام استفاده نکنید، چون که موهایتان خشک شده و ریزش پیدا می‌کند.
12. از رفتن به استخر اجتناب نمایید، چون که کلر در دسترس در آب استخر به موهایتان آسیب می‌رساند.


دکوکرم چیست؟


بعضی از خانم‌ها برای پیشگیری از آسیب دست یابی به موهایشان از دکلره استفاده نمی‌کنند اما خواهان رنگ‌های روشن می باشند توصیه می‌گردد که از دکوکرم استفاده کنند. دکوکرم دکلره‌ی ضعیفی می باشد که موها را حداکثر تا پایه‌ی هفت می‌رساند. طرز استفاده از دکوکرم سان رنگ می باشد. دکوکرم را با دقت به بلندی موهایتان با اکسیدان شماره‌ی 2 ترکیب نموده و روی موهایتان بزنید و آب‌کشی نمایید. در پایان رنگ مورد نظرتان را بهره ببرید.  در صورتی که می‌خواهید موهایتان را تنها تعدادی درجه روشن نمایید و از عوارض آسیب به موهایتان در امان شوید توصیه می‌گردد از رنگ سه صفر با اکسیدان شماره‌ی 3 بهره ببرید. دقت نمایید که رنگ سه صفر برای هایلایت کردن و روشن کردن موها کاربرد دارد.


عوارض دکلره کردن مو


1. خشک و شکننده شدن ساقه‌ی مو
2. وز شدن و موخورگی مو

زیادتر بخوانید: درمان عوارض دکلره با اولاپلکس

منبع : www.styley.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *