استفاده از پرایمر، بیس کت و تاپ کت در کاشت ناخن
پرایمر یکی از مسائل کافی برای حاضرسازی ناخن سمت مانیکور می باشد. پرایمر مساحت ناخن را صیقلی و چسبنده میکند تا مواد کاشت به آسانی روی ناخن بچسبند. در صورتی که از پرایمر استفاده نکنید مواد به نیکی به ناخنتان نمیچسبند و لذا دوام آن نیز زیاد کمتر خواهد شد. بیشتر اشخاص در بخش ابتداِ مانیکور نیاز به پرایمر دارند. هر تعدادی نسبت به شمار اندکی از اشخاص، نوع ناخن به گونهایست که در صورتی که از پرایمر نیز استفاده نکنید ایرادی پیش نمیآید.
پرایمر چیست؟
پرایمر یکی از اصلی ترین مواد کافی سمت اشکال کاشت ناخن می باشد چرا که موجب ماندگاری ژل، لاک و آکریلیک میگردد. در علاوه بر چربیهای افزوده روی ناخن را از بین میبرد و موجب تنظیم PH ناخن میگردد، ایضاً از ساخت حباب روی ناخن پیشگیری نموده و موجب میگردد پیاده سازی روی ناخن نمای خوب تری داشته باشد. میزان پرایمر مورد احتیاج هر فرد بستگی دارد که ناخن تا چه مقدار سالم باشد و از رطوبت کافی دارا باشد. هر چقدر ناخن سالمتر باشد و از رطوبت طبیعی و کافی دارا باشد، میتوان از پرایمر زیادتری استفاده کرد. در مجموع برای استفاده از پرایمر نخست سوهانکشی نمایید تا ناخنهایتان صاف و صیقلی گردد و گوشهها و صورت کلی آن فرم بگیرد. بعد از آن از پوشر برای رفع کردن کوتیکول و پوستههای اضافی روی قاعده ناخن بهره ببرید. در بخش بعد از بافر بهره ببرید تا ناخنهایتان تماماً براق گردد. حالا نوبت پرایمر می باشد. نسبت به ناخنهای سالم و دارای رطوبت کافی نیکوتر می باشد اطراف مرکز ناخن به صورت بیضی آغشته به پرایمر گردد. مراقب بمانید که کنارههای ناخن در معرض پرایمر قرار نگیرد. نسبت به ناخنهای خشک نیکوتر می باشد پرایمر تنها برای سر ناخن استفاده گردد. در صورتی که ناخنهای بسیار خشک دارید توصیه میگردد هرگز از پرایمر استفاده نکنید. پس از استفاده از پرایمر حدو 30 ثانیه لحظه دهید تا خشک گردد. بعد از آن از لاک، ژل یا مواد اکریلیک برای پیاده سازی روی ناخن بهره ببرید.
اشکال پرایمر
1. پرایمر بدون اسید: پرایمر بدون اسید متداولتر می باشد. در صورتی که ناخنهای شما سالم باشد میتوانید از این نوع پرایمر بهره ببرید. بخاطر ترکیبات آن، دچار سوزش یا خارش نمیشوید. هیچ عارضهای برای سلامت ناخن در پی ندارد. بعد از استفاده به طور تمام تبخیر نمیگردد و مساحت ناخن را حاضر کاشت میکند. سمت استفاده از پرایمر غیر اسیدی، می بایست مانند لاک، لایه نازکی از پرایمر را روی مساحت ناخن بمالید و حدود 40 تا 60 ثانیه صبر نمایید. این پرایمر تمام تبخیر نمیگردد و یک لایه زیاد نازک چسبنده روی مساحت ناخن ساخت میکند.
2. پرایمر اسیدی: این نوع پرایمر تنها در مسائل ناب استفاده میگردد. به عنوان مثال هنگامی که ناخن شخص کمتر امکان نگهداری لاک و ژل و .. را دارد و مواد کاشته شده روی ناخن بلافاصلهتر پوسته شده یا خش میبیند. این چالش بیشر در کسانی دیده میگردد که مشکل های هورمونی دارند یا هایپر هیدروز می باشند. اگر چه در صورتی که کوتیکول مساحت ناخن نازک باشد این نوع پرایمر میتواند باعث سوزش و حساسیت گردد. سمت استفاده از پرایمر اسیدی، یکی دو قطره از آن را روی ناخن قرار دهید. آنان خویش به خویش روی مساحت ناخن پخش میشوند. اجازه دهید تا تمام تبخیر شوند.
موارد پر اهمیت در گزینش پرایمر
1. نوع پرایمر را بر مبنای نوع ناخنتان گزینش نمایید، نه نوع مادهای که میخواهید برای پیاده سازی ناخن بهره ببرید. بعضی اعتقاد دارند که برای کاشت آکریلیک از پرایمر اسیدی استفاده کنند. ولی این یک نادرست متداول می باشد چرا که در صورتی که ناخن سالم باشد، کاشت اکریلیک میتواند با استفاده از یک پرایمر غیر اسیدی به نیکی فرجام گردد.
2. فراموش نکنید که درپوش ظرف پرایمر را بگذارید، زیرا قابل تبخیر می باشد و خاصیتش را هم از دست میدهد.
3. در لحظه بارداری، برای استفاده از پرایمر اسیدی قطعاً با پزشک خویش راهنمایی نمایید.
بیسکت و تاپکت
عدم استفاده از بیسکت یا تاپکت مسلماً روی مرغوبیت مانیکور شما نمود میگذارد. بیسکت از بروز لکه روی ناخن پیشگیری میکند، علاوه بر این که موجب ساخت حدی صاف روی ناخن شده و مواد پولیش میتواند به آسانی به ناخن شما بچسبد. کسانی که عادت به استفاده از مواد پولیش دارند، نیکوتر می باشد قطعاً از بیسکت استفاده کنند. بیسکت موجب میگردد که ناخن اندک ترین آسیب را در معرض مواد پولیش ببیند. به این شکل که ناخنهای طبیعی شخص کمتر دچار دگرگونی رنگ، سستی و شکنندگی میگردد چون که بیسکت روی ناخن یک لایه ایمن ساخت نموده و مواد پولیش به جای این که مستقیما با بافت ناخن در ارتباط باشند، به لایه بیسکت میچسبند.
تاپکت آخرین لایه می باشد که به منزله سیلر نیز استفاده میگردد. این لایه از مواد پولیش در مساوی خش دیدگی محافظت میکند. مواد نیتروسلولزی جانور در تاپکت، علاوه بر محافظت از پولیش، موجب براق و درخشندهتر شدن ناخن میگردد. بیسکت، پولیش و تاپکت سه بخش اساسی مانیکور می باشند. ولی در صورتی که هدف ندارید از هیچ پولیشی مانند ژل، پودر یا لاک نیز بهره ببرید، میتوانید فقط از بیسکت و تاپکت برای فزونی مقاومت ناخنها بهره ببرید. به آسانی میتوانید در داروخانهها، فروشگاههای ابزار آرایش و سالنهای آرایشی مواد بیسکت و تاپکت را تهیه نمایید.
جواب به سوال های در این عرصه
1. آیا میتوان از بیسکت و تاپکت به جای هم دیگر استفاده کرد؟ بیس کت در اصل نوعی سیلر می باشد و پر موادی می باشد که به مرور لحظه کیفیتشان را از دست میدهند. تاپکت هم سان بیسکت می باشد با این تمایز که حاوی موادی مانند UV و ضد آب می باشد که از افت مرغوبیت بیسکت جلوگیری میکند و موجب دوام زیادتر آن میگردد. به جای بیسکت میتوان از تاپکت استفاده کرد ولی حاصل موضوع بسیار مورد نظر نخواهد شد، مگر این که در آخر موضوع نیز از تعدادی لایه تاپکت بهره ببرید! به جای تاپکت نیز میتوان از بیسکت استفاده کرد ولی بسیار زود کیفیتش را از دست میدهد، خصوصاً در صورتی که در معرض نور خورشید قرار گیرد. در صورتی که از بیسکت در جای خودش استفاده گردد موجب میگردد ظاهر واپسین کاشت، براق و یکدست باشد. علاوه بر آن که در مقایسه با تاپکت ارزش پایینتری هم دارد. در صورتی که در ابتدای موضوع از بیسکت بهره ببرید، در آخر موضوع نیازی به استفاده تعدادی لایه از تاپکت نخواهید بود. در حاصل استفاده از بیسکت در ابتدای موضوع، قیمت و لحظه کمتری را خواهد گرفت.
2. آیا میتوان از پرایمر و بیسکت به جای هم دیگر استفاده کرد؟ به طور خلاصه، خیر! بیسکت همانطور که از نامش پیداست نخستین لایه کت می باشد. ولی پرایمر لایهایست که برای زیر سازی بیسکت استفاده میگردد .لذا توصیه میگردد هر کدام در جای خودش استفاده گردد:
- پرایمر: برای زیرسازی بیس کت
- بیس کت: برای زیرسازی پولیش
- پولیش (لاک، ژل، آکریلیک و پودر): برای پیاده سازی ناخن
- تاپ کت: برای مقاوم سازی مواد پولیش
زیادتر بخوانید: مقایسه چارههای متفاوت مانیکور و زیباسازی ناخن