معرفی استایل گرانژ

معرفی استایل گرانژ

شناساندن استایل گرانژ استایل گرانژ نخستین بار در اواخر دهه‌ی هشتاد و اوایل دهه‌ی نود میلادی مطرح شد. این استایل خیلی آسان بوده و در

مشاهده مطلب
کنترل اضطراب در دوران بارداری

کنترل اضطراب در دوران بارداری

فهرست مطالب

کنترل اضطراب در دوران بارداری

بارداری دورانی هیجان‌انگیز می باشد. شما به زودی پدر و مادر یک آدمیزاد کوچک و دوست‌داشتنی خواهید شد. شاید در دوران بارداری احساسات گوناگون بسیاری را تجربه نمایید. بعضی زنان شاید بعد از هر بار لگد زدن جنین، حس شادی کنند و از تحول وضعیت و صورت بدن خویش شگفت‌زده شوند. برای بعضی، بارداری شاید امری دشوار باشد، چرا که بی‌حوصلگی، خستگی شدید، تغییرات خلقی و نگرانی‌های مداوم را به هم گام دارد. شاید آگاه شوید که با گذشت هر ماه، افکار شما از کنترل خارج شده، بر عملکردتان در مکان حاصل و روابط شما در خانه تأثیر می‌گذارد. لکن چطور کنترل اضطراب در دوران بارداری را در دست بگیرید؟

 

چه عواملی موجب خلق اضطراب در دوران بارداری می‌گردد؟

نگرانی در دوران بارداری امری بین المللی می باشد. تغییرات هورمونی حاملگی، سقط‌های قبلی دلخراش و مشکل های خواب شاید در اضطراب مادران آینده نقش داشته باشد. شاید نگران تأثیر کودک بر روابطتان با دوستان یا اعضای خانواده، سلامتی فرزند آینده‌تان، تجربهٔ زایمان یا بار مالی عضوی افزوده شوید. مجموعٔ این نگرانی‌ها تماماًً طبیعی می باشد. برای آدمیزاد، میزان مشخصی از اضطراب مطلوب و محافظت‌کننده می باشد، چرا که در غیر این‌شکل چطور برای همه کردن حاصل به خویش انگیزه دهیم یا از یک خرس فرار کنیم؟

 

علائم اختلالات اضطرابی در دوران بارداری چیست؟

اگرچه نگران سلامت کودک بودن، طبیعی می باشد، لکن در برخی مسائل این نگرانی ناتوان‌کننده می‌گردد و شاید احتیاج به دقت و درمان داشته باشد. افکار نسبت به سلامت کودک، ضمناً در نکاتی که پزشک به مادر یقین دهد، شاید وسواس‌گونه گردد. نگرانی‌ها شاید به شکل علائم جسمی شبیه ضربان قلب بلافاصله، سختی در تنفس یا حملات پنیک ظاهر شوند. تجربهٔ ارزش بالای اضطراب برای بار نخست شاید به‌خودی‌خویش ترسناک باشد. وقتی‌که اضطراب موجب اختلال در عملکرد روزمره، روابط یا عملکرد شغلی شما گردد، شاید به منزله اختلال اضطرابی طبقه‌بندی گردد و احتیاج به درمان و کنترل داشته باشد.

اضطراب شاید در هر لحظه از بارداری رخ دهد، یا نخستین بار بعد از زایمان ظاهر گردد (اضطراب پریناتال اصطلاحی می باشد که برای اضطراب در دوران بارداری و بعد از زایمان استفاده می‌گردد). به نظر می‌رسد مقدار اختلال اضطراب عمومی در سه ماههٔ نخست، بالاترین باشد و این شایدً به خاطر تغییرات هورمونی می باشد. شایع‌ترین علائم اضطراب حاوی نگرانی مداوم، بی‌قراری، تنش عضلانی، تحریک‌پذیری، دلهره، ناتوانی در تمرکز و مشکل های خوابیدن به خاطر نگرانی می باشد. بعضی از زنان در دستاوردٔ بقیه اختلالات اضطرابی، از عبارت اختلال پنیک، وسواس فکری عملی یا اختلال استرس پس از سانحه، علائمی را تجربه می‌کنند.

متأسفانه، دو مورد از متداول‌ترین وسایل غربالگری سلامت روان در بارداری، در تشخیص اضطراب بارداری، عالی عمل نمی‌کنند. اگرچه این مورد تا حالا معین نشده می باشد، لکن اختلالات اضطرابی در دوران بارداری و پس از زایمان شایع می باشد و شاید از هر پنج زن، یک شخص را درگیر کند. زیادی از زنان در سکوت از این وضعیت رنج می‌برند.

 

تأثیرات اضطراب درمان‌نشده بر جنین چیست؟

هنگامی‌که به مدیریت اضطراب اندیشه می‌کنیم، با اهمیت می باشد که نیز خطرات درمان و نیز مضرات اضطراب درمان‌نشده را در نظر بگیریم. اگرچه اضطراب کمتر از افسردگی مورد مطالعه قرار گرفته می باشد، لکن تحقیقات نشان می‌دهد که اضطراب شاید روی مادر و جنین تأثیر بد بگذارد. اضطراب خطر تولد زودرس، وزن کم موقع تولد، سن بارداری زودتر و دور سر کمتر (که مربوط به اندازهٔ مغز می باشد) را بیشتر شدن دهد.

