روغن آواکادو: سالم‌ترین روغنِ روی کره زمین!

روغن آواکادو: سالم‌ترین روغنِ روی کره زمین!

فهرست مطالب

روغن آواکادو: سالم‌ترین روغنِ روی کره زمین!

ما آواکادوی سودمند و غنی را به منزله یکی از پنج میوه برتر سالم سری بندی می‌کنیم پس تعجبی ندارد که روغن آواکادو را هم به منزله یکی از سالم‌ترین روغن‌ها به حساب بیاوریم. آواکادو برای چه نکاتی سودمند هست؟ در نظر داشته بمانید که این میوه منبعی عالی برای چربی‌های سالم و مواد غذایی، از عبارت ویتامین E، هست. محصول ها ساخته شده با روغن میوه آواکادو به خاطر توانایی اثبات شده در مقابله با اثرات نا مناسب آرتروز، ولو در فرانسه مکان داروی تجویزی را به خویش اختصاص دادند. این فقط یکی از دلایل اضافه هست که می بایست آغاز به نگهداشتن این روغن در کنار روغن نارگیل در کابینت آشپزخانه خویش نمایید، نیز برای پخت و پز و نیز برای استفاده خام از آن. مطالعات دریافتند که مزایا روغن آواکادو حاوی یاری به پیشگیری از بیماری‌های زیر هست:

  • دیابت
  • کلسترول بالا
  • مساحت بالای تری گلیسیرید
  • موارد پوستی، شبیه پسوریازیس

روغن آواکادو چیست؟


روغن آواکادو از میوه درخت آواکادو (گلابی تمساح) گرفته می‌گردد که درختی بومی در نیمکره غربی هست. این درخت را می‌توان در منطقه جنوب مکزیک تا نواحی آند پیدا کرد. روغن آواکادو دستاورد از فشرده شدن پالپ گوشتی اطراف گودال (هسته) آواکادو هست و همین موجب می‌گردد روغن آواکادو یکی از معدود روغن‌های خوراکی باشد که از دانه‌ها توسط نمی‌آید.


چرا روغن آواکادو سالم هست؟


پالپ آواکادو روغنی ساخت می‌کند که غنی از چربی‌های سالم از عبارت اسید اولئیک و اسیدهای چرب مهم هست. در مقایسه با روغن‌های گیاهی خیلی فرآوری شده و ناخوشایند شبیه روغن سویا، پنبه دانه و گلرنگ، روغن مغذی آواکادو حاوی مقدار زیای از چربی‌های اشباع نشده مونو هست که آن را جایگزین می‌کند به جایگزینی سودمند برای قلب، به جای روغن‌های خطرناکی که بیشتر استفاده می‌شوند. پژوهشی که در سال 2019 در ژورنال آنتی اکسیدان منتشر شد، بیان کرد آواکادو توانایی پیشگیری و درمان سرطان، میکروب، التهاب، دیابت و بیماری‌های قلبی و عروقی را دارد.


مزایای روغن آواکادو


روغنی که از آواکادو گرفته می‌گردد لیست رژیم غذایی فودمپ را تشکیل داده و در کنار این در لیست غذاهای رژیم GAPS وجود دارد، این رژیم برنامه‌ای غذایی هست که برای یاری به درمان بیماری‌های گوارشی، موارد عصبی، شرایط خویش ایمنی و کم شدن التهاب اجرای شده هست.

1. می‌تواند به معمولی کردن فشار خون یاری کند

در صورتی که به جست و جوی راهی طبیعی برای پایین آوردن فشار خون یا سالم نگهداشتن فشار خون خویش هستید، روغن گرفته شده از آواکادو گزینش هوشمندانه‌ای هست. زمانی که شما روغن آواکادو را در مرز متوسط خورده ​​و از آن به منزله جایگزینی برای چربی اشباع شده و چربی ترانس در رژیم غذایی استفاده می‌نمایید، .چربی‌های اشباع نشده جانور در این روغن می‌تواند تاثیری سودمند روی فشار خون و در دستاورد روی قلب شما داشته باشد. یک مطالعه منتشر شده در کاتالوگ اتحادیه پزشکی آمریکا شواهدی را نشان داد که در برنامه‌ریزی یک رژیم غذایی سالم، جایگزینی جزئی کربوهیدرات‌ها با پروتئین یا چربی اشباع نشده مونو می‌تواند در کم شدن فشار خون موثرتر عمل کند، مساحت چربی‌ها را بهبود بخشد و خطر بیماری‌های احتمالی قلبی و عروقی را کم شدن دهد.

2. می‌تواند به بهبود علائم آرتروز یاری کند

یکی غیر از این از مزایای بالقوه روغن آواکادو بهبود بیماری‌های مربوط به مفاصل شبیه آرتروز هست که موجب تورم و درد در مفاصل می‌گردد. می‌توان این بیماری را به منزله اُستئوآرتریت یا آرتریت روماتوئید طبقه بندی کرد. اُستئوآرتریت زمانی رخ می‌دهد که غضروف بین مفصل‌ها بررسی رفته و موجب تورم و درد می‌گردد. در فرانسه، ASU عصاره‌ای هست که از ترکیب عصاره‌های روغن آواکادو و سویا درست شده هست. این عصاره مکان داروهای تجویزی برای درمان اُستئوآرتریت زانو و لگن را به خویش اختصاص داده هست. در دانمارک، ASU (ترکیب عصاره‌های روغن آواکادو و سویا) به خاطر اثرات ضد التهابی و توانایی تحریک رشد و ترمیم غضروف خویش به منزله مکمل غذایی در داد و ستد ارائه می‌گردد. ASU در مکان آزمایشگاهی و در مطالعات حیوانی مورد وارسی قرار گرفته هست. وارسی آنان در هر دو وضعیت نتیجه ی ضد التهابی و نتیجه ی تحریک کننده روی ملکول‌های بافت همبند را نشان داد. چهار کارآزمایی بالینی تصادفی، دوسوکور و کنترل شده با دارونما منتشر شده و نشان می‌دهند که چطور ASU نتیجه ی مثبتی بر علائم آرتروز زانو و مفصل ران دارد. در نتیجه شاید بخواهید روغن گرفته شده از آواکادو را برای افزوده شدن به رژیم آرتروزی خویش ارزشمند در نظر بگیرید.

3. برای علائم پسوریازیس و بقیه موارد پوستی سودمند هست

تخمین زده می‌گردد که بیشتر از 8 میلیون شخص در آمریکا با بیماری پسوریازیس درگیر می باشند. شما شاید در هر سنی به پسوریازیس مبتلا شوید. پسوریازیس دشوار پوستی رایجی هست که موجب تجمع سلول‌های سفت، خشک و مرده می‌گردد. نواحی مبتلا شده به پسوریازیس ظاهری وَر آمده و قرمز-صورتی دارد که با پوسته‌های نقره‌ای مخفی شده و کناره‌های آن قرمز هست. مطالعه‌ای منتشر شده در ژورنال پوست مدارکی را فراهم آورد که نشان می‌دهد کرم ویتامین B12 پر روغن آواکادو دارای توانایی قابل توجهی برای درمان موضعی مدوام و بلند پسوریازیس هست. بیمارن مبتلا به پسوریازیس در این مطالعه محصول ها روغن آواکادو را به مدت 12 هفته مصرف نموده و در همه دوره مطالعه علائم آنان بهبود مداوم داشته هست. توانایی روغن آواکادو برای داشتن نقشی حیاتی در رژیم غذایی پسوریازیس، یافته قابل توجهی برای مبتلایان به پسوریازیس پلاک مزمن هست چون که درمان‌های متداول اکثراً خطر مهم عوارض جانبی نامطلوب را به هم گام دارد. پژوهشی که نیز حیوان‌ها و نیز بشر‌ها در آن سازمان داشتند هم نشان داد که روغن گرفته شده از آواکادو می‌تواند در شکل استفاده موضعی درمان زخم را بهبود بخشیده و می‌تواند روی پوست تاثیرات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی داشته باشد. دقیقاً چرا روغن آواکادو برای پوست سودمند هست؟ این روغن که منبعی غنی از اسیدهای چرب هست، موجب شده هست که روغن آواکادو (پر ویتامین‌هایی شبیه ویتامین E هست) جایگزین به آب رسانی طبیعی برای یاری به تسکین پوست گردد. در وقت استفاده از خویش این روغن به شکل موضعی یا استفاده از آن به منزله روغن حامل در درمان‌های خانگی، روغن آواکادو عموماًً برای پوست‌های معمولی تا خشک توصیه می‌گردد. (پوست‌های چرب عموماًً با روغن‌های سبک‌تر شبیه روغن جوجوبا دستاورد خوب تری می‌گیرند.)

4. می‌تواند به بهبود سلامت قلب و کم شدن کلسترول یاری کند

روغنی که از آواکادو گرفته می‌گردد غذایی برای کم شدن کلسترول هست چون که دارای میزان اضافه اسید اولئیک غیراشباع هست که در وقت مکالمه از قلب، آن را جایگزین به انتخابی سودمند می‌کند. تحقیقات نشان می‌دهند که اسید اولئیک، شبیه بقیه امگا 9 ها، می‌تواند با کم شدن التهاب و فزونی مساحت لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL)، «کلسترول نیکو» بدن، به کم شدن خطر بیماری قلبی یاری کند. اسید اولئیک جانور در روغن گرفته شده از آووکادو هم سودمند هست چون که می‌تواند لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL)، کلسترول «نامناسب» بدن، را کم شدن دهد. شواهد اپیدمیولوژیک (کل‌گیرشناسی) نشان می‌دهد که اسیدهای چرب اشباع نشده غذایی جانور در روغن گرفته شده از آواکادو هم نتیجه ی مفیدی بر خطر بیماری سرخرگ‌های کرونری (CHD) دارد. شواهد دستاورد از مطالعات بالینی کنترل شده نشان داده هست که اسیدهای چرب اشباع شده مونو نتیجه ی نیکی روی شماری از دست اندرکاران خطر بیماری سرخرگ‌های کرونری دارند. از عبارت:

  • مساحت کلسترول و تری گلیسیرید
  • دست اندرکاران مرتبط با تشکیل لخته خون
  • حساسیت اکسیداتیو LDL در مکان آزمایشگاهی
  • حساسیت به انسولین

5. به جذب مواد مغذی یاری می‌کند

بر مبنا مطالعه‌ای که در ژورنال تغذیه منتشر شد، افزوده کردن روغن مغذی آواکادو به وعده غذایی می‌تواند جذب کاروتنوئیدها در غذا را فزونی دهد. کاروتنوئیدها آنتی اکسیدان‌های بهبود دهنده سلامتیِ محلول در چربی می باشند که برای جذب به چربی‌ها رژیم غذایی بستگی دارند. این مطالعه نشان داد افزوده کردن روغن آواکادو به سالاد به طور چشمگیری جذب آلفا کاروتن، بتاکاروتن و لوتئین را فزونی می‌دهد. برداشت می‌گردد که کاروتنوئیدهای خوراکی با کم کردن خطر بیماری‌ها از عبارت بیماری‌های چشم و بعضی از نوع ها سرطان مزایای چشمگیری برای سلامتی بدن بشر دارند. پس جدای از چربی‌ها سالمی که می‌توانید از روغن مغذی آواکادو دریافت نمایید، شما در کنار این می‌توانید جذب غیر از این مواد مغذی ارزشمند را بالا ببرید.

6. می‌تواند حالت سیری در شما ابداع کند

در مطالعه کوچکی که در سال 2018 فرجام شد، سازمان کنندگانی که وعده‌های غذایی آنان پر مقادیر اضافه اسید اولئیک بود، یک اسید چرب که به شکل طبیعی در آواکادو وجود دارد، به شکل چشمگیری حالت سیری در آنان فزونی یافت و علاقه ی کمتری به خوردن غذا داشتند که موجب کم شدن غذای دریافتی می‌گردد. از طرف غیر از این، سازمان کنندگانی که وعده‌های غذایی آنان پر مقادیر اضافه اسید لینولئیک بود (یک اسید چرب امگا -6 اشباع نشده)، با فزونی مساحت گرلین، هورمونی که بدن را به غذا خوردن تشویق می‌کند، مواجه شدند.

7. تاثیری شبیه آنتی اکسیدان دارد

در سال 2020 مطالعه‌ای روی حیوانات فرجام شد که نشان داد روغن آواکادو می‌تواند به سم‌زدایی و گویش ژن‌های آنتی اکسیدان یاری کند. به نظر می‌رسد که روغن آواکادو به طور سودمند بر متابولیسم گلوتاتیون نتیجه ی می‌گذارد، گویش ژن‌هایی را که موجب فرآیندهای التهابی می‌شوند و فعالیتی شبیه آنتی اکسیدان دارند، کم شدن می‌دهد. بر اساس دستاورد گیری این مطالعه، عصاره روغن آووکادو «تکاپو آنتی اکسیدانی هسته‌ای p65، القای گویش ژن آنتی اکسیدان، تکاپو ضد التهابی و فعال سازی اتوفاژی (خودخواری) را به طور قابل توجهی مهار می‌کند.»

8. روغنی سالم برای پخت و پز هست

چگالی مواد غذایی روغن‌هایی شبیه روغن تخم تان و روغن دانه کدو بیشتر هست لکن آنان را برای پخت و پز توصیه نمی‌کنند. مساله شگفت انگیز حول روغن گرفته شده از آواکادو این هست که نه فقط روغنی سوپرفود هست که می‌تواند به شکل نپخته در چیزهایی شبیه سالاد و سس استفاده گردد بلکه به شدت برای پخت و پز هم توصیه می‌گردد.

چرا روغن آواکادو روغنی نیکی برای پخت و پز هست؟ کل اینها به داشتن «نقطه دود» بالا بر می‌شود. نقطه دود روغن دمایی هست که در آن روغن به شکل مشهود آغاز به دود کردن در ماهیتابه می‌کند. ولو روغن سالمی شبیه روغن سودمند زیتون زمانی که به نقطه دود خویش می‌رسد و رادیکال‌ها آزاد ساخت می‌کند، جایگزین به روغنی ناسالم می‌گردد. زمانی که یک روغن به نقطه دود خویش می‌رسد، ساختار روغن آغاز به درهم شکستن می‌کند، مواد مغذی آن از بین می‌رود، مزه آن ازای می‌گردد و از کل خطرناک‌تر، می‌تواند ترکیبات رادیکالی آزاد ساخت کند که به سلامتی شما آسیب می‌رساند. روغن آواکادو نقطه دود بالایی دارد که 250 درجه سیلیوس تخمین زده می‌گردد و آن را برای گزینش روغن پخت و پز جز گزینه‌های عالی می‌کند. گزینش روغن آواکادو برای پخت و پز می‌تواند به پیشگیری از ساخت رادیکال‌های آزاد در دستاورد استفاده از روغن دارای نقطه پایین یاری می‌کند.


بها غذایی روغن آواکادو


برخلاف زیادتر میوه‌ها که کربوهیدرات خیلی اضافه دارند، آواکادو به طور برگزیده سرشار از چربی‌های سالم هست. آواکادو پر هیچگونه کلسترول یا چربی ترانسی نیست بلکه غنی از ویتامین E هست. این میوه‌ که چگالی غذایی بالایی دارد، در کنار این پر مواد مغذی حیاتی شبیه تیامین، ریبوفلاوین و ویتامین A هست. بعضی از نوع ها آواکادو پر 25 درصد روغن اشباع نشده می باشند. مواد مغذی روغن آواکادو کل مواد مغذی جانور در میوه آواکادو را ندارد. با این اکنون، روغن آواکادو با مرغوبیت بالا یکی از گزینه‌های سالم برای روغن مخصوصاً برای پخت و پز با گرمای بیشتر هست. روغن تصفیه‌ نشده‌ای که از آواکادو گرفته می‌گردد عموماًً سبز رنگ هست و بویی تند و چرب دارد. در صورتی که روغن تصفیه شده باشد، رنگ آن زرد و بوی آن به اندازه پیش تند نیست. یک قاشق غذاخوری روغن 100 درصد خالص آواکادو حدوداً پر مواد زیر هست:

  • 125 کالری
  • 14 گرم چربی (1.5 گرم چربی اشباع شده، سایر اشباع نشده مونو و پُلی)
  • 0 گرم کربوهیدرات، شکر یا سدیم
  • 3.6 میلی گرم ویتامین E (23 درصد DV)

14 گرم چربی روغن مغذی آواکادو حدود 22 درصد از چربی دریافتی توصیه شده در یک روز را دارد. اگرچه شاید این درصد چربی بیشتر به نظر برسد لکن مشخصات اسیدهای چرب آن اینگونه به نظر می‌رسد: حدود 10 گرم از 14 گرم چربی اشباع نشده مونو و دو گرم چربی اشباع نشده پُلی هست (که این نوع چربی هم سالم هست).


کدام روغن برای شما خوب تر هست؟ روغن آواکادو یا روغن زیتون

 


زمانی که نوبت به مکالمه کردن حول روغن آواکادو در برابر روغن زیتون می‌رسد، هر دو آنان مزایای سلامتی مشابه خیلی دارند چون که هر دو آنان سرشار از چربی‌های اشباع نشده و ویتامین E می باشند (اگر چه ویتامین E روغن زیتون بکر کمی زیادتر هست). هر دو این روغن‌ها برای سلامت قلبی و عروقی شما سودمند می باشند، التهاب را کم شدن می‌دهند و در بهبود سلامتی پوست موثر می باشند. فرق اصلی بین این دو روغن مزه و نقطه دود آنهاست. مزه روغن زیتون زیادتر مثل زیتون هست، این در حالی هست که روغن دستاورد از آواکادو که تصفیه نشده هست (با فشار سرد) طعم و رنگِ طبیعی شبیه آواکادو دارد. شبیه روغن آواکادو، روغن زیتون هم در شمایل‌های مختلفی از عبارت خالص، بکر یا بسیار بکر وجود دارد. روغن زیتون بکر یا بسیار بکر از مسیر فشار سرد گرفته می‌شوند و برداشت می‌گردد که خواص زیادتری دارند، هرچند زمانی که از آنان برای پخت و پز در دمای بالا استفاده می‌گردد، احتمال زیادتری دارد که در معرض آسیب قرار بگیرند در نتیجه خوب تر هست از روغن زیتون به منزله روغن برای سس یا برای ریختن روی غذا استفاده گردد. روغن آواکادو در مقایسه با روغن زیتون نقطه دود بالاتری دارد که 250 درجه تخمین زده می‌گردد، این درحالی هست که نقطه دود روغن زیتون حدوداً 191 درجه هست. در نتیجه در وقت گزینش روغن برای کباب کردن، پختن یا گریل کردن، روغن آواکادو گزینش خوب تری هست.


روش استفاده از روغن آواکادو


فرقی نمی‌کند که روغن آواکادو را برای هدف های خوراکی یا زیبایی بخرید، فقط می بایست مطمئن شوید که روغن آواکادو 100 درصد خالص را خریداری می‌نمایید. شما می‌توانید محصولاتی را در نزدیک‌ترین مغازه خوار و بار فروشی یا داروخانه پیدا نمایید که از روغن خالص آواکادو تهیه شدند. شما می‌توانید روغن آواکادو ارگانیک خریده یا در صورتی که دوست دارید از غیر از این نوع ها آن بهره ببرید. روغن بسیار بکر ارگانیک آواکادو را می‌توانید در فروش‌گاه‌های زنجیره‌ای عالی یا به شکل در اینترنت پیدا نمایید.


پخت و پز با روغن آواکادو


زمانی که نوبت به پخت و پز با روغن آواکادو می‌رسد، نوع تصفیه نشده آن دارای نقطه دود متوسطی هست در نتیجه برای پخت و پزهای در دمای پایین، پخت و پزهای بدون گرما یا استفاده به منزله روغن برای سس یا سالاد مطلوب‌تر هست. روغن آواکادو تصفیه شده عموماًً برای پخت و پز در دمای بالا مورد استفاده قرار می‌گیرد چون که نقطه دود آن خیلی بالا و حدوداً 204 درجه سانتیگراد هست. زمانی که نوبت به استفاده خوراکی از روغن آواکادو می‌رسد، می‌توان از آن حدوداً به همان راهکار مصرف روغن زیتون بهره ببرید. از آن به جای روغن کسی دیگر در سس سالاد مورد تمایل خویش بهره ببرید، آن را روی ساندوچ بریزید، سبزیجات را برای سرخ کردن در روغن قرار دهید یا آن را در غذای سرخ کردنی بعدی خویش بهره ببرید. مسائل استفاده از آن بی‌پایان هست. شما ولو می‌توانید از روغن آواکادو برای پوست و مو خویش هم بهره ببرید. عمر انباری ظرف باز نشده روغن آواکادو حدوداً 24 ماه هست، این در حالی هست که خوب ترین وقت مصرف روغن آواکادو باز شده شش ماه هست. مکرر روغن را در مکانی سرد دور از گرما و نور نگه دارید.


خطر و عوارض جانبی


در صورتی که به آواکادو حساسیت دارید، پس شوربختانه می بایست از محصول ها پر روغن آواکادو نیز برای پخت و پز و نیز برای مصارف پخت و پز، درمانی یا خوراکی خودداری نمایید. بعلاوه، کسانی که به لاتکس حساسیت دارند، زیادتر در خطر حساسیت به آواکادو و محصول ها آن می باشند.  حساسیت به لاتکس غذاهای خاصی را در بر می‌گیرد، شبیه میوه آواکادو، موز، بلوط، کیوی و میوه پشن فروت (گل ساعتی)، چون که در این میوه‌ها برخی از مواد حساسیت‌زا لاتکس هم پیدا شده هست. در عرصه تداخل داشتن با غیر از این داروها، روغن گرفته شده از آواکادو شاید با وارفارین، رقیق کننده خون که برای کم شدن لخته شدن خون استفاده می‌گردد، واکنش نشان دهد. در صورتی که شما در اکنون استفاده از هر گونه داروی رقیق کننده خون هستید، با دکتر خویش در این مورد مکالمه نمایید که مصرف چه نوع از روغن‌هایی برای شما خوب تر هست.


کلام پایان


  • روغن آواکادو از آواکادو گرفته می‌گردد که میوه‌ای غنی از چربی‌های سالم هست. چربی‌ها آن اسیدهای چرب اشباع نشده مونو در کنار مقداری اسید چرب اشباع نشده پُلی هست که هر دو آنان با خواص سودمند خویش برای سلامتی شناخته می‌شوند.
  • این روغن در مقایسه با روغن‌های بسیار فرآوری و تصفیه شده شبیه روغن کانولا سالم‌تر هست، بعلاوه، روغن گرفته شده از آواکادو در مقایسه با روغن زیتون نقطه دود بالاتری دارد، در نتیجه گزینش خوب تری برای پخت و پز مخصوصاً پخت و پز با دمای بیشتر هست.
  • مزایای آن حاوی بهبود جذب مواد مغذی هست که به خوب ترین شدن به نکاتی شبیه سلامت چشم و نظام ایمنی بدن یاری می‌کند. غیر از این مزایای سلامتی آن حاوی کم شدن فشار خون، بهبود سلامت قلب و یاری به موارد پوستی شبیه پسوریازیس هست.
  • استفاده از روغن آواکادو فقط محدود به آشپزخانه نیست بلکه می‌توانید از آن برای پوست و مو هم بهره ببرید، مخصوصاً در صورتی که پوست و مویی خشک دارید.
  • روغن آواکادو در برابر روغن زیتون، کدام خوب تر هست؟ هر دو آنان می‌توانند چربی‌های سالم را به رژیم غذایی شما افزوده کنند لکن روغن آواکادو می‌تواند برای پخت و پز با دما بالا هم استفاده گردد.
  • به جست و جوی روغن آواکادویی بمانید که 100 درصد خالص هست و هیچ مواد افزودنی ندارد.

زیادتر بخوانید:  روش استفاده از روغن پونه کوهی (اورگانو) برای سلامتی

منبع : www.styley.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *