عالی ترین منابع غذاهای پروبیوتیک چیست؟
این غذاها را امتحان نمایید
عالی ترین منابع غذاهای پروبیوتیک چیست؟ یک غذای شامل پروبیوتیکِ شاخص در فهرست موادغذایی بعضی از اشخاص دائم ماست هست: شیریننشده، ارگانیک یا درستشده با شیر بادام. میتوان در هر اسموتیای از آن استفاده کرد یا آن را تبدیل سس مایونز کرد. ولو میتوان از آن بهمنزله بینوعدهٔ سرد هم استفاده کرد.
به جز داشتن مقدار سالمِ کلسیم و پروتئین، ماست منبع اساسی پروبیوتیکها، باکتریها و مخمرهای زندهٔ درست هم هست. چرا پروبیوتکها مفیداند؟ وجود تعادل مطلوب باکتریها در روده، هضم غذا را بهبود میبخشد، ارگانیسمهای خطرناکی را که موجب عفونت میشوند، مسدود و سامانه ایمنی بدن شما را تقویت میکند. ضمناً به بدن یاری میکند مواد مغذی حیاتی را از مواد غذایی جذب کند.
در زمینه پروبیوتیکها چه می بایست دانست
برخلاف ویتامینها، مصرف روزمرهٔ توصیهشده برای پروبیوتیکها وجود ندارد، در نتیجه راهی وجود ندارد که بشود آگاه شد کدام نوع باکتری و به چه میزانی سودمند و خوب تر هست. دستورالعمل کلی، افزودنِ بعضی غذاهای دارای پروبیوتیک به رژیم غذایی هست.
صدها باکتریِ قابل هضم در سریٔ پروبیوتیکها طبقهبندی میشوند. دو موردی که در اکثر غذاهای پروبیوتیک یافت میشوند، لاکتوباسیلوی و بیفیدوباکتریوماند که هر کدام شامل سویههای مختلفیاند. در برچسبهای موادغذایی، لاکتوباسیلوس و بیفیدوباکتریوم اکثراً به اختصار .L یا .B و بنابراین با نام سویهای مخصوص ترکیب میشوند. در نتیجه، سویهٔ اسیدوفیلوس درون باکتریهای Lactobacillus به منزله L. acidophilus تالیف خواهد شد.
پروبیوتیک در ماست
هر هنگام مذاکره از پروبیوتیک میگردد، ماست به اندیشه ما میرسد که اکثراً شامل L. acidophilus هست.
ماست غذای پرطرفدار پروبیوتیکی هست چرا که بهطور گسترده در دسترس هست و طریقهای مختلفی برای مصرف آن وجود دارد. بعضی از مارکها برای تأیید دارا بودن محتوای پروبیوتیک از اتحادیه بینالمللی مواد غذایی لبنی از مهر «کاشت زنده و فعال» و یا LAC استفاده میکنند. در غیر اینشکل، به جست و جوی عبارت «کاشتهای زنده و فعال» بر روی برچسب موادغذایی بمانید. (خیلی از میوهها یا اقسام موادغذایی شیرینشده قند فراوان دارند، در نتیجه برچسب این موادغذایی را هم وارسی نمایید.)
منابع پروبیوتیک به جز ماست
در صورتی که تمایلمند به ماست نیستید، یا گزینههای انتخابی غیر از اینی میخواهید، چه می بایست کرد؟ خوشبختانه، خیلی از غذاهای بعدی هم مقدار مناسبی از باکتریهای درست را دارند. آنان در طعمها و بافتهای مختلفی موجوداند، در نتیجه احتمال دارد تعدادی مورد را که مطابق میل شما هست بیابید.
کفیر: این نوشیدنیِ مانندِ ماست طعمی مانند تارت دارد و رقیقتر از ماست هست. این نوشیدنی عموماًً با شیر لبنی تهیه میگردد، لکن در گزینههای غیرلبنی سان شیرنارگیل و شیربرنج هم وجود دارد. کفیر ضمناً با طعم میوه و سبزیجات هم در دسترس هست، یا خودتان میتوانید طعمدهندههایی سان دارچین، و یا وانیل را به آن افزوده نمایید. کفیر پایهای عالی برای اسموتیها هم به حساب میآید.
کیمچی: کیمچی غذایی ادویهدار، از کلمِ تخمیرشده، و به رنگ قرمز هست که با مخلوطی از سیر، نمک، سرکه و فلفل تند تهیه میگردد. این غذا اکثراً به تنهایی سرو میگردد یا با برنج و یا رشتهفرنگی مخلوط میگردد. ضمناً میتوانید آن را به تخممرغ خردشده و یا سیبزمینی افزوده نمایید. میتوانید آن را در اکثر فروشگاههای موادغذایی یا بازارهای آسیایی پیدا نمایید.
کامبوچا: این نوشیدنیِ چای تخمیرشده، عطر و طعمی مانند تارت دارد. کامبوچا شامل کافئینِ قابل مقایسه با بعضی بعدی از نوشیدنیهای چای هست. بعضی از مارکها، شکر به آن افزوده نمودهاند، در نتیجه در هنگام خریداری، برچسب محتویات آن را کنترل نمایید و از مصرف هر نوع کامبوچا با بیشتر از 5 گرم شکر افزوده خودداری نمایید.
میسو: این خمیر پرطرفدار در غذاهای ژاپنی، از دانههای سویای تخمیرشده با برنج قهوهای تهیه میگردد. میسو عطر و طعمی قدرتمند و نمکین دارد. از آن بهمنزله سس هم استفاده میگردد. همچنینی میتوانید آن را روی نان تست بمالید و یا به گوشت و یا سبزیجات افزوده نمایید و از آن کیف ببرید.
ترشی: هر نوع ترشیای پروبیوتیک نیست. به جست و جوی ترشیهایی بمانید که در آن از آب و نمک دریا استفاده شده باشد.
کلم ترش: امکان دارد برای نخستین بار با ذائقهٔ شما جور نباشد لکن بهتدریج به آن تمایلمند میشوید. از آن در هات داگ و ساندویچ بهره ببرید، آن را در سالاد بریزید یا با سبزیجات معمولی خویش ترکیب نمایید. دائم کلم ترش خام یا غیر پاستوریزه را گزینش نمایید. این نوع پروبیوتیکهای زیادتری در مقایسه با کلم ترش تجاری دارد که اکثر باکتری های خویش را در نشانه پاستوریزاسیون از دست میدهد.
تمپه: تمپه کیکی هست که از دانههای سویای تخمیرشده با بافت سفتتری در مقایسه با توفو تهیه میگردد. این جایگزینی پرطرفدار برای گوشت هست. آن را به منزله همبرگر سبزیجات امتحان نمایید یا به سس پاستا افزوده نمایید. تمپه اکثراً بهشکل پیشپختهشده و حاضرٔ خوردن هست، لکن بعضی از مارک ها امکان دارد احتیاج به پخت داشته باشند.
منبع:
عالی ترین منابع غذاهای پروبیوتیک چیست؟ / عالی ترین منابع غذاهای پروبیوتیک چیست؟