 

بعضی از طریق‌های درمانی اضطراب در دوران بارداری چیست؟

خوشبختانه درمان‌های بسیاری وجود دارد که اضطراب دوران بارداری را کم شدن می‌دهد و به شما هم یاری می‌کند تا حس خوب تری داشته شوید. برای زیادی از زنان، داروهای ضداضطراب در دوران بارداری مطلوب نیستند، چرا که داده های کمی نسبت به ایمنی چنین داروهایی بر روی جنین وجود دارد. بعضی از زنانی که پیش‌تر به خاطر اضطراب، دارو مصرف نموده بودند، شاید به دلایل شخصی مایل به قطع مصرف دارو در دوران بارداری باشند.

طریق‌های درمانی شبیه درمان شناختی-رفتاری (CBT)، توانایی و توانایی بالایی را در دوران زایمان نشان می‌دهد (اندکی گذشته، زمان و بعد از زایمان). این طریق درمانی بر روی به چالش کشیدن افکار، احساسات و اقدامات ناسازگار متوجه می باشد و از نقشه‌های مدیریت اضطراب شبیه تنفس دیافراگم (سازگار با بارداری) استفاده می‌کند.

در صورتی که اضطراب شما شدید می باشد، شاید برای شما دارو مطلوب باشد. مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRI)، عموماًً برای افسردگی و اضطراب در دوران بارداری و پس از زایمان تجویز می‌شوند. به نظر نمی‌رسد که این دارو‌ها با بیشتر شدن خطر ابتلا به ناهنجاری‌های مادرزادی با اهمیت در رابطه باشند. با این اکنون، این داروها (SSRI) شاید با علائم گذرای نوزاد شبیه لرزش، گریه و دشوار تغذیه هم گام باشند که طی تعدادی روز خودبه‌خویش رفع می‌شوند.

استفاده از بنزودیازپین‌ها شبیه لورازپام (آتیوان) و آلپرازولام (زاناکس) در دوران بارداری از مدت‌ها پیش بحثی جنجالی بوده می باشد. اگرچه مطالعات قدیمی رابطه بین مصرف این دارو‌ها و بیشتر شدن خطر شکاف کام را نشان می‌دهند، در مطالعه‌ای این روزها که نسبت به استفاده از بنزودیازپین در دوران بارداری تمام شده می باشد، هنگامی‌که این دارو به‌تنهایی مصرف شده، این رابطه نشان داده نشده می باشد، اگرچه شاید در شکل ترکیب با دارو‌های ضدافسردگی، خطر بیشتر شدن یابد.

 

چه مسائل شخصی دیگر به کم شدن اضطراب در دوران بارداری هم یاری می‌کند؟

  • به‌طور منظم تکاپو بدنی داشته شوید. به‌طورکلی، تمام تکاپو بدنی در دوران بارداری بی‌خطر می باشد. بااین‌اکنون، در صورتی که در معرض خطر زایمان زودرس هستید یا عوارض بارداری دارید، با پزشک خویش راهنمایی نمایید.
  • از داشتن مقدار خواب کافی یقین ثمر نمایید. چه خلق روتینی آرامش‌قسمت برای خواب باشد یا استفاده از بالش بارداری، و یا خوابیدن در آرامش بدون شنیدن صدای خروپف شریک زندگیتان، اکنون وقت آن رسیده می باشد تا به موردی که برایتان سودمند می باشد، دقت نمایید.
  • فکر‌دانش را تمرین نمایید. تحقیقات نشان می‌دهد که فکر‌دانش شاید نگرانی نسبت به زایمان را کم شدن دهد و ضمناً از افسردگی پس از زایمان هم پیشگیری کند.
  • بنویسید. نوشتن نسبت به نگرانی‌هایتان شاید به شما هم یاری کند تا کانال‌حل‌های بالقوه را وارسی نمایید و به شما این قابلیت را می‌دهد تا نسبت به نگرانی‌های خویش اندیشه نمایید.
  • هنگامی را برای نگرانی اختصاص دهید. ما اکثراً نگران هستیم چرا که نمی‌خواهیم موردی را فراموش کنیم. اختصاص 30 دقیقه از لحظه انتهایی روز، این قابلیت را برای شما خلق می‌کند که به طرزی مفید نگران شوید، لکن این فرصت را هم برای شما فراهم می‌کند که از باقی مطلبٔ نگرانی‌های روزمره خویش را رها نمایید (چون به خویش می‌گویید بعداً نسبت به این مبحث اندیشه می‌کنم).
  • یوگا، ماساژ، مدیتیشن و طب سوزنی. پیدا کردن طریق‌های آرام‌سازی‌ای که برای شما سودمند می باشد شاید به آزمون‌وخطا احتیاج داشته باشد، لکن مزایای عالی این طریق‌ها بعد از به جهان آمدن کودک نیز برقرار می‌ماند.

 

 


منبع:

کنترل اضطراب در دوران بارداری / کنترل اضطراب در دوران بارداری

منبع : www.moheb.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *