جوراب واریس

جوراب واریس

جوراب واریس گسترده شدن شهر‌نشینی و صنعتی‌شدن شهر‌ها، به تدریج موجب خلق چاقی، افزوده وزن و در کنار این کم شدن تحرک در اشخاص شده

مشاهده مطلب
درمان شکستگی پا به چه صورت است؟

درمان شکستگی پا به چه صورت است؟

فهرست مطالب

درمان شکستگی پا به چه شکل هست؟

لحظه مطالعه: 2 دقیقه

1399-07-17

درمان شکستگی پا به مکان دقیق شکستگی و وخامت آن بستگی دارد. شکستگی‌‌های شدید امکان دارد مستلزم عمل جراحی باشند تا به‌ قصد حفظ موقعیتِ مطلوبِ استخوان شکسته در طول دوره‌ٔ ترمیم، پلاک، پیچ یا گیره‌هایی در آن حاصل گذاشته ‌گردد.

 

علائم

در صورتی که دچار شکستگی پا شده‌ شوید، امکان دارد برخی از علائم زیر را تجربه نمایید:

  • درد بلافاصله و زُق‌زُق‌کننده
  • دردی که با جنبش شدیدتر می‌گردد و با استراحت کم شدن می‌یابد.
  • تورم
  • کبودی
  • حساس‌شدگی
  • از ر‌یخت ‌افتادگی
  • بروز سختی در کانال رفتن یا حمل اجسام

تشخیص

پزشک در زمان معاینه، به‌ ادامه نقاط حساس‌شده‌ٔ پایتان خواهدگشت. مکان دقیق درد می‌تواند به پیدا کردن خاطر ساخت آن یاری کند.

پزشک امکان دارد پایتان را در به قصد‌های مختلفی حرکت دهد تا دامنه‌ٔ حرکتی آن را بررسی کند. او ممکن از شما بخواهد که کمی کانال بروید تا طرز کانال رفتن‌تان را وارسی کند.

 

نگاره‌برداری

در صورتی که اثر‌ها و علائم شما حاکی از شکستگی پا بودند، امکان دارد برایتان یک یا تعدادی از طریق‌های نگاره‌برداری زیر تجویز شود:

  • رادیوگرافی (اشعه‌ٔ ایکس). اکثر شکستگی‌های پا به دست رادیوگرافی قابل دیدن می باشند. کارشناس مربوطه امکان دارد پرتوهای ایکس‌ را از زوایای مختلفی بتاباند تا اینکه تصاویر به‌دست‌آمده چندان همپوشانی نداشته ‌باشند. شکستگی‌های ناشی از فشار تا وقتی‌ که آغاز به بهبودی نکنند، اغلبً به دست رادیوگرافی نشان داده نمی‌شوند.
  • اسکن استخوان. در اسکن استخوان، یک کارشناس مقداری اندک از ماده‌ای رادیواکتیو را به ورید شما وارد کردن می‌کند. این ماده‌ٔ رادیواکتیو جذب استخوان‌ها می‌گردد (به‌خصوص جذب قسمت‌های آسیب‌دیده‌ٔ آنان). قسمت‌های آسیب‌دیده – مانند: شکستگی‌های ناشی از فشار – به شکل نقاطی روشن در نگاره غایی دیده می‌شوند.
  • توموگرافی رایانه‌ای (CT اسکن). در CT اسکن، به یاری اشعه‌ٔ ایکس تصاویری از زوایای گوناگون گرفته می‌گردد و در ادامه این تصاویر با نیز ترکیب می‌شوند تا نماهایی مقطعی از ساختارهای داخلی بدن ساخت گردد. CT اسکن می‌تواند جزئیات زیادتری نسبت به‌ٔ استخوان و بافت‌های نرم مجاور آن توسط دهد و بدین شکل به پزشک در گزینش مناسب ترین طریق درمانی یاری کند.
  • تصویرسازی تشدید مغناطیسی (MRI). در MRI از امواج رادیویی و میدان مغناطیسی استفاده می‌گردد تا تصاویر خیلی دقیقی از رباط‌های نگهدارنده‌ٔ پا و قوزک ساخت گردد. با این طریق نگاره‌برداری می‌توان رباط‌ها و استخوان‌ها را دیدن کرد و شکستگی‌هایی را دید که با رادیوگرافی قابل رؤیت نیستند.

 

درمان

درمان شکسستگی پا به اینکه کدام یک از استخوان‌های آن دچار شکستگی شده و وخامت آسیب‌دیدگی چقدر هست، بستگی دارد.

 

 

برای آشنایی با بقیه بیماری‌ها می‌توانید در وب سایت محب به بخش بیماری‌ها مراجعه نمایید.

منبع : www.moheb.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *