چرا تعداد مبتلایان به کرونا بیشتر شده؟

چرا تعداد مبتلایان به کرونا بیشتر شده؟

فهرست مطالب

چرا شمار مبتلایان به کرونا اکثر شده؟

هنگام مطالعه: 3 دقیقه

1399-06-23

ویروس کرونا تاکنون میلیون‌ها شخص را آلوده نموده و جان هزاران شخص را گرفته هست، با گذشت چندین ماه از سرایت این ویروس، یکی از موضوعات قابل صحبت در این مورد نمودار این ویروس هست که در سرزمین ما دچار تغییراتی شده هست، به عبارتی چرا شمار مبتلایان به کرونا اکثر شده؟ برنامهٔ اینستا‌کلینیک محب در گفت‌وگویی با آقای دکتر علیرضا زالی، فرماندهٔ ستاد مبارزه با کرونا در تهران، نظر ایشان را در این خصوص جویا شدند که در این ویدیو می‌توانید شاهد آن بمانید.

دکتر علیرضا زالی، فرماندهٔ ستاد مبارزه با کرونا در تهران، در گفت‌وگوی زنده با برنامهٔ اینستاکلینیک محب و در جواب به سؤالاتی از قبیل اینکه “چرا در زیادی سرزمین‌های بعدی نمودار بیماری کرونا به شکل زنگوله‌ای هست در‌حالی‌که در سرزمین ما به شکل سینوسی می‌باشد؟ در کنار این چرا شمار مبتلایان به کرونا اکثر شده؟ آیا ویروس در سرزمین ما گوناگون هست، به این معنا که جهشی داشته و یا رفتار اشخاص گوناگون بوده هست، یا احتمالاً تدبیر‌های کلان ما را به اینجا رسانده‌اند؟ و  این روند سینوسی نمودار تا کجا تداوم خواهد داشت؟” مشروح همه ی و مفیدی را عرضه دادند که در این قسمت به آنان می‌پردازیم.

ایشان در جواب به سؤال نخست مبنی بر اختلاف نمودار در سرزمین ما با بقیه سرزمین‌ها گفتند:

همان‌طور که اشاره کردید این بیماری، یک بیماری دنیا شمول هست و حدوداً در سرزمین ما نیز حالت ابتلا به ویروس و مقدار سرایت بیماری و شرایط آن یکسان نیست و ناهمگون می‌باشد. در بعضی از استان‌ها در سرزمین ما مقدار ابتلای قابل توجهی ندارند، در‌حالی‌که در امواج تازه به عنوان مثالً استان‌های خوزستان، بوشهر، هرمزگان و آذربایجان غربی شرایط سراسرً متفاوتی را در مقایسه با سه هفته‌ٔ پیش در اکنون گذراندن می باشند. حول سری مسائلی که اشاره کردید حدوداً ما تا مقدار قابل توجهی در استان‌هایی که به قسمت‌ٔ پیک ابتدایی‌ٔ بیماری در موج بدوی و ابتدایی بیماری رسیدند، یک موج فزاینده با سیر شتابان در یک نقطه با بالاترین مقدار ابتلا و فوتی و مراجعین را داریم. در آن نقطه که دامنه وجود دارد، یک حالت کفه‌ای دنبال حالتی با سیر نزولی خواهیم داشت. حدوداً این الگو غالب در اکثر مناطق سرزمین هست، لیکن در کلان شهر‌ها و بعضی استان‌ها با یک فراز و فرود‌هایی روبه‌رو هست و شرایط متفاوتی دارد.

ایشان در خصوص سؤال دوم به این معنا که خاطر این حالت سینوسی در نمودار کرونا در سرزمین ما معرفی دادند که :

حول خاطر و چگونگی این فراز و فرود‌ها و تغییرات سینوسی‌شبیه که به وجود آمده هست، صحبت مقدار رعایت پروتکل‌های بهداشتی، مقدار رابطه با جنبش‌های جمعی، گسترده شدن بعضی از بازگشایی‌ها و بعضی از مداخلات مطرح می‌باشد. لیکن تا به حال هیچ شواهد تازه و متقنی که دلالت کند ویروسی که در سرزمین ما هست با ویروس بقیه سرزمین‌ها گوناگون می‌باشد، وجود ندارد. در صورتی که چه همیشه این خطر بالقوه با این ویروس وجود داردکه دچار جهش گردد و قابلیت جهش به بقیه ویروس‌ها وجود دارد، لیکن تا به حال به شکل معین ویروس جهش‌یافته‌ای در زمینه‌ٔ بین المللی با یک سویه‌ٔ تازه از آن اعلام نشده هست.

ایشان در تداوم‌ٔ این گفت‌وگو و در جواب به سؤال بعدی مبنی بر اینکه “این روند سینوسی در سرزمین ما را تا کجا پیش‌بینی می‌نمایید؟” گفتند:

تا وقتی‌ که ویروس کرونا در خارج طبیعی سرزمین ما وجود داشته باشد، مشخصاًً این روند تداوم خواهد داشت. لیکن با وجود اینکه ما از موج ابتدایی‌ٔ آن عبور نموده‌ایم، مقدار آلودگی به گونه‌ای نیست که به طور همه ی باعث مصونیت جمعی گردد. ما ذهن می‌کنیم موج ابتدایی با آن دامنه‌ٔ اساسی عبور نموده هست؛ در‌حالی‌که این دانسته تضمینی نیست که امواج جدیدی را شاهد نباشیم. برای اینکه با هر بیماری عفونی با قدرت شیوع بالا مانند بیماری نوپدید کرونا روبه‌رو نباشیم، مشخصاًً می بایست بالای 60 تا 70% از اشخاص ابتلا پیدا کنند و به یک مصونیت طبیعی برسند که در همه ی استان‌های سرزمین با این مورد نظر فاصله‌ٔ قابل توجهی داریم. پس تا وقتی که به آن نقطه‌ٔ مطلوب نرسیده‎ایم یا واکسن آن کشف نشده هست، نمی‌توان انتظار تغییرات آماری را داشت.

منبع : www.moheb.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *